web analytics

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Het zorgt er ook voor dat je je spullen niet meer zo snel kwijtraakt, omdat ze een vaste plek hebben. Leer ook je kindjes om hun speelgoed eerst op te ruimen voor ze iets anders uit de kast halen. Wil jij graag meer orde en structuur in huis, maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? In dit artikel vind je een heleboel handige tips!

In de slaapkamer kom je na een lange, zware dag tot rust. Of dat is toch de bedoeling. Ligt je slaapkamer echter vol rommel en vind je je eigen bed bijna niet terug? Dan is het dringend tijd om grondig op te ruimen. Alle spullen die rondslingeren, berg je netjes op de kast. Hangen er al weken kleren op een stoel zonder ze aan te doen? Die horen in de wasmand, of als ze niet vuil zijn kan je ze na enkele uurtjes verluchten opnieuw in de kast hangen.

Ook je nachtkastje is geen verzamelplek. Enkel een boek en een glaasje water kunnen op het nachtkastje staan, al de rest berg je mooi weg in de kast. Wat je ook elke ochtend moet doen: de ramen openzetten en het bed opengooien. Laat de lakens een halfuurtje verluchten, dek erna je bed op voor een opgeruimd gevoel en sluit de ramen (of laat ze op kiepstand staan).

Speelgoed aan de kant

Heb je kinderen, dan ziet je woonkamer er al snel ontploft uit. Speelgoed ligt overal gegooid en dat is niet alleen gevaarlijk om over te struikelen, maar vooral erg rommelig. Leer je kinderen om hun speelgoed netjes op te bergen als ze er niet meer mee spelen. Kleurplaten en -potloden, puzzels en knutselgerief kan je wegbergen in de dressoir.

Grotere spullen kan je opruimen in speelgoedboxen of -manden. Je kan een afbeelding van de inhoud van de box of mand aan de voorkant hangen, zo weet je kind makkelijker welk speelgoed in welke mand hoort. Zie je je kinderen liever niet in de buurt van je nieuwe, moderne dressoir en heb je plaats om een klein speelparadijs voor hen in te richten? Dan is een speelkamer zonder twijfel een schitterend idee. Je zal er geen spijt van krijgen!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?