Een vakantie naar Orlando: zo plan je het

Nu de tickets geboekt zijn en het eindelijk officieel is kan ik er over gaan bloggen: ik ga binnenkort weer terug naar Orlando. Ik heb jullie al (deels) meegenomen door mijn vorige vakantie maar nu heb ik besloten om het proces van in het begin te beschrijven. Er zijn nog een aantal dingen die we moeten doen voor het zo ver is dus het leek me leuk om het hele proces hier te omschrijven. Kijk je mee?

vakantie naar Orlando

We zijn in maart dit jaar al eerder op vakantie geweest naar Orlando en daar heb ik ook een aantal artikels over geschreven. Ook dit keer gaan we weer naar Orlando om alle pretparken te bezoeken en lekker te genieten van het aangename weer. We gaan dit keer gewoon in december omdat het dan een pak goedkoper is én veel minder druk. De Amerikanen schuwen ‘koud’ weer maar het is gewoon rond de 20°C in december dus als Belg vind ik dat helemaal niet koud!

De vliegtickets zijn inmiddels geboekt maar er zijn nog een aantal andere dingen die moeten gebeuren voor we effectief kunnen vertrekken. Het leek me dus wel leuk om alles te bespreken terwijl we het regelen, zodat ik jullie hiermee kan helpen indien je zelf ook eens naar Orlando (of Amerika) wilt gaan. De meeste mensen schatten zo’n vakantie rond de 2000-3000 euro maar wij hebben het vorige keer onder de € 1400 kunnen houden. Ook dit keer is het het geval en hadden we een paar dagen eerder geboekt was het zelfs nóg goedkoper geweest. We beginnen dus bij het begin: de vlucht.

vakantie naar Orlando

De vlucht

Het belangrijkste element om een vakantie goedkoop te houden is het boeken op het juiste moment. Toen we op het wilde idee kwamen om in december te gaan stond onze vlucht op slechts € 350 per persoon! Dat is gewoon te gek voor woorden want soms kun je zelfs tot € 750 neerleggen voor een vlucht naar Orlando. Helaas waren we nét iets te laat om die vlucht te boeken omdat mijn vriend nog moest wachten op bevestiging van het werk. Van zodra je weet dat je op vakantie gaat en in welke periode je wilt gaan, wacht dan niet te lang. Soms kunnen er honderden euro’s verschil zitten op een paar dagen tijd.

Maar hoe hebben wij onze vlucht dan zo goedkoop mogelijk kunnen houden? Door wat in te boeten op comfort. Voor onze heen- en terugvlucht gaan we helaas tweemaal moeten overstappen. Rechtstreekse vluchten of vluchten met 1 stop zijn doorgaans goedkoper. Het is dus helaas een beetje stressen om onze twee stops te halen want met security, douane en alles wat erbij komt is het meestal goed doorzetten. Het is dus zeker niet de meest stressloze vlucht die we gaan hebben maar hierdoor hebben we wel énorm veel geld bespaard.

vakantie naar Orlando

Het hotel

We gaan gewoon weer naar hetzelfde hotel als vorige keer: Celebration Suites. Het is eigenlijk niet echt een hotel maar meer een mix tussen hotel en appartement. We hadden een suite voor 6 mensen, helemaal alleen voor onszelf. Dit hotel is echt niet luxueus maar het doet wat het moet doen: ons ‘s avonds veilig onderdak geven en comfortabel genoeg zijn om te slapen. Het allergrootste voordeel van dit hotel zijn de GRATIS shuttles naar alle pretparken (Universal, Disney World, Sea World en Busch Gardens). Hierdoor hoef je dus geen huurauto te huren, iets wat de kosten doorgaans ook serieus laat oplopen. We hoeven geen auto te huren en we hoeven dus ook geen parking of benzine te betalen.

