Disney World top 3: attracties

Ik heb al een heleboel afzonderlijke artikels schreven over Disney World in Orlando. Toch wou ik nog wat dieper ingaan op de parken zelf en jullie mijn favorieten meedelen. Attracties, eten, shows, … Noem maar op! Ik begin deze nieuwe reeks uiteraard met mijn favoriete attracties.

Animal Kingdom

Ik vond het echt extreem lastig om een top 3 te maken van alle leuke attracties. Disney World bestaat natuurlijk uit vier verschillende parken met énorm veel attracties dus favorieten kiezen was best moeilijk! Ik vond werkelijk alles leuk maar als ik echt moet kiezen dan worden het deze drie. Ik begin bij mijn ‘minst’ favoriete en eindig dan bij de winnaar.

3. Expedition Everest (Animal Kingdom) 

Expedition Everest is een van de meest originele achtbanen die ik ooit heb gezien in mijn leven. Het is geen heftige achtbaan maar de hele vibe die er rond hangt is gewoon fantastisch. Expedition Everest is geïnspireerd op de Mount Everest en op de legende van de Yeti. De hele achtbaan én aanschuifrij staan dus in het teken van de Yeti. Zelfs als je al een halfuur staat aan te schuiven verveel je je geen minuut omdat er zoveel te zien is. De achtbaan zelf is ook heel leuk!

Animal Kingdom

2. Kilimanjaro Safaris (Animal Kingdom) 

Nog een attractie uit Animal Kingdom maar zeker even leuk als een achtbaan: de Kilimanjaro Safaris. Zoals de naam al doet vermoeden is dit dus een echte safari, middenin in pretpark. Leeuwen, olifanten, giraffen, … Het is echt alsof je in het wild zit. Alle dieren lopen ook gewoon in het wild rond want ze worden gescheiden door natuurlijke barrières zoals rivieren. Geen ongelukkige dieren in kleine hokjes dus! Het klimaat in Florida is ook vrij tropisch dus ze zitten, zo goed als bijna, volledig in hun natuurlijke habitat.

Het is echt een hele unieke ervaring om mee te maken. Zeker als er ineens een giraf de weg loopt te versperren en je niet meer door kunt, haha! Dat is inderdaad al gebeurd want tja, het gedrag van wilde dieren kun je eenmaal niet voorspellen!

Animal Kingdom

1. Rock ‘n Roller Coaster (Hollywood Studios) 

Dit is waarschijnlijk zo’n anti-climax want exact dezelfde achtbaan staat ook gewoon in Parijs. Toch moest ik eerlijk t.o.v. mijzelf blijven en deze rollercoaster tot nummer 1 attractie benoemen. Rock ‘n Roller Coaster heeft gewoon alles. De achtbaan is in samenwerking met Aerosmith dus het is ook volledig in rock thema. De aanschuifrij hangt vol gouden platen en echte gitaren en ook de achtbaan zelf is volledig in thema. Je rijdt door een donkere ‘straat’ met Aerosmith muziek op de achtergrond, gewoonweg fantastisch!

Ik ben normaal niet zo’n grote rock fan maar probeer mij maar eens tegen te houden om mee te brullen met Love In An Elevator. En ja, het is gênant als er iets scheelt met de achtbaan en de muziek ineens stopt en er is maar 1 iemand die meezingt. Been there, done that.

DSCN0341

Dit waren dus mijn drie favoriete attracties in Disney World. Het was ontzettend lastig om te kiezen maar nu ik mijn top 3 neergeschreven heb ben ik toch wel tevreden van mijn keuzes.

Wat voor attracties doe jij het liefst? Achtbanen of liever iets rustig? 

Share:

2 Comments

  1. Dineke Rozema
    August 20, 2016 / 5:28 pm

    Oeh, leuk om te lezen! Ik wil echt heel graag nog een keer naar Disney World of Land!

  2. August 20, 2016 / 6:54 pm

    Ik durf niet meer in achtbanen, echt zo stom! Ben gewoon te angstig. Doe mij maar iets rustigs. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?