web analytics

Mijn ultieme Orlando en Florida tips

Wat hou ik toch van Florida! Het weer is er bijna altijd mooi want het wordt niet voor niks de Sunshine State genoemd. Je kunt er lekker eten, er zijn tal val pretparken en er is gewoon altijd veel te doen. Ik heb intussen al een heleboel stempels uit Florida verzameld in mijn paspoort en daarom wil ik jullie graag wat onmisbare tips meegeven. Je kunt je vakantie naar Florida namelijk veel fijner én goedkoper maken als je deze tips volgt. Kijk je mee?

Makkelijk op je bestemming raken

Florida is als bestemming zeker niet moeilijk te bereiken. Vliegen naar Florida kan dan ook via veel verschillende luchthavens. Zelf vlieg ik bijna altijd naar MCO, de internationale luchthaven van Orlando zelf. Dit is, in mijn ogen, de makkelijkste luchthaven als je geen huurauto hebt. Via de luchthaven van Orlando zelf kun je namelijk zeer makkelijk met een shuttleservice naar je hotel gebracht worden. Meer over deze shuttleservice vind je terug in mijn artikel over het plannen van je Orlando vakantie.

Heb je wél een huurauto, dan is het zelfs nog makkelijker. Dan kun je ook makkelijk landen op de andere luchthaven van Orlando of je kunt zelfs naar Miami vliegen. Ideaal ook moest je een hele roadtrip door Florida willen doen. Via de website Vliegen Naar wordt goedkoop vliegen naar Florida nog makkelijker. Ze hebben o.a. een flight alert waarmee je automatisch een melding krijgt als er een goedkope vlucht beschikbaar is. Met deze website kun je zowel vluchten via Schiphol als Zaventem checken!

Ga off season

Dit is natuurlijk niet evident voor iedereen, zeker niet als je in een bepaalde branche werkt waarin je slechts in bepaalde periodes vrijaf kunt nemen. Moest je wel zelf vrij je vakanties kunnen kiezen: ga dan zeker buiten het seizoen. Er zijn namelijk een paar periodes waarin het echt vreselijk druk kan worden. Hierbij heb ik het dan voornamelijk over de schoolvakanties, met in het bijzonder de grote vakantie, de Kerstvakantie én Spring Break. De beste periodes om te gaan zijn vlak voor of na de belangrijke vakanties. Goede periodes om te gaan zijn dus mei – begin juni, begin december en half januari. Dit geldt trouwens niet alleen voor Orlando maar ook in de rest van Florida kan het zeer druk én duur worden.

Als je buiten het seizoen om gaat is het niet alleen minder druk maar ook nog eens een pak goedkoper. Zeker als je kiest voor een goedkoper hotel kun je de kosten nóg harder drukken. Wij gaan graag naar Celebration Suites in Kissimmee. Een zeer fijn en ruim hotel dat niet al te duur is, zeker niet vergeleken met andere hotels. Dit hotel ligt ook vlak naast Old Town Kissimmee, wat zeker ook echt wel de moeite waard is.

Voor iedere periode gelden er weer andere prijzen dus het is zeker goed om alles na te kijken en te vergelijken. Via websites zoals WaarSchijntDeZonWel kun je namelijk heel makkelijk verschillende deals met elkaar vergelijken. Je kiest de periode waarin je wilt gaan en krijgt gelijk alles te zien in een handig overzicht. Zeker op hun Miami pagina vind je veel nuttige informatie en goede deals!

Bescherm je huid en voorkom veel pijn

Ik zei het eerder al in mijn travel beauty artikel maar ik wil het nog eens extra benadrukken: bescherm jezelf a.u.b. voldoende. Florida ligt zo kortbij de evenaar dat de UV-index daar altijd enorm hoog is. Ook al verbrand je hier niet zo makkelijk, geloof me: daar zul je sowieso wél verbranden. Onze huid is gewoon niet gemaakt om in zo’n zon rond te lopen.

Ik kan jullie dus echt ten volle aanraden om MINSTENS met een SPF30 te smeren. Liefst nog een SPF50, dan ben je pas echt zeker dat je goed beschermd bent. Zorg er ook voor dat je ogen goed beschermd zijn door een zonnebril te dragen. Een hoed of pet kan verder ook zeker geen kwaad!

Ga niet alleen naar Disney World

Disney World is geweldig, dat hoef je me echt niet te zeggen. Ik ben er al meerdere keren geweest en stiekem vind ik Magic Kingdom ook leuker dan Disneyland Parijs. Toch kan ik iedereen alleen maar aanraden om ook andere pretparken te bezoeken als je in Florida bent.

Busch Gardens in Tampa is namelijk echt mijn #1 pretpark ter wereld. Het heeft namelijk voor ieder wat wils! Veel dieren (die goed verzorgd worden!), hevige achtbanen, leuke attracties voor kinderen, entertainende shows, … Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in Busch Gardens. Verder heb je ook nog andere parken waaronder Universal in Orlando en Legoland in Winter Haven. Buiten pretparken zijn er ook enorm veel leuke arcades en winkelcentra waar je je op een regenachtige dag kunt vermaken.

Je kunt ook heel goed uitgaan in Orlando én in heel Florida zijn er ook nog eens superveel sportteams om naar te gaan kijken. Basketbal, voetbal, ijshockey, American Football, … Voor ieder wat wils.

Natuurlijk is er nog een heleboel meer te vertellen over Orlando en Florida in het algemeen. Dit waren dus vooral mijn must do tips die je zeker in overweging moet nemen als je zelf ook eens naar Florida wilt gaan. Iets specifiekere tips volgen later zeker nog!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?