web analytics

Originele kaartideetjes gezocht? Je vindt ze hier!

Je wilt een uitnodigingskaartje versturen voor een tof beauty evenement of een professioneel kaartje maken, maar het mag eens wat anders zijn. Je wilt niet zomaar “kom naar onze opening” in je kaartje zetten en klaar is kees. Je wilt iets speciaals, iets unieks. Alleen weet je niet zo goed hoe je dit kaartje écht origineel kan maken en dus ben je op zoek naar inspiratie. In dit artikel vind je zeker leuke ideeën!

Wat is je boodschap?

Begin met de basics. Elke kaart bestaat uit tekst, veel of soms heel weinig. Dat kies je uiteraard zelf. Aan de buitenkant zie je meestal een afbeelding en/of quote. Dat is dan ook je startpunt. Alles hangt natuurlijk af van de boodschap die je wil overbrengen. Gaat het om kerstkaartjes bijvoorbeeld, dan wil je je vrienden en familie uiteraard een prettig kerstfeest wensen. Wil je communiekaarten maken, doe je dat met de bedoeling om de ontvanger voor de communie van zoon- of dochterlief uit te nodigen. Denk daarom na over de kern. Je wilt cruciale gegevens, zoals datum en adres, zeker vermelden. Is er een dresscode die op je feest gerespecteerd moet worden of moeten de gasten zeker iets meebrengen, zet dat dan ook zeker op het kaartje. Je boodschap is tenslotte key.

Hoe onthul je de boodschap?

Om het origineel te maken, is een ontdekking van de boodschap voor de lezer altijd een leuke way to go. De vraag blijft dan enkel nog welke onthulling je kiest. Hou altijd je boodschap in je achterhoofd en koppel het idee eraan. Alles hangt ook af van de reactie die je wilt creëren of het gevoel dat je wilt opbouwen. Bijvoorbeeld: je bent misschien niet zot van een gender reveal, maar wilt in je geboortekaartje toch een kleine onthulling verwerken. Wat als je ervoor zorgt dat je “it’s a boy” kunt krassen? Misschien wil je geen surprise, maar wel een spanningseffect veroorzaken? Stel, het gaat om een uitnodiging waar een etentje plaatsvindt. Een scratch ’n snif kan subtiele hints geven over welk eten er geserveerd wordt en nog meer nieuwsgierigheid teweeg brengen. Of misschien nodig je je valentijn uit voor een romantische date en laat je hem of haar liever je lievelingsparfum ruiken. Bij Nieuwjaar kan je de meest memorabele foto’s van het afgelopen jaar in een filmpje gieten en op YouTube zetten. Vervolgens print je een geheimzinnige qr-code op je kaartje die je lezers naar het filmpje leidt. Origineel, nietwaar?

Combineer en personaliseer

Al deze zaken kan je uiteraard ook combineren om van je kaartje helemaal je eigen creatie  te maken. Geef het die persoonlijke touch. Voeg aan je valentijnskaartje niet alleen je sentimentele liefdesverklaring toe, maar ook een verse afdruk van je lippen. Die rode lippenstift is gegarandeerd een onvergetelijke finishing touch. In plaats van een foto op de voorkant van je kaartje, kan je voor je communiekaartjes ook de zelfgemaakte tekening van je kindje gebruiken. Gaat het om een kaartje van je hond of kat, is een pootafdruk ook een origineel idee. Voor een leuk evenement kan je al een kleine ‘goodie bag’ toevoegen. Laat je gedachten de vrije loop, alles kan en vooral: maak er iets origineels van!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?