web analytics

Ontspannen met de infraroodcabine

In deze hectische en drukke tijden zouden we eigenlijk meer tijd moeten maken voor ontspanning. Dit komt niet alleen ons gemoed tegen goede maar zorgt ook voor een betere gezondheid!

Een goede manier om helemaal te ontspannen is d.m.v. een infraroodcabine. Een infraroodsauna biedt namelijk verschillende voordelen voor je mentale en fysieke welzijn waardoor het eigenlijk een absolute must is om geregeld eens te gebruiken.

In dit artikel zet ik alle voordelen van de infraroodcabine voor jullie op een rijtje!

Voordeel 1: de ideale vorm van ontspanning en stressverlichting

Het gebruik van een infraroodcabine kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. De warmte van de sauna helpt de spieren te ontspannen en stimuleert de afgifte van endorfine, waardoor je een voldaan en ontspannen gevoel krijgt.

Leg je telefoon dus even ver weg, probeer nergens aan te denken en geniet van de warmte!

Voordeel 2: pijnverlichting dankzij de warmte

Infraroodsauna’s kunnen verlichting bieden bij gewrichtspijn. De warmte helpt bij het ontspannen van de spieren, vermindert ontstekingen en kan de pijn bij aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en spierpijn verminderen.

Ook is zo’n infraroodcabine dus ook ideaal als je last hebt van spierpijn na het sporten. Vaak wordt er dan een warm bad aangeraden maar een infraroodcabine levert eigenlijk hetzelfde effect, met daar bovenop dan ook nog eens alle andere voordelen die ik in dit artikel bespreek.

Voordeel 3: een echte detox en verbeterde bloedcirculatie

Door te zweten in een infraroodsauna kunnen toxines en onzuiverheden via de huid worden uitgescheiden. Het zweten helpt bij het reinigen van het lichaam en het verwijderen van gifstoffen, waardoor de algehele gezondheid wordt bevorderd. Bij SuperSauna vind je zelfs speciale infraroodcabines met een speciale detoxfunctie die dit proces nog extra ondersteunen.

Daarnaast zorgen de infraroodstralen ook nog eens dat de bloedvaten verwijderen waardoor de bloedcirculatie verbeterd wordt. Dit kan dan weer helpen bij het bevorderen van een betere zuurstoflevering aan de weefsels en organen, waardoor het genezingsproces wordt versneld.

Voordeel 4: het is goed voor de huid

De infraroodwarmte kan ook helpen om je poriën te openen. Dit kan resulteren in een gezondere huid, een betere teint en vermindering van huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis.

Ook zorgt het er voor dat je huidverzorgingsproducten beter intrekken en hun werk kunnen doen dus ‘s avonds even de infraroodcabine induiken voor het slapengaan zal zeker ook een positief effectief hebben op je huidverzorgingsroutine!

Zo zie je maar, geregeld de infraroodcabine gebruiken kan wonderen doen voor je gezondheid. Je geraakt helemaal ontspannen en door al het zweten komt het je huid en lichaam ook nog eens ten goede. Wel kan het raadzaam zijn om eerst te overleggen met je (huis)arts indien je gezondheidsproblemen ondervindt.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?