web analytics

5 redenen om Kopenhagen te bezoeken

Kopenhagen is een stad die mijn hart heeft gestolen. Al van mijn eerste bezoek in 2012 ben ik een enorm grote fan van de stad. Ik probeer Kopenhagen minstens 1x per jaar te bezoeken omdat het zo’n fijne stad is. In mijn ogen ook zwaar underrated tegenover andere hoofdsteden zoals Parijs en Londen. Daarom geef ik jullie in dit artikel 5 redenen om Kopenhagen te bezoeken, moest je toch nog twijfelen over een bezoekje aan de Deense hoofdstad.

Natuur

Bij het woord ‘hoofdstad’ denk je waarschijnlijk niet gelijk aan veel natuur. Kijk maar eens naar Brussel of naar andere grootsteden. Over het algemeen staat alles vol met wolkenkrabbers, treinstations en andere gebouwen die het zicht belemmeren. In Kopenhagen heb je veel minder van dat soort dingen. Je hebt natuurlijk enorm veel oude (én prachtige) gebouwen maar dat industriële heb je helemaal niet. Er zijn genoeg prachtige parken en ook in de normale straten staan er enorm veel bomen en bloemen. Het is een hoofdstad waar je echt tot rust kunt komen.

Shoppen

Als je aan Kopenhagen denkt dan denk je misschien niet direct aan shoppen. Toch is Kopenhagen dé perfecte stad om te gaan shoppen dankzij de gigantische autovrije winkelstraat Strøget. Je vindt hier enorm veel highstreet ketens terug zoals H&M, Zara, Topshop maar ook als liefhebber van designers kun je je hart ophalen. Louis Vuitton, Hugo Boss, Hermès, … Al deze winkels liggen allemaal in dezelfde straat. En als bonus: ja, er is een Sephora! 😉

Nyhavn

Als je naar Kopenhagen gaat dan moet je gewoon echt langs Nyhavn. Extreem toeristisch, druk en duur maar toch zeker de moeite waard. Je herkent Nyhavn aan de haven en de bekende gekleurde huisjes die er rond staan. Ik ben echt dol op Nyhavn, zo dol dat ik er een canvas van gekocht heb en het opgehangen heb in mijn kamer.

De vriendelijkheid

De inwoners van Kopenhagen zijn echt zo vriendelijk dat het bijna ongemakkelijk wordt, haha. Ze zijn zeker niet vriendelijk op een gespeelde of overdreven manier, het is allemaal heel erg natuurlijk. Het zit volgens mij gewoon in de Deense cultuur om gastvrij te zijn en open te staan voor andere mensen. Of het in het platteland ook zo is weet ik natuurlijk niet maar in het centrum van Kopenhagen zijn de mensen echt enorm vriendelijk. In andere hoofdsteden (*kuch Parijs*) ben ik best vaak slecht behandeld omdat ik de taal niet sprak of omdat ik een toerist was, in Kopenhagen voelde ik me juist welkom als toerist.

Lekker eten

Smørrebrød en Carlsberg, meer uitleg heb je hier niet over nodig. Zo simpel maar oh zo lekker en zeker het proberen waard. En ja, ik durf als Belg eerlijk te zeggen dat ik Carlsberg verkies over Belgisch bier (please don’t hurt me).

Als dit je niet kan overtuigen, dan weet ik het ook niet meer. Kopenhagen is zo’n mooie en propere stad waar je je veilig voelt, ondanks het feit dat het een hoofdstad is. Alles ligt kort bij elkaar, het openbaar vervoer is perfect op alles afgestemd en de mensen zijn er extreem vriendelijk. Je kunt gewoon niet anders dan verliefd worden als je Kopenhagen bezoekt. De vliegtickets naar Kopenhagen zijn ook absoluut niet duur! Ik boek vaak via Ryanair voor iets van € 50 retour maar je kunt bv. ook eens via Cheaptickets kijken voor de beste prijs.

Ben jij al eens in Kopenhagen geweest of staat het nog op je bucketlist?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

4 Comments

 1. November 5, 2017 / 11:47 am

  Gaat zeker op de bucketlist, lijkt me leuk om eens heen te gaan.

 2. November 5, 2017 / 12:35 pm

  Lijkt me echt een leuke stad om eens een citytrip te doen! Bedankt voor de tips 😀

  xo Noor

 3. November 5, 2017 / 6:04 pm

  Mooie stad he! Ik ben er ook geweest echt een prachtige plek om te bezoeken.

 4. Christine
  November 28, 2017 / 8:04 pm

  Ohhh ik wil zo graag eens gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?