web analytics

Revival van de kamerplanten

Wat is de gulden middenweg tussen een minimalistische strakke inrichting en een ware jungle waar je haast een machete nodig hebt om je in te verplaatsen? Een ideale dosis natuurelementen in je woonkamer. Bij sommige mensen vraag je jezelf af hoe ze zo een rijkdom aan planten kunnen beheren en bij anderen is er zelfs geen droogbloempje te bespeuren. Wat past het meest bij jou? Probeer het alvast met enkele goed gekozen kamerplanten. Zo geniet je van een rustgevend element in jouw leefruimte zonder er slaaf van te zijn. 

De tijd van de sanseveria’s

Midden de jaren 1950 was er een nieuwe hippe plant op de markt: de sanseveria, in de volksmond ook wel vrouwentongen genoemd. Menige vensterbank werd toen gesierd met deze gemakkelijk te onderhouden en sterke plant. Daarna kreeg de plant meer en meer een oubollig imago. Maar stilaan wint deze kamerplant terug aan populariteit, mede dankzij hun nuttige eigenschap om de lucht te zuiveren. Het is een ideale startersplant die garant staat voor een eerste succeservaring met planten.

Nog meer onderhoudsvriendelijk groen

Wie niet echt groene vingers heeft, maar toch wat leven in huis wil halen kan ook kiezen voor vetplanten of cactussen. Wat groen op de vensterbank of op een plantentafeltje naast het raam, geeft een frisse aanblik en doet je raamdecoratie bovendien beter tot zijn recht komen. Het is ook geen probleem als er eens te weinig water wordt gegeven, sommige soorten bloeien immers opnieuw na een periode van droogte. 

Liever de weelde van bloemen

Orchideeën stellen iets meer eisen aan hun verzorgers, maar ogen ook mooi op je vensterbank. Je vindt ze tegenwoordig in vele kleuren en verschillende maten, van schattige kleine plantjes tot exuberante exemplaren met een veelvoud aan bloemdragende takken. De bloemen geven weken plezier om naar te kijken en een plant kan talrijke keren opnieuw in bloei raken. Liever snijbloemen uit de winkel of uit je eigen bloementuin? Ze fleuren je huis helemaal op en brengen sfeer.  

De juiste dosis water en zonneschijn

Het is helemaal geen hogere wiskunde om kamerplanten te verzorgen. Meestal wordt er informatie aangeleverd over hoeveel water en zon de nieuwe aanwinst verkiest. Voor een hoek zijn schaduw minnende planten geschikt en voor planten die van zonlicht houden is een plekje aan het raam perfect. Let wel op tijdens warme (zomer)dagen. De felle zon die naar binnen schijnt kan de temperatuur op de vensterbank snel laten oplopen tot tropische hoogtes. Het is dan handig als je de rolgordijnen naar beneden kunt laten om jouw groene vrienden wat te sparen en tegelijkertijd voor jezelf de binnentemperatuur in toom te houden.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?