web analytics

Opruimen 101: een propere en moderne keuken

Zijn jullie al bekend met ‘Tidying up with Marie Kondo’, dé nieuwste Netflixhype? In deze nieuwe docuserie neemt de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo de meest rommelige huishoudens onder haar hoede. Sinds ik deze serie gekeken heb ben ik ook helemaal into opruimen, met veel reorganisatie tot gevolg. De ruimte waar ik het meeste werk aan had was de keuken. In dit artikel vertel ik jullie daar graag meer over!

Met het nieuwe jaar heb ik me voorgenomen om ordelijker te zijn en simpeler te gaan leven. Teveel spullen en teveel rommel bezorgen me gewoon enorm veel stress tegenwoordig, dingen die ik er écht niet kan bij hebben bovenop de normale sleur van het leven. Ik ben blijkbaar niet de enige die tot dat besef is komen want declutteren en reorganiseren is tegenwoordig echt een rage geworden.

De ruimte die ik het eerst wou aanpakken was de keuken omdat ik hier het meeste werk mee zou hebben. Het is nu eenmaal een ruimte die zowel mooi als functioneel moet zijn en waar je een hele hoop kleine spulletjes terug kunt vinden. Om mijn nieuwe ‘levenswijze’ wat kracht bij te zetten ben ik op zoek gegaan naar nieuwe inspiratie. Ik vind het leuk om op verschillende plekken inspiratie op te doen. Deze moderne keukens vind ik bijvoorbeeld erg mooi en zijn helemaal in lijn met wat ik zoek in een keuken.

Verder ben ik me dus helemaal gaan verdiepen in de levenswijze van Marie Kondo. Vroeger al populair dankzij haar goedlopende boekenserie maar sinds kort ook een Netflix fenomeen. Niet iedereen is er mee opgezet maar als je alles met een korrel zout neemt is het best een leuke én inspirerende serie! Ook zij hecht veel belang aan een propere, nette en functionele keuken waar je alles makkelijk terug kunt vinden.

Inmiddels heb ik mijn volledige keuken eens goed onder handen genomen en ik heb een paar belangrijke lessen geleerd. De belangrijkste les is dat een goed plan om mee te beginnen echt alles is. Ik heb eerst alles uit de keukenkastjes genomen, de kasten goed proper gemaakt en daarna alles opgemeten.

Daarna ben ik te werk gegaan zoals ik bij het vernieuwen van de badkamer heb gedaan. Ik heb waar nodig wat kleine aanpassingen gedaan en er daarna voor gezorgd dat alles opnieuw zijn eigen plaatsje kreeg. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van een nieuw verdeelsysteem waarbij alles een volledig nieuwe plaats kreeg zonder ergens los in een kast te blijven rondslingeren. Ook heb ik een aantal nieuwe haakjes opgehangen waar ik weer een hele hoop lepels kwijt kon.

Ik kan je zeggen, sinds ik dit allemaal toegepast heb gaat het koken zóveel sneller! Alles oogt gewoon zoveel netter en het is ook een pak makkelijker om alles snel terug te kunnen vinden. Thanks, Marie Kondo!

Hoe is de staat van jouw keuken?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. January 31, 2019 / 3:46 pm

    Hierdoor krijg ik spontaan zin om te cleanen en te organiseren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?