How to: geld besparen in Disney World (en Disneyland Parijs)

Disney World is de meest magische plaats op aarde maar al die magie heeft een serieus hoog prijskaartje. Helaas kan Tinkerbell je niet naar Florida toveren (zou nochtans handig zijn!) en je mag ook niet gratis in het kasteel verblijven. Toch zijn er een heleboel makkelijke manieren waarop je de kosten flink kunt drukken. In dit artikel vertel ik hoe geld besparen in Disney World een eitje wordt (en sommige tips kun je ook in Parijs gebruiken!).

Breng je eigen drinken mee

Disney is duur, heel duur. Of je nu naar Disneyland Parijs, Disneyland in Tokio of Disney World gaat. Ze vragen veel te veel voor simpele dingen, gewoon omdat mensen het alsnog kopen. Mensen houden van gemak en als je écht dorst hebt betaal je gewoon die 4 euro voor een flesje cola.

Daarom is het een goede tip om zoveel mogelijk drinken mee te brengen. Zeker als je naar Walt Disney World in Orlando gaat! Geloof me, in Orlando is het echt snikheet en dan wil je gewoon veel kunnen drinken. Als je dan $3 per flesje water moet betalen en je drinkt een flesje of 8 leeg, dat is al snel rond de $50 per koppel PER DAG. Ik kan je dus aanraden om je eigen drinken mee te nemen naar IEDER Disney park, ook in Parijs.

Negeer het Dining Plan

In Walt Disney World is er een speciaal pakket verkrijgbaar genaamd het Disney Dining Plan. Het Dining Plan werkt als volgt: je betaalt een bepaald bedrag en in ruil hiervoor krijg je credits. Deze credits kan je dan gebruiken om je maaltijden in het park mee te betalen. Je krijgt credits voor grote maaltijden maar je krijgt ook snack credits die je kunt gebruiken voor kleine snacks en drankjes. Disney laat dit uitschijnen alsof het een goede deal is en dat is het ook… Als je echt héél veel eet.

Laten we het zo stellen: Amerikaanse porties zijn echt heel anders dan hier. Wat hier een normale portie is, dat is in Amerika een kinderportie. Wees er dus maar zeker van dat je veel te veel betaalt terwijl je te weinig eet. Verder moet je ook gewoon vaak eten om je geld uit het dining plan te halen, je zou toch 3 à 4 keer in de parken moeten gaan eten als je je geld terug wilt verdienen of er winst op wil maken.

Wij pakken het meestal als volgt aan: we halen ergens een ontbijtje uit en eten dit op voor we het park binnengaan (of we eten in het hotel). Tijdens de middag eten we een grote maaltijd in het park en namiddag halen we eventueel nog een kleine snack uit. Avondeten eten we altijd buiten het park. In Disneyland Parijs is dit iets lastiger maar aangezien je daar meestal maar 2 à 3 dagen bent is het niet zo erg als het eten iets duurder uitvalt, tegenover 2 weken duur eten in Orlando.

Koop je souvenirs buiten het park

Als je naar Disney gaat kom je vaak thuis met een hele hoop souvenirs. Deze kunnen qua kosten echt zeer hoog oplopen, zeker als je er best veel moet kopen. Zelfs iets simpel zoals een magneet kan al snel rond de $10 kosten. Daarom is het een goed idee om je souvenirs buiten het park te kopen. In Orlando kun je hier heel makkelijk voor naar de outlet gaan.

Disney heeft namelijk een officiële outlet winkel waar alle ‘oude’ collecties terechtkomen. Soms heb je al eens een outdated t-shirt van vorig jaar maar vaak kun je er goede deals doen. Denk aan knuffels, speelgoed, magneten, pins en andere zaken die niet seizoensgerelateerd zijn. Je vindt deze Disney’s Character Warehouse in ‘the Orlando Premium Outlets’, heel dicht bij Disney Springs. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken, ook vanwege alle andere outletwinkels.

Geld besparen in Disney is dus niet zo lastig als het lijkt, mits je er een beetje op let. Disney is en blijft natuurlijk redelijk duur maar door goed op te letten en je voldoende voor te bereiden kun je zeer veel besparen. Let dus ook op dingen zoals het Dining Plan die je laten geloven dat je geld bespaart, terwijl dit eigenlijk niet zo is. Val niet voor tourist traps en let ook zeker goed op tijdens het souvenirshoppen. Bij Disney willen ze dat je zoveel mogelijk geld uitgeeft maar als je op je hoede bent valt het echt heel goed mee!

Spendeer jij ook altijd zoveel geld in Disney?

Share:

1 Comment

  1. November 1, 2018 / 9:13 am

    Denk dat het Dining Plan ook voornamelijk bedoeld is voor gezinnen. Heb dat eens uitgerekend voor wanneer Aline wat ouder zou zijn (een jaar of 5) en dan begint het toch een beetje interessant te worden. En ook, Muricans eten gewoon ook véél meer dan wij hé :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?