Disneyland Hotel: 5-sterren in Disneyland Parijs

Wie mijn reisplannen gelezen heeft weet dat ik in september naar Disneyland Parijs geweest ben. Hier verbleef ik een nachtje in het luxe Disneyland Hotel, het grote roze hotel dat in het park zelf ligt. Het was echt een fántastische ervaring dus ik wou graag alle ins & outs met jullie delen!

Disneyland Hotel

Als ik naar Disneyland Parijs ga verblijf ik dus nooit in een hotel van Disneyland zelf, gewoon om de kosten te kunnen drukken. Meestal ga ik naar Disneyland Parijs met de bus van een reisorganisatie en dan verblijven we in een hotel buiten het park.

Dit keer was het echter anders omdat we een fantastische deal hadden kunnen doen. Het hotel dat in deze deal verpakt zat was dus het Disneyland Hotel. Het Disneyland Hotel is dus dat gigantische pastelkleurige gebouw dat je bij het binnengaan van het park ziet.

Ik had het hotel dus al vaker gezien van de buitenkant en ik moet zeggen, ik had nooit gedacht dat ik er eens zou kunnen verblijven. Gelukkig is dat bij deze dus wél gelukt!

Disneyland Hotel

Het Disneyland hotel: een echt 5-sterren hotel

Het Disneyland Hotel is dus een 5-sterren hotel en dat merk je. Niet zo zeer aan de kamers zelf maar wél aan de service. Al van bij het binnenrijden van de parking merk je dat de service hier top is.

Allereerst kun je als je met de auto komt gebruik maken van de valet parking. Je geeft gewoon je sleutel af en je auto wordt voor je geparkeerd. Ook van je bagage hoef je je niets aan te trekken, deze wordt gewoon afgeleverd op je kamer. Je kunt dus volledig stressvrij inchecken.

Disneyland Hotel

De ingang ligt net onder het hotel

De extra voordelen van het Disneyland Hotel

Bij het inchecken merk je ook gelijk alle perks op die aan een 5-sterren hotel vasthangen. Je wordt tijdens het inchecken gelijk overladen met bonnen waar je zéér leuke dingen mee kan doen.

Van extra fastpasses voor ieder lid van het gezin tot gratis drankbonnen, it’s all included. Vooral de extra fastpasses waren een zeer fijne verrassing! Je kunt deze gewoon bovenop de normale fastpasses gebruiken én er staat geen tijd op. Je kunt ze alleen niet tussen 13 en 16 gebruiken maar verder mag je ze inruilen wanneer je wilt.

Een ander groot voordeel van het Disneyland Hotel is dat het gewoon echt recht bij de ingang van het park ligt. Bij alle andere hotels duurt het toch wel even voor je bij het park bent.

Als je net zoals ik niet al te goed te been meer bent is het alleen maar handig. Ik vond het echt héérlijk om na een dag op m’n benen te staan gewoon direct naar mijn kamer te kunnen gaan.

Disneyland Hotel

De kamer

Verder waren de kamers van het Disneyland Hotel ook echt heerlijk. Wij hadden een kamer met 2 tweepersoonsbedden en het sliep echt hémels! Verder waren de kamers ook kraaknet en ook hier kon je de geweldige service van de 5-sterren goed merken.

Toen we de eerste dag in de namiddag terug in het hotel waren om ons op te frissen merkten we dat onze bedden opengegooid waren. Verder lag er ook een briefje om ons welkom te heten en lag er op ieder kussen een chocolaatje. En ja, met chocolade kun je mij omkopen! 😉

In de kamer waren alle nodige faciliteiten aanwezig. Een hele grote kast, een ruime badkamer, een tv met internationale zenders, een minibar, … Het interieur is misschien wel een beetje outdated maar dat is in ieder Disney hotel het geval, naar mijn mening.

Disneyland parijs hotels badkamer

Conclusie

Het enige nadeel aan dit hotel is jammer genoeg de prijs. Het is en blijft een 5-sterren hotel en Disney hotels zijn sowieso vaak aan de duurdere kant. Ik kan je dus zeker aanraden om de promoties goed in de gaten te houden, zeker ook bij reisbureaus. Ook via de Disneyland Parijs website vind je vaak hele goede promoties terug zodat je toch niet de volle pot hoeft te betalen.

Voor mij was het Disneyland Hotel alleszins een ongelofelijke ervaring. Gewoon de luxe van het hotel, het was echt heerlijk om niet te hoeven stressen over bepaalde dingen. Het enige wat ik moest doen was genieten van het park en ‘s avonds gelijk m’n bed in kruipen. Het zal waarschijnlijk niet meteen voor herhaling vatbaar zijn vanwege de prijs maar deze herinnering ga ik zeker koesteren!

Wat vind jij van het Disneyland Hotel?

Share:

4 Comments

 1. October 7, 2018 / 10:14 am

  Echt vet! Ik check ook regelmatig via Spydeals, maar nog nooit geen chance gehad met ‘t hotel!

 2. October 9, 2018 / 8:07 pm

  Heel gaaf. Het ziet er ook echt een beetje als een sprookje uit dat hotel. Gelukkig heb je het heel erg fijn gehad!

 3. October 9, 2018 / 10:36 pm

  Het ziet er erg mooi uit! Wij zijn zelf helaas nog nooit in Disney geweest maar zijn wel van plan dat volgend jaar met onze kinderen te gaan doen zodra de kerstperiode daar begint. Wij zijn er nog niet over uit waar we zullen overnachten.

 4. Frederique
  October 10, 2018 / 3:47 pm

  Ja wij hebben er ook geslapen en ik vond vooral de locatie geweldig. De deur uit en dan met 1 stap al in het park zijn. Wel heel zoet qua inrichting haha wat dat betreft vond ik het New York leuker 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?