Review: Fitbit Blaze activity tracker

Ik ben de laatste tijd zeer bewust bezig met gezond eten en voldoende sporten. Voor iemand met een vreselijke conditie én geen verstand van koken is dat best wel lastig. Ik kan dus alle extra hulp meer dan goed gebruiken! Zo’n extra hulp waar ik sinds kort niet meer zonder kan is mijn Fitbit Blaze. Deze activiteitstracker spoort mij echt aan om meer te bewegen en actiever te worden. In dit artikel vertel ik graag meer over dit handige apparaat.

Fitbit Blaze

Een activiteitstracker, ik vond het vroeger nogal onnodig. Ik wist toch al dat ik mijn dagelijkse 10.000 stoppen nooit zou halen dus ik stond er ook nooit echt bij stil. Tot ik lipoedeem kreeg en van de vaatchirurg hoorde dat ik dringend wat meer moest gaan bewegen. Hoe begin je daar in godsnaam aan als je totaal geen conditie hebt? Volgens mijn dokter begint alles met een simpele wandeling en actief blijven bewegen doorheen de dag. Opeens werd zo’n activiteitstracker toch wel een belangrijk iets!

De Fitbit Blaze is dus ook zo’n apparaatje dat dagelijks bijhoudt hoeveel stappen je zet. Ook houdt hij zeer goed bij hoeveel stappen je per uur zet en hij motiveert je ieder uur om minstens 250 stappen te zetten. Voor het uur om is krijg je zelfs een melding als je nog niet aan de 250 zit! Een zeer goede motivatie om even van je stoel af te komen en om eens even rond te wandelen, zeker als je een zittend beroep hebt.

Fitbit Blaze

Buiten stappen tellen kan deze Fitbit nog veel meer en daarom is hij écht onmisbaar geworden voor mij. Hij houdt je hartslag bij en bereikt hierop je conditie en de calorieën die je doorheen de dag verbrandt. Hij kan activiteiten bijhouden zoals sporten op de crosstrainer, hardlopen, fietsen, pilates, weight training, … De Fitbit weet zelfs hoe lang je slaapt en hoe je slaapcyclus verloopt! Best gek, toch? Op die paar weken dat ik de Fitbit heb heb ik zóveel meer geleerd over mijn eigen lichaam en algehele gezondheid.

Bij de Blaze versie krijg je ook een zeer groot scherm. De Fitbit Blaze bevat de optie “Fitstar”, dit is een applicatie waarmee je workouts kunt downloaden. Deze workouts worden dan op het grote scherm van de Fitbit afgebeeld waardoor je ze makkelijk kunt volgen. Je hoeft dus geen Youtube video’s na te bootsen als je gaat sporten omdat je gewoon de instructies op de Fitbit kunt volgen.

Fitbit Blaze

Je kunt dus veel bijhouden via de Fitbit zelf maar de grote kracht achter de Fitbit is toch de app die erbij hoort. De Fitbit registreert alles automatisch in deze app waardoor je alle resultaten zeer makkelijk kunt raadplegen. D.m.v. grafieken kun je zien hoe goed je geslapen hebt, hoe hoog je hartslag was tijdens het sporten, waar je pieken zitten, … Dit wordt allemaal automatisch gesynchroniseerd met de Fitbit.

Als je pas begint met je Fitbit zal de app je ook een aantal vragen stellen over je gezondheid en je doelen. Deze doelen worden dan automatisch voor je aangemaakt en motiveren je iedere dag om je doel te behalen. Zo wil ik zelf iedere dag minstens 6000 stappen zetten (10000 is vaak teveel met mijn zieke benen) en minstens 8 trappen doen.

Ook kun je zelf nog een aantal zaken tracken binnen de app. Je kunt o.a. je voedingsschema bijhouden en zien hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen. Zelfs je water intake kun je zeer makkelijk tracken via de app! Voor mijzelf heb ik een doel ingesteld van 2,3 liter per dag. In de app kan ik dan doorheen de dag volgen hoeveel water ik nog moet drinken om mijn doel te behalen.

