Een namiddag in Porto

Eind vorig jaar ben ik naar het mooie Porto geweest. Het was mijn allereerste keer in Portugal en het beviel me zeer goed. De cultuur, de mensen en het heerlijke klimaat maken van Porto een geweldige bestemming. Vandaag vertel ik jullie er graag meer over!

Portugal is de ideale bestemming als je op zoek bent naar de heerlijke zuiderse cultuur zonder veel geld te spenderen. Het is immers een vrij goedkoop land en ook de vluchten ernaar toe kosten absoluut niet veel geld, zeker niet als je lowcost vliegt. Porto heb je echt wel op een dag of twee gezien dus je kunt perfect met alleen handbagage vliegen, waardoor het nog goedkoper uitkomt. Op 2u30 sta je in Porto vanuit Charleroi en dat voor gemiddeld € 50 h/t. Lissabon heb ik nog niet bezocht maar dat is volgens velen ook een aanrader!

De sfeer die in Porto hangt is niet te beschrijven. Ik vind Portugezen echt enorm vriendelijk overkomen en je merkt gewoon dat de cultuur daar heel anders is. Hier in België moet alles altijd gehaast verlopen, in Porto hing er juist een rustige sfeer. Niets moet, alles mag.

De Ribeira wijk is een echte must-do als je in Porto bent. Wel redelijk toeristisch en duur om te eten maar oh-zo-mooi! Het is echt heerlijk slenteren langs de rivier, ideaal om tot rust te komen als je ‘s ochtends komt. Ook de Dom Louis brug, gelegen aan de rivier, is zeker de moeite waard. Deze brug scheidt de stadsdelen van Porto en het uitzicht vanaf deze brug is prachtig. Verder zijn ook nog tal van prachtige kerken en kathedralen te bezichtigen. Sowieso zijn de gekleurde huisjes al een uniek zicht!

Ik vond Porto echt een leuke stad om te bezoeken. Helaas heb ik niet veel tijd gehad aangezien we de ochtend erop alweer vertrokken, waardoor ik waarschijnlijk ook veel gemist heb. Ik wil zeker nog eens teruggaan om de stad volledig te verkennen.

Ben jij al eens in Porto geweest?

Share:

6 Comments

 1. January 20, 2017 / 7:24 am

  Porto staat zeker nog op mijn todo list. Ben de laatste jaren meerdere keren naar Lissabon geweest en is 1 van mijn favoriete stefen geworden, het is echt een aanrader

 2. Daphne
  January 20, 2017 / 10:26 am

  Oeh, dit had ik nodig, ik zit namelijk Porto ook te overwegen voor een vakantie!

 3. Britt
  January 20, 2017 / 11:01 am

  Ooh, ik krijg nu helemaal zin om te gaan reizen!

 4. January 20, 2017 / 11:08 am

  Wauw wat een prachtige foto’s! Het lijkt me zo mooi daar!

 5. Manon
  January 20, 2017 / 4:04 pm

  Dat ziet er heel mooi uit daar

 6. January 22, 2017 / 2:52 pm

  Wauw! Wat mooi! Porto staat hoog op mijn wishlist om een keer naar toe te kiezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?