web analytics

Tips voor me-time

Gaat het er hectisch aan toe op kantoor? Heb je je handen vol met het huishouden? Schreeuwen je kinderen om aandacht? Soms wordt het even te veel en dan is het belangrijk om wat me-time in te plannen. Even alle focus op jezelf en je afsluiten van alles en iedereen kan zalig zijn en zorgt opnieuw voor mentale rust. Wij geven je wat tips voor me-time.

Wat is me-time?

Voor we je enkele tips geven om me-time in te lassen, moeten we misschien eerst wat extra uitleg geven. Me-time is letterlijk vertaald ik-tijd. Dit is tijd die je voorziet om extra goed voor jezelf te zorgen en je zelf wat (mentale) rust te gunnen. Door een moment in te plannen waarop je enkel iets voor jezelf doet, laden je batterijen opnieuw op en krijg je meer energie. Me-time zorgt ervoor dat je fysiek én mentaal gezond blijft en zo de wereld aankan.

Waar geniet je van?

Heb je wat meer tijd of een halve dag verlof genomen, dan kan je enkele uurtjes me-time inplannen. Je kinderen zitten op school en je partner is op kantoor, dus er is niemand die je kan storen. Kan jij écht genieten van een schoonheidsbehandeling of een massage? Dan ligt je me-time voor de hand. Laat je onder handen nemen door een schoonheidsspecialiste en geniet van een gelaatsverzorging. Of plan een uitje naar de wellness waar je een extra lange en zalige massage inplant. Of misschien ontspan jij helemaal als je de ene na de andere winkelstraat afgaat en shopt tot je erbij neervalt. Op zich maakt het niet uit wat je precies doet, zolang je er maar van geniet en het je hoofd leeg maakt. 

10 minuutjes rust

Uiteraard heb je niet altijd een halve dag om te genieten van tijd voor jezelf. Dat is eerder een zeldzaamheid. Om je toch wat mentale rust te gunnen, is het een goed idee om dagelijks een tiental minuutjes me-time in te lassen. Denk maar aan yoga of een meditatiesessie. Dat kan je makkelijk doen als je ‘s ochtends opstaat en iedereen nog ligt te slapen. Kom je ‘s avonds thuis na een drukke dag en wil je de spanning kwijt? Duik dan eens in je lade met sextoys. Masturberen werkt enorm ontspannend, dus dit is een prima idee om even alles los te laten. Een dildo of vibrator gebruiken, het is om het even. Ook hier is ultieme ontspanning dé prioriteit.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?