Fitbit Blaze

Het enige nadeel van de Fitbit Blaze is de prijs, het apparaat is namelijk niet de goedkoopste. Je betaalt er bij de meeste verkooppunten gemiddeld € 190 voor. Ik heb mijn Fitbit toegestuurd gekregen ter review maar nu ik hem geprobeerd heb zou ik hem echt zelf kopen moest hij ooit stukgaan. Door mijn ziekte is het erg belangrijk dat ik on top of my game blijf en goed weet wat er allemaal binnen mijn lichaam gebeurt. Ik kan dat natuurlijk ook deels zelf bijhouden maar dat kost veel tijd én moeite. Nu doet de Fitbit al het werk voor mij. Ik weet wat mijn lichaam kan en ik heb een veel beter begrip van hoe alles werkt.

Zelfs met een ‘gezond’ lichaam kan een Fitbit echt een uitkomst zijn, zeker als je een zittend beroep hebt en weinig wandelt doorheen de dag. Ook als je veel aan sport doet zoals krachttraining, cardio of Pilates is het wel handig om alles goed te kunnen loggen. Tijdens cardio is het ook superbelangrijk om je hartslag in de gaten te houden voor een optimale vetverbranding.

De Fitbit (en voornamelijk de Fitbit Blaze) is dus zeker een handig apparaat voor iedereen. Iedereen kan er wel baat bij hebben om zijn of haar gezondheid goed in de gaten te houden. Ik kan er alleszins niet meer zonder!

Hoe hou jij je activiteit bij?

Share:

13 Comments

 1. thebeautyblognl
  July 30, 2017 / 7:52 am

  Ik wil echt heel erg graag een Fitbit Blaze! ZO handig! Ik doe nu alles op mijn telefoon, maar heb ik niet altijd bij me! x

 2. Manon
  July 30, 2017 / 12:09 pm

  Eerlijk gezegd heb ik hier nog nooit over gehoord, maar het is wel een handig ding zeg!

 3. July 30, 2017 / 9:32 pm

  Ik hou mijn activiteit niet bij, omdat ik weet dat mijn resultaat echt teleurstellend zal zijn 😀 #NoShame

  Ilona

 4. August 3, 2017 / 12:43 pm

  Ik houd met activiteit bij met een Fitbit Charge HR. Maar die van jou lijkt me nog veel fijner!

 5. August 3, 2017 / 12:44 pm

  Wow, ik wil die Fitbit ook wel graag! Heel interessant artikel!

 6. August 3, 2017 / 12:56 pm

  Ik ben zo verzot op mijn Fitbit en gebruik hem dan ook echt al drie jaar elke dag. Deze variant is echt heel mooi.

 7. Manon
  August 3, 2017 / 1:10 pm

  Ik zie deze nou wel best wel vaak voorbij komen. Het is echt een interresant ding om te zien en denk ik ook wel om te hebben

 8. August 3, 2017 / 1:20 pm

  Voor een deel op mijn telefoon en verder eigenlijk niet. Deze Fitbite zou er wel handig bij zijn, maar het is zeker wel een inversteri g

 9. Carli Van Echelpoel
  August 3, 2017 / 1:24 pm

  Mijn vriend draagt tegenwoordig ook een fitbit en is daar wel tevreden over. Ik heb een oude Garmin smartwatch. Ik zou graag ook iets nieuwer en moderner hebben maar ik sport jammer genoeg te weinig om daar veel geld aan uit te geven. Leuke review! & Knappe fitbit

 10. August 3, 2017 / 10:58 pm

  Vooral dat deel van het slapen vind ik interessant. Mijn beweging geloof ik wel. Dat red ik meestal wel.

 11. August 4, 2017 / 9:49 am

  Ik kende de fitbit al wel, maar was steeds aan het twijfelen om er eentje te kopen. Na jouw review ben ik blij dat ik het niet heb gedaan. Ik vind dit grotere scherm waar je dan ook oefeningen op kan bekijken super handig. Ik zet hem op mijn verlanglijstje!

 12. August 4, 2017 / 10:06 am

  De naam ken ik. Dit zou voor mijn man en mij ook echt heel handig zijn. Wat houdt ons tegen? Wat je zelf ook benoemt: de prijs. En dan mag het wel het geld waard zijn, toch…

 13. Christine
  August 4, 2017 / 11:23 am

  Ik gebruik vaak mijn Jawbone, die koos ik uit omdat het een dun, licht bandje is dat amper opvalt! Wel fijn dat deze je elk uur een melding geeft, zo lijkt het allemaal veel beter te doen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?