web analytics

Praktische tips om een feest of evenement te organiseren

Heb je binnenkort een feest gepland of sta je nu al te popelen om jullie event in je gemeente of stad op poten te zetten? Dan kun je met enkele eenvoudige tips het nodige cachet aan je evenement geven zonder al te diep in de buidel te moeten tasten. 

Kerngroepje

Laat je bij het organiseren van een feest of evenement goed omringen. Ga op zoek naar mensen die creatief zijn in je eigen familie, vriendenkring of vereniging. Bedenk allereerst een toffe naam voor het evenement. Heb je eerder een beperkt feest in gedachten, focus dan op een centraal thema. 

Steek de koppen bij elkaar en ontwikkel een stijl die de vertaling is van het concept dat jullie voor ogen hebben. Besteed hier voldoende aandacht aan want het bepaalt de sfeer. Ga daarna aan de slag om met een teaser de aandacht te trekken. Dat kun je doen door stickers te laten maken met een mysterieuze aankondiging die je dan als magneetplaat op je auto kunt plaatsen. Zo maak je reclame op voorhand om de interesse te wekken in je event. Er zijn dus redenen genoeg te bedenken om een korte brainstorm te houden met je kerngroepje. 

Vlotte organisatie

Of je nu veertig of vierhonderd mensen verwacht, de basisregels blijven eigenlijk dezelfde: formuleer je idee, ga over naar een praktische haalbare uitwerking en feesten maar! Uiteraard is het simpeler gezegd dan gedaan want er komt heel wat bij kijken. Heb je een wat groter evenement in gedachten, vergeet dan zeker niet om de nodige vergunningen te checken. Zorg dat je administratief met alle zaken in orde bent, ook met toelatingen door de gemeente of stad. 

Heb je enkel een verjaardagsfeest in gedachten met een beperkt aantal genodigden, focus dan op de locatie, voorzie voldoende parking en zorg voor een bewegwijzering indien nodig. Afhankelijk van de grootte van het feest, zullen er uiteraard meer zaken geregeld moeten worden en ben je soms bijna bezig met een groots event te organiseren. Hier kun je je eventueel laten bijstaan door een professionele organisator van feesten. Vaak hebben zij ook het materiaal te huur dat je nodig hebt om je feestlocatie om te toveren tot een droomplek.

Taken verdelen

Verdeel de taken met je kerngroepje zodat iedereen zich focust op een of meerdere aspecten. Wil je jouw event kenbaar maken bij het grote publiek? Laat dan kleding bedrukken met jullie logo en/of aankondiging van het event om vervolgens op de plaatselijke markt rond te lopen. Zo laat je iedereen weten dat er iets leuks op til is en kun je vragen direct beantwoorden. Zet ook in op sociale media om je evenement kracht bij te zetten en mensen te overtuigen om langs te komen. Enkel door een combinatie van beiden, bereik je het beste resultaat!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?