web analytics

5 dingen die je moet doen als je naar Disney gaat

Of je nu naar Disneyland Parijs gaat of naar Disney World in Orlando, Disney is altijd een heel avontuur. Als je er nog nooit eerder geweest bent is het in het begin wel een beetje zoeken want er komt best veel bij kijken. Daarom vertel ik je vandaag 5 dingen die je móet doen als je naar Disney gaat!

1. Koop je tickets op voorhand

Tickets op voorhand kopen kan enorm handig zijn. Je hoeft niet aan te schuiven aan de ingang en kunt meteen het park binnen én het is meestal goedkoper ook. Vaak zijn er speciale kortingen online die je aan de kassa niet hebt dus doe je research en ga op zoek naar de goedkoopste optie.

2. Breng je eigen eten en drinken mee

Disney kan best duur worden, zeker qua eten. Het is uiteraard leuk om eens in een mooi restaurant te gaan eten maar zorg er ook voor dat je wat eten bij hebt voor tussendoor. Op die manier hoef je niet teveel geld uit te geven en zo krijg je ook geen honger! Ook iets van water meenemen kan zeer handig zijn, zeker als je naar een warmere bestemming trekt zoals Orlando.

3. Maak gebruik van het Fast Pass systeem

In Disneyland Parijs werken ze met een voorsteeksysteem genaamd Fast Pass. Dat is een soort kaartje dat je krijgt zodat je niet in de gewone rij hoeft aan te schuiven. Op dit kaartje staat een bepaald uur waarop je terug moet komen waardoor je gelijk door mag lopen. Op die manier bespaar je veel tijd dus maak hier zeker gebruik van! Zoek op voorhand op welke attracties met een Fast Pass werken en plan hier rond.

In Disney World werken ze met Fast Pass+, deze fast passes kun je gewoon op voorhand reserveren via de Disney app. Je Fast Pass wordt gewoon gekoppeld aan je ticket, waardoor je dus geen kaartje meer hoeft te gaan halen! Tip: probeer alles zo vroeg mogelijk te reserveren want als je 3 Fast Passes verlopen zijn kun je er opnieuw kiezen.

4. Maak een planning

Als je meerdere dagen gaat is het handig om een goede planning te maken. In Parijs zijn er twee Disneyparken, in Orlando heb je er zelfs vier. Zoek dus op welke dagen de drukste dagen zijn en hou hier rekening mee. Verder kun je ook al bekijken welke attracties je het liefst wilt doen en welke attracties het dichtst bij elkaar liggen.

5. Vroeg opstaan

Als je vroeg opstaat en tegen de opening van het park aanwezig bent, dan kun je echt zóveel attracties doen zonder lang aan te schuiven. Sta dus op tijd op en bezoek de drukste attracties eerst, voor het drukker wordt.

En vergeet vooral niet te genieten van je Disney reis want het blijft natuurlijk ‘the most magical place on earth’!

Ben jij al eens in een Disney park geweest?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

4 Comments

 1. October 11, 2017 / 9:23 am

  Zeker goede tips die ik zelf ook allemaal uitvoer! Als het park open gaat ben ik binnen en dat scheelt dan vaak zoveel al met wachttijden etc. Ik kijk vaak ook tussendoor op de app voor de wachttijden van de attracties en dan plan ik daarop wel een beetje mijn volgende attractie

 2. October 11, 2017 / 4:15 pm

  Wat leuke tips zijn het meid.

 3. Manon
  October 11, 2017 / 5:16 pm

  Ik ben in maart naar disney geweest, bijna alles zo gedaan als je benoemd behalve een fast pass dan

 4. Christine
  October 25, 2017 / 8:08 pm

  De volgende keer dat ik ga, ga ik deze tips zeker onthouden, de laatste keer was ik nog zo klein dat mijn ouders alles regelde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?