web analytics

Stoffering in interieur: zo combineer je patronen 

Kussens, gordijnen, tapijten…Er zijn enorm veel zaken waarvoor je een patroon moet kiezen. Stel je je voorkeur qua stijl hier steeds voorop zonder rekening te houden met het feit of ze bij elkaar passen? Dan loop je het risico dat de uitstraling van je interieur chaotisch gaat ogen. Gelukkig vermijd je dit makkelijk aan de hand van volgende tips. 

1. Kies één kleurenschema

De verschillende patronen die je kiest, bevatten ook allemaal verschillende kleuren. Om te vermijden dat je interieur een kleurboek wordt dat je alles behalve tot rust brengt, kies je dus best voor dezelfde tinten. Dit maakt dat de patronen die je uitgekozen hebt beter bij elkaar passen. Je maakt het combineren op die manier dus een stuk makkelijker voor jezelf. 

2. Speel met schaalgroottes 

Je hebt drukke patronen zoals degene met grote bloemen, maar je hebt er ook met kleinere figuren die meer rust uitstralen. Experimenteer hierin en durf zeker te combineren. Kies je enkel voor één soort patroon? Dan wordt de uitstraling eentonig en dat is ook maar saai. Ga bijvoorbeeld voor een tapijt met kleinere strepen en kussen in de sofa met een drukke retro print. 

3. Ga voor neutrale achtergronden

Probeer je patronen te combineren met elkaar, maar merk je dat dit maar niet wil lukken? In dat geval kan je ervoor kiezen om een neutrale achtergrond te combineren met een patroon. Zorg dat beide elkaar aanvullen in de kleuren en je zal zien dat dit een stuk makkelijker verloopt. Kies gerust voor gordijnen in het zwart wanneer de kussens al een patroon hebben. 

4. Mix materialen en textielsoorten 

Lukt het mixen van al je patronen vrij vlot? Dan kan je proberen om ook verschillende materialen en textielsoorten met elkaar te matchen. Dit geeft een extra visuele dimensie aan de uitstraling van de ruimte en maakt deze interessanter. Kies er eventueel voor de trap te bekleden met eiken, terwijl je deze afwerkt met een stoffen tapijt. 

5. Accentmuur 

Vind je patronen combineren aan de hand van de stoffering van je interieur best moeilijk? Kies er dan voor om dit aspect eenvoudig te houden en implementeer een accentmuur. Die muur kan je dan bekleden met een patroon, waardoor je interieur niet saai wordt. Ook kan je deze gerust laten plaatsen in een bepaald materiaal en een bepaalde textuur. 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?