web analytics

Stappenplan: Verhuizen en alleen wonen

Eens je tussen de 20 en de 30 zit komt het punt waarop de meesten alleen gaan wonen en gaan verhuizen. Mij staat die loodzware opdracht ook te wachten en met mij nog vele anderen die de stap gaan zetten. Daarom leek het me wel eens leuk om een soort van persoonlijke update te geven! In dit artikel wil ik het namelijk hebben over alle zaken die ik nog moet doen eens het zo ver is.

Declutteren

Ik woon hier nu in een redelijk groot huis waar ik alle ruimte van de wereld heb. Als ik met mijn vriend ga samenwonen gaat het een iets kleiner stulpje worden. Daardoor ben ik van plan om mijn hele collectie nóg verder te declutteren. Ik was al bezig met Project Makeup Rehab waarin ik besloten had om niets nieuw meer aan te kopen maar juist alles op te gebruiken wat ik al heb. Hier wil ik dus nog een stapje verder in gaan en alles écht eens goed uitmesten. Sowieso heb ik te weinig plaats in m’n nieuwe stekje én eerlijk gezegd heb ik geen zin om hele kasten vol beauty mee te verhuizen. Vriendlief zou daar sowieso ook niet blij mee zijn ;-).

Nog wat verder sparen

De uitzet is gelukkig bijna volledig klaar (de stofzuiger heb ik al, haha!) maar hier en daar komen er waarschijnlijk toch nog wat onverwachte kosten boven. Ik heb zoveel mogelijk lijstjes opgezocht en bekeken om te zien wat ik allemaal nodig had. Ik heb vooral veel gehad aan de lijst van medeblogger Womanistical, haar uitzetlijst vind je terug op haar blog. Omdat ik waarschijnlijk gaandeweg toch nog veel ga tegenkomen wat ik écht nodig heb is een goed spaarpotje aanleggen zeker wel een must. Ook voor onvoorziene kosten is een buffer toch wel handig!

(Deze gaat zéker mee!)

Het uitkiezen van laminaat

Ik vind het belangrijk dat ik, als ik ga verhuizen, écht tevreden ben met mijn woonst. Als je al 25 jaar thuis woont, dan ben je het ook gewoon beu dat je niets zelf mag kiezen. Iets waar ik enorm naar uitkijk is laminaat kiezen. De laatste 10 jaar ben ik hier serieus hard aan het zagen geweest om laminaat te krijgen. Ik vind zo’n klassieke stenen vloer niet echt bij mijn interieursmaak passen maar helaas had ik hier niet veel te zeggen, haha!

Mijn voorkeur gaat uit naar laminaat waar wat karakter in zit, iets zoals de Quattro Vintage laminaat vloer. Niet echt donker qua kleur maar ook niet té licht. Door de verschillende schakeringen krijg je echt een zeer unieke vloer die ervoor zorgt dat je huis er gelijk volledig anders uit ziet. Naargelang de stand van het licht ziet het er ook telkens anders uit, echt super mooi! Als ik foto’s bekijk komt het echt dicht in de buurt bij mijn droomhuis. Deze gaat dus hoog op de wishlist!

Woon jij al alleen? Zo ja, heb jij nog tips?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

3 Comments

 1. Yara
  February 24, 2018 / 3:51 pm

  Wat leuk om te lezen! En zo’n uitzetlijst lijkt me erg handig, maar je merkt vanzelf eens je alleen woont wat je nog allemaal nodig hebt.
  Liefs,
  Yara

 2. March 1, 2018 / 1:23 pm

  Leuk artikel met handige tips! Bedankt voor de verwijzing 🙂

 3. April 4, 2018 / 6:18 pm

  Ik woon ondertussen ook al bijna 2 jaar alleen en daarvoor zat ik 3 jaar op kot, declutteren is echt een top tip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?