web analytics

How to: goedkoop naar Japan

Voor ik naar Japan vertrok vroeg ik aan jullie wat jullie het liefst wouden lezen. Ik heb veel comments en mails gehad over de reis naar Japan zelf. Hoe plan je zo’n reis naar Japan en hoe hou je het zo goedkoop mogelijk, aangezien het toch een redelijk prijzige reis is? We hebben zelf ook even moeten puzzelen voor we dé ideale deal gescoord hadden dus in dit artikel wil ik jullie graag meenemen doorheen het hele proces. Voor het geval je ooit naar Japan wilt afreizen want zo bespaar je toch weer een hele hoop geld! Kijk je mee naar mijn tips?

Finnair

Als je aan Japan denkt dan denk je waarschijnlijk helemaal niet aan Finland, toch? Finland was ook niet het eerste wat in mijn gedachten opkwam toen ik mijn reis naar Japan ging plannen. Toch is een overstapje maken in Finland écht wel een goed idee, zeker voor je portemonnee. Er zijn tal van rechtstreekse vluchten naar Japan maar die zijn echt wel aan de prijzige kant. Als je van comfort houdt en niet wil overstappen kun je dat natuurlijk doen maar het verschil in prijs gaat echt groot zijn. Als je graag wat meer binnen een bepaald budget blijft is het overstappen in Helsinki zeker een must.

Finnair is een maatschappij die echt inspeelt op het toerisme in Japan, het is echt hun specialiteit. Er komen enorm veel vluchten aan in Helsinki met reizigers die daarna doorvliegen naar Japan. De luchthaven van Helsinki is trouwens helemaal niet moeilijk om over te stappen, je kunt je connectie zelfs op een halfuurtje halen. Moest je dus niet zo’n pro zijn in overstappen en connecties halen, dan hoef je zeker niet bang te zijn. Alles staat zeer duidelijk aangegeven en alles is ook dichtbij elkaar dus je hoeft geen lange afstanden af te leggen of een transfer te doen naar een andere terminal. Het wijst allemaal zichzelf aan!

Onze route

Wij vlogen in ons geval van Brussel naar Helsinki en van daaruit naar Fukuoka in Japan. In Fukuoka moesten we dan weer een overstap doen naar onze laatste vlucht richting de Haneda luchthaven in Tokio. Je kunt een rechtstreekse vlucht vanuit Helsinki nemen richting de Narita luchthaven in Tokio maar ook dit was redelijk prijzig in ons geval. Op onze terugvlucht zijn we wel rechtstreeks van Narita op Helsinki gevlogen. Natuurlijk schommelen de prijzen altijd wel dus soms kan het eventueel wél goedkoper zijn om rechtstreeks te vliegen. Alles hangt af van de drukte dus ga zeker niet blindelings af op mijn advies en vergelijk de ticketprijzen grondig.

Airbnb

Hotels in Japan zijn niet de goedkoopste, zeker niet in Tokio. Daarom hadden we ervoor gekozen om weer een appartement te huren via Airbnb. Ik heb hier eerder al eens een artikel over geschreven waarin ik een hotel met een appartement vergelijk.

Een appartement is natuurlijk geen grote luxe, zeker niet in hartje Tokio. Ons appartementje was heel erg basic en ook redelijk klein want Japanners leven over het algemeen wel vrij klein. Toch hadden we werkelijk alles wat we nodig hadden. En hoeveel luxe heb je écht nodig als je de hele dag weg bent en alleen aanwezig bent om te slapen? We waren meestal van vroeg in de ochtend tot ‘s avonds laat op pad dus gewoon een propere en veilige slaapplek was voor ons voldoende.

Het appartementje dat we huurden lag in de wijk Akihabara, dé wijk waar je als gamer of liefhebber naartoe moet gaan. Het appartementje was makkelijk te vinden en lag ook nog eens kortbij het metrostation van Akihabara, waar je duidelijke verbindingen naar de rest van Tokio had. Akihabara is redelijk druk en levendig maar de straat waar het appartement gelegen was was echt superrustig. Geen last dus van nachtlawaai maar je zat wel kortbij alles. Voor ons kon de liggen eigenlijk niet beter!

Pocket wifi

Als laatste punt wil ik jullie ook nog het gebruik van de Pocket Wifi meegeven. Japan valt (uiteraard) niet binnen de Europese Unie dus je moet nog altijd roamingkosten betalen en je kunt niet terugvallen op je eigen databundel. Mobiele data in Japan is echt verschrikkelijk duur dus dat zou ik zeker niet aanraden. Gelukkig is een Pocket Wifi is een zeer makkelijk én goedkoper alternatief.

Een Pocket Wifi is een draagbare router die de 4G signalen omzet naar Wifi. Het is een klein apparaatje dat ervoor zorgt dat je ten allen tijde verbonden kunt zijn met de Wifi. Je hoeft dus niet de hele tijd richting de McDonalds te lopen om iets op Instagram te zetten bijvoorbeeld ;-). Er zijn bepaalde maatschappijen die dit verhuren maar sommige hotels en Airbnbs verlenen ze ook. Wij hadden eentje van 500MB per dag in ons appartement maar hebben toch nog een apart apparaatje gehuurd via eConnect Japan. Dit konden we gewoon gaan afhalen in de luchthaven zodat we gelijk overal Wifi hadden. Bij het terugkeren naar huis moesten we de wifi gewoon in een envelop steken en in een postbus doen. Een makkelijk systeem dat ook nog eens relatief goedkoop is vergeleken met andere alternatieven!

Natuurlijk is Japan niet het allergoedkoopste land om naar af te reizen maar met deze tips kun je de kosten toch aanzienlijk drukken. Een korte overstap in Helsinki, een appartementje en een Pocket Wifi kunnen de totale kostprijs echt gemakkelijk halveren!

Als je echt volledig op luxe en comfort gesteld bent zul je misschien liever geen overstap doen of een hotelkamer huren maar dat moet iedereen natuurlijk voor zichzelf uitmaken. Dit is de manier waarop wij het doen en onze reis is echt heel goed meegevallen. En door de prijs te halveren kunnen we het later nog eens doen voor de prijs die we anders voor 1 reis betaald hadden, haha!

Wat is jouw ultieme budgettip voor op reis?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

4 Comments

 1. Dana
  October 25, 2017 / 2:08 pm

  Handig om te lezen! Ik vlieg heel vaak met Finnair vanuit AMS naar Azie. Zelf in Osaka, had ik een simkaart (gekocht) uit Hong Kong en dan had ik een prima bundel met internet+bellen. Dat was omdat ik op dat moment daar was en spontaan naar Japan vloog 🙂

 2. October 25, 2017 / 7:34 pm

  Handige tips, zeker aangezien Japan nog op mijn Travel Bucketlist staat!

 3. Christine
  October 25, 2017 / 8:09 pm

  Sinds ik glutenvrij eet maak ik altijd zelf eten op vakantie, want uiteten is moeilijker! Dus zo bespaar ik wel 😀

 4. Carolien
  October 27, 2017 / 6:36 pm

  Super handige tips! Lijkt mij ook erg gaaf om daar eens heen te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?