web analytics

Ruimtebesparende oplossingen voor kleine appartementen en woningen

Ben je klein behuisd? Dan doe je er goed aan je beschikbare ruimte te maximaliseren. Dit kan je onder meer doen door multifunctionele of zelfs transparante meubels te gebruiken. Ontdek al mijn ruimtebesparende tips hier!

Schoenenkast met ingebouwde spiegel

Kleine appartementen beschikken meestal ook over een kleine inkomhal. En dat is nu net een plaats waar je van alles kwijt wil. Een kapstok voor je jassen, een kast voor je schoenen en als het kan een spiegel, zodat je net voor je de deur uitgaat je look nog even kan checken. Om ruimte te besparen is het handig sommige van die functies of meubels te combineren, zoals een schoenenkast inclusief spiegel. Dit kan zowel een draaikast voor wandmontage zijn, als een schoenenkast met spiegels op de lades vooraan.

Salontafel met opbergruimte

In je woonkamer heb je wellicht ook geen ruimte te veel. Ook hier geldt de regel: combineer. Hoe jammer zou het zijn om een standaard salontafel te kiezen, terwijl je er ook eentje kan kopen met opbergruimte? Hierin kan je magazines en boeken kwijt, of kleine handigheden zoals je laptop, klein bureaumateriaal of misschien wel je sleutels.

Transparante meubels

Als je over weinig ruimte beschikt, wil je uiteraard graag méér ruimte creëren. Hoe je dat doet? Door transparante meubels en accessoires te gebruiken. Deze spullen nemen evenveel ruimte in als niet-transparante meubels, maar wekken de optische illusie van meer ruimte. Een handig trucje!

Opklapbare meubels

Naast transparante meubels, kunnen ook opklapbare meubels wonderen doen. In kleine keukens, kan het heel handig zijn te kiezen voor een opklapbare tafel. Zo’n tafel is aan de muur bevestigd en kan worden uitgeklapt wanneer je wil eten en ingeklapt wanneer je ze niet gebruikt. Combineer zo’n tafel met stapelbare krukken voor nog meer plaatsbesparing. Of kies voor een opbergbank waarop je zowel kan zitten als spullen in kan opbergen zoals kussens, dekens, een stofzuiger… Ook met een slaapbank in de woonkamer of slaapkamer kan je veel plaats besparen. Overdag klap je de bank dicht en heb je een groter ruimtegevoel.

Minimaliseren = maximaliseren

Om je woning of appartement zo comfortabel en functioneel mogelijk te maken, hou je best rekening met een minimalistisch ontwerp. Gebruik zo weinig mogelijk meubels en accessoires om je leefruimtes luchtig te houden en je beschikbare woonruimte te maximaliseren en een groter ruimtegevoel te creëren.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?