NEW IN: Huawei P9 Lite (+ leuke hoesjes van Casimoda)

Na anderhalf jaar was mijn Huawei Y6 dringend toe aan vervanging. Omdat ik volledig gewend ben aan Android besloot ik om weer voor een Huawei te gaan. Het werd de Huawei P9 Lite in goud, een telefoon die niet al te duur is maar gelukkig wel alles kan wat ik ervan verwacht. In dit artikel wil ik jullie graag mijn nieuwe telefoon laten zien en het vergelijken met mijn oude telefoon. Ook heb ik een heleboel geweldige hoesjes om aan jullie te laten zien. Kijk je mee?

Huawei P9 Lite

Mijn smartphone avontuur begon ooit bij een iPhone 4S, waar ik 2 jaar lang plezier van mocht hebben. Ik vond het echt een supertelefoon maar ik kreeg de indruk dat de Apple software snel verouderde. Ik kocht de 4S helemaal op het einde van het 4S tijdperk want eerlijk? Ik heb écht geen 600 euro voor een telefoon. Geen schande om dat toe te geven want 600 euro is gewoon veel geld dat niet zomaar iedereen kan neerleggen. Toch wou ik graag een iPhone proberen dus kocht ik de 4S nadat de 6 gelanceerd werd, waardoor de prijzen van de iPhone 4S en 5 stevig naar beneden zakte. Toen ik mijn telefoon kocht was de software dus al redelijk verouderd helaas.

Huawei P9 Lite

De Huawei Y6

Toch heb ik, ondanks zijn ‘mankementen’, nog 2 jaar met mijn telefoon kunnen doen. Daarna werd het dringend tijd voor vervanging! Ik besloot om een sprong in het diepe te wagen en om eens voor een Android telefoon te gaan. Ik koos voor de Huawei Y6, een budgetmodel. Deze telefoon kostte slechts € 150 en dat vond ik echt heerlijk. Veel geld uitgeven aan technologie die maar max. 2 jaar meegaat, ik hou daar gewoon niet zo van.

Helaas werd het niet zo’n fijne samenwerking tussen mij en de Huawei Y6. Het geheugen stond gelijk vol en ondanks een extra SD-kaart kreeg ik continu foutmeldingen. Na een tijdje kon ik mijn mails niet eens meer lezen en wou mijn telefoon niet meer synchroniseren. Om toch voldoende geheugen te voorzien moest ik een heleboel apps wissen, waardoor er bijna niets meer op mijn telefoon stond. Ook werkte mijn telefoon niet meer zo goed in het buitenland.

Ik reis natuurlijk enorm veel en dan heb je echt wel een goede telefoon nodig. De laatste keer dat ik in Orlando was had ik bijna nergens nog bereik, terwijl mijn vriend dezelfde provider heeft en wel overal kon bellen. Enorm frustrerend want ik kon niet meer bellen, smsen en ook mijn internet werkte niet meer goed. Het leek wel alsof de ontvanger stuk was? Toen mijn telefoon nadien ook nog begon uit te vallen bij 50% batterij was het genoeg voor mij. Ik moest en zou zo snel mogelijk een nieuwe telefoon hebben!

Huawei P9 Lite

Welkom Huawei P9 Lite!

Ik had dus dringend een nieuwe telefoon nodig want ik vertrek binnenkort naar Tokio en dan wil ik natuurlijk Pokémon Go kunnen spelen én gewoon bereik hebben in het buitenland. De zoektocht naar een nieuwe telefoon was dus begonnen. Zoals ik al zei, ik hou niet van onnodig veel geld uitgeven aan technologie. Gelukkig heb ik een goede deal kunnen slaan bij mijn provider Orange!

