web analytics

Mijn tips voor een geslaagde staycation

In deze tijd is het soms niet echt evident om richting het buitenland te trekken. Veel mensen kiezen er dan ook voor om deze vakantie voor een staycation te gaan, oftewel een vakantie in eigen land.

Ik ga zelf ook bijna nooit in de grote vakantie naar het buitenland waardoor ik veel ervaring heb met fijne staycations. In dit artikel deel ik mijn beste tips om er een geslaagde vakantieperiode van te maken!

Ontspan… maar blijf actief!

Als je aan vakantie denkt, dan denk je uiteraard vooral aan ontspannen. We willen liefst zoveel mogelijk relaxen en daar hoort rusten natuurlijk ook bij. Toch mag je niet vergeten om actief te blijven!

Door actief bezig te zijn hou je je conditie op punt én het hoeft niet altijd saai of vermoeiend te zijn. Er zijn ook heel wat leuke activiteiten waaronder wandelen, lopen of fietsen. Dit kun je gewoon bij je thuis doen of in de mooie natuur.

Maak het jezelf comfortabel en investeer in een goed trainingspak dat niet alleen goed zit maar er ook goed uitziet, zoals de trainingspakken van Black Bananas.

Vergeet ook zeker niet om fatsoenlijk schoeisel te dragen want je wilt natuurlijk geen last krijgen van zere voeten tijdens je vakantie!

Zorg voor het ultieme vakantiegevoel

Tijdens die welverdiende vakantieperiode moeten je batterijen uiteraard ook opgeladen worden, zelfs als je gewoon thuis blijft!

Indien je meestal op vakantie gaat naar een warme, tropische bestemming kun je proberen om dat gevoel thuis na te bootsen. Schaf een hangmat aan en droom lekker weg van tropische oorden.

Wil je je tropische vakantiegevoel nog wat verder aanwakkeren? Investeer dan in wat zomerse producten die je dankzij hun lekkere geur gelijk een vakantiegevoel geven.

Goede voorbeelden hiervan zijn de Monoï producten van Yves Rocher of de Coconut producten van The Body Shop.

Begin met een nieuwe hobby of leer iets nieuws

Tijdens de lange zomervakantie hoor ik vaak dat mensen zich gaan vervelen. Zeker als je niet op vakantie kunt gaan terwijl je dit anders wel gewend bent kan een ‘normale’ vakantie nogal saai lijken.

Daarom is de zomervakantie de ideale periode om een nieuwe hobby op te pikken. Door jezelf iets nieuws aan te leren hou je jezelf bezig én hou je je hersenen ook actief.

Er zijn heel wat hobby’s die je gewoon van thuis uit kunt uitoefenen. Zo kun je bv. starten met een bullet journal en lekker creatief uit de hoek komen. Dit is ook een leuke activiteit op dagen waarop het weer misschien iets minder goed is.

Hou je eerder van lekker bezig zijn in de keuken? Probeer dan eens wat nieuwe recepten of een nieuwe manier van koken. Maak iets vegetarisch klaar, kies een keto-recept of ga aan de slag met exotische kruiden.

Zo zie je maar: een staycation hoeft écht niet saai te zijn. Er zijn tal van leuke dingen die je gewoon van thuis uit kunt doen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je ziek zult worden, je kunt lekker veel tijd spenderen met familie en dat allemaal gewoon bij je thuis.

Wij maken er iedere zomervakantie een staycation van (want het is goedkoper om buiten het seizoen te reizen 😉 ) en ook wij amuseren onszelf prima.

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?