web analytics

Sporten voor beginners (+ thuis sporten)

Sporten is enorm belangrijk maar toch zijn er veel mensen die het amper doen, ik behoorde namelijk ook ooit tot die groep. De drempel om te gaan sporten ligt vrij hoog aangezien mensen gelijk denken dat je een duur fitness abonnement moet aanschaffen. Niks is minder waar want ook vanuit huis kun je prima sporten! Zelfs voor beginners met weinig conditie of kennis zijn er genoeg dingen die je kunt doen. Ik geef je daarom graag wat tips mee!

Fietsen

Fietsen wordt enorm vaak vergeten aangezien de meeste mensen het als noodzaak bekijken en niet als sport. Toch doet het enorm veel goed voor je lichaam want zonder al teveel moeite te doen gebruik je toch een heleboel belangrijke spieren. Ik vind fietsen echt heerlijk, zelfs als het zo koud is. Het is de ideale manier om wat vitamine D op te doen en een frisse neus te halen en dat allemaal terwijl je actief bezig bent.

Fietsen is ook zeer makkelijk op te bouwen, zelfs als absolute beginner zonder conditie. Ik heb een redelijk lange straat en ik begon gewoon door naar het uiteinde van de straat en terug te fietsen. Alles is beter dan niks en je moet uiteraard ergens beginnen! Iedere keer fiets je gewoon een stukje verder en voor je het weet heb je een topconditie. Vergeet wel geen fietshelm te dragen want je moet jezelf uiteraard goed beschermen!

Kleine tip: het is ook belangrijk om een helm te dragen als je op een motor of scooter zit. Een integraalhelm is hier ideaal voor maar ook met een jethelm zit je safe!

Thuis fitnessen

Wil je niet alleen vet verbranden maar ook aan fitness beginnen? Daar hoef je echt niet voor naar de fitness. Er zijn tal van workouts online via Youtube te vinden, helemaal gratis. Als beginner kun je alles gewoon zonder gewichten doen want je eigen lichaamsgewicht geeft ook al genoeg weerstand, zeker in het begin.

Zodra je merkt dat de workouts makkelijker worden kun je eventueel gewichten aanschaffen. Deze zijn gewoon te koop bij winkels zoals Decathlon of online via webshops zoals Body & Fit. Mijn favoriete workouts voor beginners vind je bij Blogilates, ze heeft namelijk een hele serie gemaakt voor beginnende sporters. Andere simpele workouts die je thuis kunt doen zijn workouts met kettle bells of touwtjespringen.

Traplopen

Een van mijn favoriete workouts is enorm simpel maar zó effectief: traplopen. Het is makkelijk, je hebt er geen equipment voor nodig en het werkt echt goed. Ik merk vooral veel verschil rond mijn billen want deze zijn veel steviger geworden. Ik zet mijn Spotify workout playlist aan en loop gewoon de trap op en neer voor een minuutje of 10. Het is echt simpel maar toch best vermoeiend hoor!

Heb jij nog tips?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. Christine
    February 23, 2017 / 3:11 pm

    Ik ben ook zo’n fan van blogilates! Momenteel is mijn rug wel nogal verzwakt door lang ziek te zijn maar ik hoop er na wat kiné en krachtraining weer in te vliegen! 😀 Ik doe thuis ook graag yoga!

  2. February 23, 2017 / 8:15 pm

    Ik fiets supergraag maar heb het een beetje opzij geschoven. Eerst wat afvallen en dan haal ik mojn koersfiets weer boven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?