Ik had nog een vrij standaard abonnement met weinig internet en was sowieso al van plan om te upgraden. Bij een Dolfijn 25 abonnement kon je nu kiezen voor een hele resem smartphones voor slechts 9 euro. Ik moest dus maar 10 euro per maand bijbetalen en kreeg een telefoon voor 9 euro. Die upgrade ging er sowieso al komen dus waarom niet gelijk mee profiteren van deze goede deal? Het enige ‘nadeel’ is dat je vast zit aan een contract van 2 jaar. Ik zit inmiddels al 12 jaar bij Orange (voorheen Mobistar) en heb absoluut niet de bedoeling om ooit van provider te veranderen dus voor mij was dit zeker geen probleem.

Ondanks de ‘slechte’ ervaringen met mijn Huawei besloot ik om opnieuw voor een Huawei model te gaan. Zowel mijn vriend als een aantal goede vrienden hadden al een duurder Huawei model en zijn hier altijd zeer tevreden van geweest. Ik besloot om voor een Huawei P9 Lite te gaan, die anders dus € 249,99 kost. Met mijn korting van € 240,99 wou ik dat wel proberen ;-)! Zelfs zonder die korting valt de prijs nog heel goed mee als je naar andere smartphones kijkt. En zo geschiedde, ik heb dus een nieuwe telefoon waar ik tot nu toe erg blij mee ben!

Casimoda

Huawei P9 Lite telefoonhoesjes

Het leukste aan nieuwe telefoon is natuurlijk het kopen van een nieuw hoesje! Noem me oppervlakkig maar dat is iets wat ik énorm hard miste bij mijn vorige telefoon. Doordat de Huawei Y6 niet zoveel voorkwam kon ik nergens leuke hoesjes vinden. Ik had al anderhalf jaar lang een standaard wit telefoonhoesje uit de Dreamland omdat ik niks kon vinden, zelfs online niet. Ik zie mijn telefoon echt wel als een soort accessoire dus ik heb graag dat alles er mooi uitziet.

Nu ik dus eindelijk een nieuwe telefoon (én een populairder model) heb kon ik gelijk gaan shoppen naar nieuwe hoesjes! Ik hou eerlijk gezegd wel van iets uniek wat je niet veel tegenkomt. Bij de meeste webshops en winkels vind je altijd dezelfde hoesjes en dat nodigt niet echt uit om te shoppen, voor mij toch niet althans. Gelukkig zijn er nog alternatieven, met als beste voorbeeld de webshop Casimoda. Bij deze webshop vind je veel leuke designs die recht van Tumblr of Pinterest lijken te komen. Hier wordt mijn inner hipster blij van, haha! Ze hebben een zeer uitgebreid gamma aan Huawei P9 Lite hoesjes, het gamma is zo groot dat zelfs ik last had met kiezen!

Uiteindelijk ben ik voor de Red & blue floral, Rose gold snake en Arrow Wood flipcase hoesjes gegaan. De designs passen zeer goed bij mijn gouden telefoon maar zelfs bij een witte of zwarte telefoon zouden ze leuk staan. Bij de meeste webshops heb je maar een paar designs, die meestal alleen in zwart komen. Als je dan een witte of gouden telefoon hebt, dan vloekt het design meestal met je telefoon. Bij Casimoda hebben ze gelukkig variatie voor iedere kleur telefoon.  Geen Huawei? Niet getreurd. Ze verkopen ook gewoon hoesjes voor andere telefoons zoals bijvoorbeeld SamsungHTCLGAppleMotorola en Sony.

Huawei P9 Lite

Ik ben alleszins enthousiast over mijn nieuwe Huawei P9 Lite en de leuke hoesjes die daarbij horen. Moesten jullie geïnteresseerd zijn in een volledige review van de telefoon, laat het me dan zeker weten!

Welke telefoon heb jij? 

Share:

2 Comments

  1. Manon
    August 31, 2017 / 11:16 am

    Ik vind het een mooie telefoon! Leuke hoesjes heb je er omheen

  2. Christine
    September 12, 2017 / 9:03 pm

    Ik heb nu een iphone 6, die ik jammer genoeg in de wc heb laten vallen waardoor de batterij echt super slecht is 🙁 Voor de rest echt een top gsm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?