web analytics

Summer body ready: ik ben er klaar voor!

Nu het weer stilaan warmer wordt beginnen we ons massaal voor te bereiden op de zomer. En je weet wat ze zeggen: summer bodies are made in the winter (of in de lente in dit geval).

Ik heb dit jaar dan ook besloten om niet tot het allerlaatste moment te wachten en om er nu al in te vliegen. Hoe ik dat doe? Dat vertel ik je graag in dit artikel!

Cardio: betere conditie en meer vetverbranding

Cardio is het ideale middel om vet mee te verbranden. Er zijn ontelbaar veel vormen van cardio dus er zit voor iedereen wel iets bij! Joggen, crosstrainer, hometrainer, touwtjespringen, HIIT (high intensity interval training), … Het kan allemaal!

Ik heb er sinds kort voor gekozen om te gaan lopen. Ik dacht van mijzelf dat ik nóóit een looppersoon zou worden omdat ik altijd een ontzettend slechte conditie had maar kijk, hier zijn we dan.

Lopen is een fantastische manier om snel veel vet te verliezen en je voelt je ook nog eens stukken beter omdat het je conditie aanzienlijk verbetert. Ook in het dagelijks leven merk ik dat mijn betere conditie me echt wel vooruit helpt.

Het is ook nog eens een goedkope manier om voor jezelf te zorgen want je hoeft geen duur fitnessabonnement af te sluiten als je in de buitenlucht gaat lopen.

Het enige waar je wel rekening mee dient te houden is dat je de juiste kleding én schoenen moet dragen. Een goede ondersteunende sportbeha is echt wel onmisbaar als je achteraf geen pijnlijke borsten wilt hebben. Ook een goede sportlegging met wat compressie is voor mij persoonlijk een echte must.

Voor schoenen ga je best naar een gespecialiseerde winkel die je echt persoonlijk advies kunnen geven en jou de juiste schoen aanmeten.

Krachttraining

Om vet te verbranden is cardio natuurlijk zeer belangrijk maar ook krachttraining mag je eigenlijk niet overslaan. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat je meer spieren aan gaat maken en die spieren gaan zelfs in rust calorieën verbranden.

Daarnaast zorgt krachttraining er ook voor dat je er net dat tikkeltje gespierder uit gaat zien en persoonlijk vind ik het wel mooi als je als vrouw toch wat spieren hebt. Gelukkig ga je er niet uitzien als een bodybuilder, ook al lijken veel mensen dat wel te denken.

Om aan krachttraining te doen kun je natuurlijk naar de fitness gaan en met een personal trainer werken maar als je dat niet ziet zitten kun je ook thuis al heel wat resultaat bereiken.

Zo zijn er tegenwoordig een groot aantal fitnessprogramma’s terug te vinden via Youtube. Mijn persoonlijke favoriet? De programma’s van Caroline Girvan. Zo ben ik op dit moment het Epic Heat programma aan het volgen bovenop mijn wekelijkse trainingssessie met mijn kinesist.

Het belangrijkste bij krachttraining blijft, of je het nu thuis doet of in de gym, dat je goed op je vorm let en dat je de juiste sportkledij draagt zodat je je ook helemaal comfortabel voelt tijdens het sporten.

Het klinkt allemaal misschien heel intensief maar dat valt gelukkig heel erg goed mee. Er wordt sowieso aangeraden om minimum 150 minuten per week te sporten en ik denk dat ik daar net ietsje boven zit dus het is niet zo erg als het lijkt!

Het is sowieso heel erg goed voor je gezondheid om geregeld met een medium tot hoge intensiteit te sporten en om je hart en longen even goed aan het werk te zetten. Ik ga het alleszins proberen vol te houden maar ik zie het helemaal zitten!

Doe jij aan sport?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?