Gek genoeg is een suite voor 6 personen ongeveer even duur als een gewone kamer. Wij boeken ons hotel altijd via de Duitse Thomas Cook website. Dit is goedkoop, veilig en alles is altijd tiptop geregeld. Enige nadeel is dat je een beetje Duits moet kunnen om je e-mails te begrijpen maar verder is het echt een aanrader!

vakantie naar Orlando

De pretpark tickets

Dit deel is niet voor iedereen van belang maar is specifiek bedoeld voor mensen die naar Orlando gaan voor alle pretparken. Je zou denken dat de vlucht en/of het hotel het duurst is maar nee, de tickets voor de pretparken zijn de grootste kost! Zeker als je de tickets pas aan de kassa koopt is het echt enorm duur en kan het serieus hoog oplopen. Daarom kopen wij onze tickets altijd op voorhand via Undercover Tourist. Dit is een bedrijf in Amerika dat alle tickets in grote aantallen aankoopt, waardoor ze het goedkoper verder kunnen verkopen.

Sommige tickets komen als e-ticket en kun je gewoon afprinten, andere tickets moeten ze echt via post versturen. Undercover Tourist heeft ook een bureau in de UK, waardoor de tickets al gewoon binnen de week bij je aankomen. Je hoeft dus geen maanden op voorhand al te bestellen want ze komen echt ruimschoots op tijd aan.

vakantie naar Orlando

Transfers van/naar de luchthaven of een huurauto

Natuurlijk moet je ook nog van de luchthaven naar het hotel raken en dat kun je met een transfer of met een huurauto. Wij kiezen er dus voor om het zonder huurauto te doen omdat ons hotel gratis shuttles naar de pretparken voorziet. Daarom vallen wij altijd terug op een transfer van en naar de luchthaven. Vorige keer hebben we hiervoor beroep gedaan op het bedrijf Mears en dat was echt volledig in orde!

Van zodra je aankomt komt er iemand je oppikken met zo’n bord en brengen ze je bagage naar het ophaalpunt. Hier moet je dan wachten tot de volgende shuttle beschikbaar is. Deze shuttle kun je delen met andere passagiers (is goedkoper) maar je kunt ook een privé chauffeur huren. Wij kozen dus voor het gedeelde vervoer en hierdoor moesten we wel eerst alle andere hotels passeren. Het duurde dus even voor we aan ons hotel waren maar het hielp in ieder geval énorm om de kosten te drukken.

vakantie naar Orlando

Dit waren in ieder geval alle kosten waar je rekening mee moet houden als je op pretparkenvakantie gaat naar Orlando. Ik ga zeker nog een apart artikel maken over het reserveren van dingen in de pretparken, waardoor je je vakantie en pretpark bezoek nog makkelijker kunt maken! Omdat dat geen extra kosten met zich meebrengt ga ik het dus apart bespreken.

Het hele punt van dit verhaal is: een vakantie naar Orlando hoeft echt geen 3000 euro te kosten als je alles zelf regelt en hier en daar wat inboet op comfort. Als je een rechtstreekse vlucht wilt met veel beenruimte, om daarna twee weken in een resort te zitten, dan is dit artikel niks voor jou. Voor ons maakt het niet uit dat het geen luxe hotel is en dat we een paar keer moeten overstappen, als dat wil zeggen dat we daardoor meerdere keren per jaar kunnen gaan. Mensen vragen zich af hoe wij dat zomaar kunnen maar nu weet je het dus: wij letten echt op álles! Onze vakantie is de helft goedkoper dan andere vakanties, waardoor je dus inderdaad twee keer kunt gaan.

Voor extra Florida tips kun je ook mijn eerdere artikels raadplegen!

Ga jij dit jaar nog op vakantie of ben je al geweest?

Share:

2 Comments

  1. August 7, 2016 / 11:08 am

    Oh ja, gewoon alles zelf regelen maakt echt veel verschil al! Ben zelf nog niet in Orlando geweest. Buiten voor een overstap tussen twee vluchten dan.

  2. August 7, 2016 / 12:02 pm

    Leuk, ik zou graag weer eens naar Orlando gaan. Ben er 20 jaar geleden geweest, echt waar, toen ik nog een stuk jonger was dus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?