web analytics

Verplicht shoppen, klinkt goed

Is het deze winter weer zo ver, je jaarlijkse winterdip? Voor je gevoel is het vaker donker dan licht, zijn de temperaturen verre weg van aangenaam en zitten we te springen om wat extra vitamines D. Gelukkig is er een geschikte oplossing tegen dit dipje die je waarschijnlijk als muziek in de oren zal klinken: shoptherapie! Plan een middag vrij en laat jezelf eens lekker behandelen!

Shoptherapie

Shoptherapie, is het een fabeltje of werkt het echt? Laat het goede nieuws maar komen: het werkt echt! Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat er bij het winkelen een speciaal stofje wordt aangemaakt in de hersenen dat voor geluk en happiness zorgt. Ook het onderzoek van Dan Tynan heeft uitgewezen dat dit stofje, dopamine, flink stijgt wanneer consumenten een product zien dat ze graag willen hebben. Dopamine is vergelijkbaar met de gelukstof endorfine en wordt dus aangemaakt als jij aan het rondhobbelen bent in de stad. Laat je pinpas maar zwaaien en shop er op los!

Dure behandeling

Zo’n shoptherapie is natuurlijk niet een van de goedkoopste behandelingen tegen een dipje, maar dat moeten we maar voor lief nemen. Je kunt natuurlijk wel een beetje op je uitgaven letten, want je hoeft niet elke week het duurste van het duurste te kopen aan je dopamine te komen. Ik ben ook pas naar de stad geweest en heb niet zo heel veel gekocht (een paar Real Techniques brushes en wat kleine dingetjes bij de Six) maar het heeft me wel weer wat opgebeurd.

Leuke (smartphone)accessoires zoals een HTC Desire Eye hoesje, sieraden, nieuwe bodylotion, lekkere pantoffels of een iPad mini 3 cover zijn allemaal kleine uitgaven die ook al prima voldoen!

Work-out

Zoals iedere vrouw wel weet, shoppen is net een sport! Aan het einde van de middag plof je neer op de bank en voelen je benen aan als twee blokken beton. Het voordeel is natuurlijk wel dat je lekker in beweging bent geweest en dat bil en been genoten hebben van wat activiteit. Beweging en buitenlucht zijn tevens twee middelen om je winterdipje mee te bestrijden. Combineer ze met het shoppen en je bent er zo weer bovenop!

Hardlopen

Als je het echt goed wilt aanpakken kan je jouw dagelijkse beweging uitbreiden naar een rondje hardlopen in de buitenlucht. Als je toch aan het shoppen bent, kan je meteen even een leuk sportoutfit scoren om jezelf nog wat extra motivatie te geven. Hijs je telefoon in sportief LG L Fino hoesje of een handige sportarmband en sjees er vandoor!

Welke stappen onderneem jij tegen een winterdip?

Amy
Share:

5 Comments

 1. January 30, 2015 / 7:55 am

  Verplicht shoppen lijkt mij ook geen straf maar weet niet of mijn rekening er heel blij van word x

 2. beautifulday4makeup
  January 30, 2015 / 9:03 am

  Gelijk heb je!!!!

 3. Sofie
  January 30, 2015 / 11:29 am

  klinkt zeker goed haha

 4. January 30, 2015 / 11:54 am

  Haha leuk geschreven! Maar… er wordt dus dopamine aangemaakt als ik zie wat ik wil hebben? Dus als ik alleen maar windowshop word ik daar ook al blij van? 😀

 5. Bibiane
  January 30, 2015 / 2:49 pm

  Verplicht shoppen is soms ook wel vervelend :p bv als je cadeautjes moet zoeken voor mensen en je weet echt niet wat… Maar anders, zeg ik er zeker geen nee tegen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?