web analytics

Populairste auto’s bij vrouwen in 2021

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Er zijn zoveel auto’s dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Vrouwen hebben bij het uitzoeken van een auto vaak andere eisen dan mannen. Welke auto’s zijn juist bij vrouwen populair? Lees snel verder.

Auto met veel uitstraling

Vrouwen letten bij het aanschaffen van een nieuwe auto doorgaans het meest op de uitstraling van een specifiek model. De auto moet goed bij je passen, modieus zijn en er opvallend, vrolijk of hip uitzien. Dit wil niet zeggen dat vrouwen niet kiezen voor stoere exemplaren.

Niet voor niets is de Range Rover Evoque razend populair onder vrouwen. Deze doet niet onder voor welke stoere auto dan ook, is comfortabel en heeft een luxe uitstraling. Veel vrouwen vinden het ook belangrijk dat de auto van binnen ruim is, zodat je veel spullen mee kunt nemen of bijvoorbeeld de hond of kinderen.

Toch zijn kleine modellen vaak ruim vertegenwoordigd op de lijstjes van meest verkochte auto’s onder vrouwen. Kleinere auto’s zijn namelijk gemakkelijk te parkeren en te manoeuvreren door kleine en krappe straatjes.

Voor zowel mannen als vrouwen is het belangrijk om een goedkope autoverzekering af te sluiten. Bekijk daarom even goed de voorwaarden van en verschillen tussen diverse aanbieders.

Populairste auto’s bij vrouwen

Uit onderzoek blijkt dat de Fiat 500 nog altijd de meest geliefde auto is onder vrouwen. Al jaren is dit de vrouwenauto bij uitstek. Deze compacte stadsauto rijdt lekker, is voorzien van de nieuwste technologie en ook nog eens verkrijgbaar in heel veel verschillende hippe kleuren.

Ook de Mini Cooper is vanwege deze redenen erg populair onder vrouwen. Je kunt deze, als je kiest voor een nieuw exemplaar, helemaal naar je eigen wensen stylen. Je kiest de kleur voor de auto, de kleur en print van het dak en of je bijvoorbeeld een softtop wilt.

De Citroën C2 is ook lekker compact, maar biedt toch veel ruimte vanbinnen. Het voordeel van deze kleinere auto’s is dat deze ook zeer zuinig zijn. Hierdoor rij je goedkoper dan wanneer je voor een grotere en zwaardere auto kiest.

Diversiteit van auto’s

De auto’s die populair zijn onder vrouwen zijn natuurlijk niet de enige auto’s waar vrouwen in rijden. Al langere tijd is te zien dat de verschillen in de wensen van mannen en vrouwen steeds kleiner worden.

Zo rijden meer mannen in een compacte stadsauto, terwijl er vrouwen zijn die de voorkeur hebben voor een stationwagen of een grote SUV. Dit hangt ook af van waar je de auto voor wilt gebruiken.

Als je op vakantie gaat met de auto, naar Disnleyland Parijs bijvoorbeeld, is de kans groot dat je op zoek bent naar meer comfort. De diversiteit van auto’s die verkrijgbaar zijn wordt steeds groter doordat fabrikanten een bredere doelgroep hebben en luisteren naar wat klanten willen. Ook tweedehands is er ruime keuze uit allerlei merken en modellen.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Looking for Something?