Online shoppen: mijn tips

Online shoppen is een vrij dure hobby waar ik graag veel tijd en geld aan besteed, haha. Ik vind het leuk om uren lang rond te kijken op internet, zelfs als ik besluit om helemaal niets te kopen. Koopjesjagen, nieuwe collecties bekijken en gewoon lekker rondsnuffelen zonder je bed uit te moeten, ik vind het heerlijk! Doordat ik zo vaak online shop heb ik wel wat tips en tricks geleerd waardoor je veilig kunt shoppen, zonder enig probleem. Daarom wil ik mijn tips om zo veilig en goedkoop mogelijk te shoppen vandaag met jullie delen.

Online shoppen

1. Betaal zo vaak mogelijk met Paypal

Veel webshops raden je aan om met Paypal te betalen en dat vind ik zelf ook gewoon de beste manier. De voornaamste reden is de kopersbescherming die Paypal je biedt. Als je via Paypal betaalt kan je je geld áltijd terugvragen moest je je pakketje niet ontvangen hebben of moest er iets mis zijn gegaan. Ik bestel vaak dingen in China en dan durft de verzending al eens foutgaan. Op die manier ben je toch volledig beschermd! Het is trouwens ook gewoon veiliger omdat Paypal geen gegevens doorgeeft waardoor ze geen misbruik kunnen maken. Als je met je Visa- of bankkaart betaalt dan kunnen de gegevens uitlekken en kan er misbruik van gemaakt worden. Paypal is dus de veiligste en snelste manier van betalen.

2. Check eBay

eBay vind ik een geweldige manier van koopjes doen. Je kunt er tweedehands dingen goedkoop op de kop tikken of juist buitenlandse cosmetica aanschaffen zonder je huid te verlaten. Ook eBay vind ik fantastisch vanwege hun veiligheid! Door het verplichte feedbacksysteem weet je gelijk of een verkoper betrouwbaar is of niet. Ik zorg er altijd voor dat een verkoper boven de 95% positieve feedback heeft, anders koop ik niets.

Online shoppen

3. Hou rekening met douanekosten 

Als je iets uit het buitenland bestelt, hou dan rekening mee met eventuele douanekosten. Douanekosten tellen niet binnen de EU maar zodra je iets uit de VS bestelt bv. dan kan het al eens gebeuren. Bestellingen boven de € 22 maken kans om eruit gehaald te worden door de douane dus zorg ervoor dat je onder dat bedrag blijft of hou er rekening mee dat je bij moet betalen aan de postbode! Binnen de EU maakt het ook allemaal niet uit dus als je douanekosten wilt vermijden, zoek dan een Europese webshop.

4. Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven zijn mijn favoriete manier om geld te besparen op mijn online aankopen. De meeste webshops geven je een eenmalige kortingscode van zodra je je aanmeldt bij hun nieuwsbrief, ideaal dus! Ook later kunnen nieuwsbrieven nog van pas komen want je bent gelijk van alles op de hoogte. Gratis verzendkosten, een vernieuwing van het assortiment of kortingscodes, je vindt het vaak via de nieuwsbrief van de webshop.

Online shoppen

5. Omruilen in de winkel

Tijdens het online shoppen kijk ik vaak of ik de kleding kan omruilen in de winkel. Ik heb best een moeilijk figuur (klein en breed, haha) dus vaak mot ik kleding omruilen. Ik heb al vaker problemen gehad met het terugsturen van kleding dus ik vind het best wel handig als ik alles gelijk kan omruilen in de winkel. Dan kan ik gewoon daar gaan ruilen en het nieuwe kledingstuk meteen passen in de winkel. Het is niet meteen de makkelijkste optie maar wel handig als je geen kleding durft terugsturen. Dit is wel heel persoonlijk want ik ken genoeg mensen die alles liever terugsturen dan zelf naar de winkel te gaan.

Dit waren al mijn tips om online shoppen makkelijker te laten voorlopen. Als je met Paypal betaalt (vanwege de kopersbescherming) en altijd bij betrouwbare webshops/verkopers koopt dan kan er normaal gezien niet al teveel fout lopen!

Heb jij nog tips omtrent online shoppen? 

Share:

12 Comments

 1. August 27, 2015 / 8:55 am

  Leuke en vooral nuttige tips! Thanks!

 2. Eline
  August 27, 2015 / 9:42 am

  Hele nuttige tips! Handig om te vragen of je dingen kan omruilen in de winkel, daar ga ik echt even wat mee doen ๐Ÿ™‚

 3. beautifulday4makeup
  August 27, 2015 / 9:59 am

  Douanekosten zijn idd een bummer als je niet oplet

 4. August 27, 2015 / 10:43 am

  Goede tips! Ik volg ze eigenlijk allemaal al wel. Online shoppen is toch wel echt een guilty pleasure. Oh en volgens mij gaan er binnen de EU wel duanekosten op, indien het bedrag over de 150 euro is ๐Ÿ™‚ Moet je wel flink inslaan mocht je daar overheen komen, haha.

 5. August 27, 2015 / 11:58 am

  Wat een handige tips, I lovee online shopping <3

 6. August 27, 2015 / 1:50 pm

  Handig die tips! Van die douanekosten heb ik eigenlijk nog nooit bij stilgestaan!

 7. Naomi
  August 27, 2015 / 2:06 pm

  Ik vraag me wel af bij welke winkels je allemaal kan ruilen in de winkel! Ik weet enkel dat hunkemoller dat doet ๐Ÿ™‚

  • Amy
   Author
   August 27, 2015 / 3:04 pm

   Bij CoolCat en Forever21 gaat het alleszins, daar ben ik de kleding al gaan ruilen! ๐Ÿ˜€

 8. August 27, 2015 / 5:07 pm

  Echt hele goede tips!

 9. Yayitstoday
  August 27, 2015 / 9:29 pm

  Bedankt voor de leuke tips!

 10. August 28, 2015 / 12:18 pm

  hele fijn tips! Alleen is Ebay jammer genoeg wel een broedplaats voor fake cosmetica en de chinese ingrediรซnten-brol is niet zo goed voor je huid. Spreek jammer genoeg uit ervaring ๐Ÿ™

 11. August 30, 2015 / 10:13 am

  ebay checken is ook altijd het eerste wat ik doe, heb je vaak iets toch nog een paar euro goedkoper ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Looking for Something?