web analytics

Shoppen in de VS

Naar de supermarkt of drogist gaan in de VS, het is een hele ervaring op zich. Het is bijna ondenkbaar wat je daar allemaal kunt kopen! In het begin vond ik mijn weg niet in de Amerikaanse winkels maar inmiddels vind ik het echt leuk. Daarom wil ik jullie graag meenemen doorheen zo’n Amerikaanse winkel!

Vergeet alles wat je kent of gewend bent want in Amerika is alles bigger en better. Als je daar op vakantie bent is het in het begin echt wel even aanpassen. Niet alleen de mentaliteit en het eten zijn er anders, ook de winkels zijn volledig anders dan hier.

Neem nu bijvoorbeeld de supermarkten. Een supermarkt hier heeft bijna geen make-up, tenzij je natuurlijk naar een Carrefour Hypermarkt gaat en zelfs dan valt het assortiment nog tegen. Stap je daar een Walmart binnen heb je bijna even veel keuze als in de drogisterij.

Over drogisterijen gesproken… Ook daar zit enorm veel verschil, zeker met België. Ik heb vernomen van mijn Nederlandse lezers dat je in NL wel gewoon medicijnen kunt krijgen bij de drogist. Hier in België is dat zeker niet het geval. Hier moet je voor alle medicijnen, zowel voorgeschreven als niet-voorgeschreven, langs de apotheek. Ja, ook voor een simpele paracetamol. In Amerika kun je dus ook alles (behalve voorgeschreven medicijnen) bij de drogist kopen. Ik keek mijn ogen uit bij alle soorten Excedryn die ze daar hadden, wauw! Als ik ooit last heb van migraine op vakantie, dan hoef ik precies niet te panikeren. Producten voor allergieën waren precies ook goed verkrijgbaar bij de drogist. Gelukkig heb ik op vakantie geen last van mijn allergieën (buiten lactose) maar moest het ooit gebeuren, dan zit ik alleszins safe.

Nog iets waar ik erg van geschrokken was waren de verzorgingsproducten en make-up. Er was zó ongelofelijk veel om uit te kiezen, veel meer dan hier. Onze ‘vaste’ Walgreens waar wij altijd naartoe gingen was wel redelijk groot. Vergelijk het met een Kruidvat in een grote stad zoals Antwerpen of Brussel. Een Kruidvat waar ze een tweede Essence schap hebben, die grootte ongeveer. Dus op zich was het filiaal wel redelijk groot maar zeker niet overdreven groot. Toch was het aanbod aan make-up en verzorging veel groter dan hier bij een groot Kruidvat.

De producten waar ik altijd het liefst tussen snuffel zijn de tandpasta’s en deodorants. Voor een of andere reden zijn er een aantal whitening ingrediënten verboden binnen Europa, wat er dus voor zorgt dat Amerikaanse tandpasta’s veel beter zijn. Ik ben groot fan van het merk Crest, die je waarschijnlijk wel kent van hun whitestrips. Ook hun tandpasta’s zijn zeker de moeite waard om te proberen want ze werken echt super. Crest is de Amerikaanse tegenhanger van Oral B dus dan weet je dat het kwalitatief wel goed zit. Let vooral ook op al die kortingen, echt zalig! Alles is zoveel goedkoper in Amerika en dan krijg je meestal nog een heleboel korting ook. Kortingen zijn vaak ook cumuleerbaar waardoor je de gekste deals kunt scoren.

Tussen de huidverzorging en make-up kijk ik ook altijd mijn ogen uit. Bij Walgreens verkopen ze Milani, NYX en Physician’s Formula gewoon in hun winkel. Ik heb het dus altijd moeilijk om me in te houden want ik wil altijd veel te veel kopen. Zeker als ik merken zie die ze hier niet hebben zoals Palmers, dan wil ik gelijk alles meenemen wat ik tegenkom.

Moest je geen vakantie naar Amerika gepland hebben maar wel eens tussen het assortiment wilt snuffelen, dan heb ik gelukkig nog een fijne oplossing. Bij de Nederlandse webshop USgroceries kun je ook enorm veel Amerikaanse dingen bestellen. Ze hebben vooral veel lekker Amerikaans eten en drinken maar ze hebben ook een fijn assortiment aan verzorgingsproducten.

Wat vind jij van dit soort winkels?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

5 Comments

 1. Merel
  July 4, 2017 / 12:57 pm

  Wat anders inderdaad dan in Europese winkels. Ik keek mijn ogen al uit bij de franse Carrefour toen ik op vakantie was in Frankrijk. Inderdaad kan je hier in Nederland makkelijk aan je parcetamols komen (zo kan je 50 stuks in een keer kopen!) Ik wil zeker nog een keer naar Amerika, niet alleen voor de winkels maar het lijkt me wel heel leuk om een kijkje in zo’n winkel als Wallmarkt te kijken.

 2. Manon
  July 4, 2017 / 1:30 pm

  Ja Amerika is gewoon heel erg leuk om te shoppen. In NY keek ik mijn ogen uit

 3. July 4, 2017 / 6:30 pm

  Heerlijk ik vind een bezoekje aan een supermarkt in het Buitenland altijd leuk. Is gewoon leuk om nieuwe producten te zien die ze bij ons niet hebben.

 4. Christine
  July 10, 2017 / 6:28 pm

  Ik wil zooooo graag naar Amerika om die grootsheid eens te bekijken, ik zou ook een echte coupon queen zijn denk ik! In de UK kan je vaak ook gewoon zo medicatie kopen dus dat ben ik al gewend 😀

 5. Benny Vandenberghe
  June 13, 2022 / 8:01 am

  Mijn vrouw wil ibuprofen meebrengen uit Amerika volgende maand. Hoeveel is de toegelaten hoeveelheid dat je mag meenemen. Wij gaan met 3 personen
  Mvg Benny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?