web analytics

Samen met je vriendinnen een auto huren

Ben je van plan om samen met je vriendinnen een trip te gaan maken met de auto? Gaan jullie bijvoorbeeld een stedentripje maken en willen jullie daarvoor een leuke auto huren? Het huren van een auto huren lijkt misschien heel ingewikkeld door alles wat je moet lezen en uitzoeken, maar dat valt reuze mee. Als je op de onderstaande punten let dan is het huren van een auto zo gedaan en kun je gezellig met je vriendinnen een trip gaan maken.

 

  1. Vergelijk als eerste de prijzen voor huurauto’s

Wil je voor een tripje met je vriendinnen bijvoorbeeld een auto huren in Gent, dan zijn er verschillende autoverhuurbedrijven in Gent en omgeving waar je dat kunt doen. Meestal hebben de verhuurbedrijven vergelijkbare auto’s in bepaalde groottes, maar van een ander merk of een andere kleur. De prijs per type auto of de kosten per kilometer kunnen ook flink verschillen per bedrijf, dus je doet er verstandig aan om van tevoren alle prijzen van de verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar te vergelijken.

  1. Reserveer je huurauto ruim van tevoren

Wil je met je vriendinnen een leuke stedentrip maken, en hebben jullie al een datum in gedachten? Het is verstandig om ruim van tevoren een huurauto te reserveren, want het kan zomaar zijn dat de auto die je op het oog hebt net op dat moment al is verhuurd. Vooral het weekend of tijdens de vakantieperiodes zijn drukke periodes voor autoverhuur, en kan het aanbod nog weleens tegenvallen. Tijdig een huurauto reserveren zorgt ervoor dat je stedentripje niet in het water valt.

  1. Lees altijd goed wat voor voorwaarden het autoverhuurbedrijf stelt

Als je een auto gaat huren bij een autoverhuurbedrijf, dan stellen ze daar bepaalde voorwaarden aan. Je moet bijvoorbeeld al een aantal jaar je rijbewijs hebben, de auto moet op een bepaalde tijd weer worden geretourneerd en meestal moet je de huurauto afleveren met een volle tank. Lees daarom altijd goed wat voor voorwaarden het verhuurbedrijf stelt. Verzuim je bijvoorbeeld om de tank vol af te leveren of breng je de auto te laat terug, dan kan het verhuurbedrijf je meer kosten in rekening brengen.

  1. Controleer de huurauto op beschadigingen voordat je ermee wegrijdt

Het is de bedoeling dat je de huurauto in dezelfde staat terug inlevert als waarin je hem hebt meegenomen. Loop daarom voordat je wegrijdt altijd eerst een rondje om de auto om de buitenkant te controleren op mankementen en beschadigingen. Kijk of het interieur beschadigd is en neem de kilometerstand op. Zie je beschadigingen, laat dat dan weten aan de verhuurder en zorg dat deze worden genoteerd, zodat je niet achteraf kunt worden verweten dat jij de beschadigingen hebt veroorzaakt en voor de kosten moet opdraaien.

  1. Controleer samen met de verhuurder de auto als je hem terugbrengt

Als je de auto weer terug inlevert moet hij dus in dezelfde staat verkeren als waarin je hem hebt meegenomen. Inspecteer daarom samen met de verhuurder de auto en laat door de verhuurder vastleggen dat de auto in dezelfde staat verkeert als dat je hem hebt meegenomen. Lever je de huurauto na sluitingstijd in en is de verhuurder niet meer aanwezig? Maak dan van alle kanten een foto van de auto, en ook van het interieur, de brandstofmeter en kilometerteller. Je hebt dan bewijs dat je de auto goed hebt achtergelaten en dat kan een hoop gedoe voorkomen.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?