Japan – Akihabara

In oktober ben ik met mijn vriend naar Japan geweest. Het was de eerste keer dat we naar Japan gingen dus we zijn voornamelijk in Tokio gebleven. Ons appartement lag in Akihabara, ook wel Electric Town genoemd. Akihabara is echt dé place to be voor gamers dus als fervente gamers zaten we daar echt wel op de goeie plek. In dit artikel vertel ik jullie graag meer over Akihabara!

Akihabara

Akihabara is een grote wijk van Tokio, de hoofdstad van Japan. Het ligt op ongeveer vijf minuten van het centrale station van Tokio. Deze wijk staat vooral bekend om alle elektronische goederen en de animecultuur, die je heel duidelijk terug ziet komen in deze wijk. In Akihabara kijk je echt je ogen uit, ongelofelijk wat daar allemaal te zien is. Het is precies een soort Times Square on drugs maar dan met alleen met anime, arcades en enorm veel gamegerelateerde dingen. Je vindt er dus ook een heleboel lektronicawinkels waar je zowel nieuwe als tweedehands elektronica kunt kopen, vandaar ook de bijnaam ‘Electric Town’. In Akihabara vind je trouwens ook veel maiden café’s, iets wat echt immens populair is daar.

Wij hadden dus via Airbnb een schattig appartementje gehuurd dat een paar straten van de hoofdstraat aflag. Super gemakkelijk want we hadden dus enorm veel lekkere eettentjes in de buurt en ook het JR metrostation was zeer kortbij. Vanuit dit metrostation had je aansluitingen naar zowat alle grote stations van Tokio dus je kon je zeer gemakkelijk verplaatsen vanaf onze locatie.

Akihabara

Ik vond het écht een aanrader om in Akihabara te verblijven maar het moet natuurlijk wel dichtbij je interesses liggen. Meestal gingen we overdag iets cultureel doen om daarna ‘s avonds nog af te zakken naar de arcades. We hebben ettelijke uren gespendeerd in de arcades en hebben ons echt rot geamuseerd. Met een gigantische Pokémon knuffelcollectie tot gevolg, haha! Ook werd er in Akihabara nog actief Pokémon Go gespeeld, voornamelijk door zakenmensen in kostuum. Best een gek zicht maar wel heel leuk natuurlijk! We hebben dus ook lekker veel Pokémon Go gespeeld terwijl we daar waren.

Eten deden we het liefst bij Torio Keisuke, dichtbij het JR metrostation. Echt heerlijke ramen kippensoep met zelfs een volledige kippenbil in het bord, zeker de moeite waard om te proberen. Ook niet heel duur trouwens en je hebt meteen genoeg gegeten. 

Akihabara

De allerbeste dag om Akihabara te bezoeken is de zondag. Op zondag is het centrum autovrij en dat is echt zo’n unieke ervaring. Ik moest even poseren voor een super touristy foto maar echt, het was echt niet te beschrijven. Honderden mensen met dezelfde interesses die gewoon zo vrij over straat kunnen lopen, het was echt heerlijk. Het voelde echt even als thuiskomen die dag! Op zondag zie je ook heel veel cosplayers die enorm hard hun best gedaan hebben om een prachtig kostuum te maken.

Hou je van anime, gamen of hou je gewoon van bruisende wijken waar er altijd wat te beleven valt? Dan is Akihabara echt een wijk voor jou. Ik kan het iedereen aanraden om het zeker eens te bezoeken, al is het maar voor 1 avond. Of als zo’n fervente liefhebber bent als ik, dan kun je gerust een Airbnb boeken in deze wijk.

Zou jij graag naar Japan willen gaan?

Share:

3 Comments

 1. December 17, 2017 / 12:11 pm

  gaaf! wij zijn ook aan het plannen om 3 weken japan te doen in 2018 😀

 2. December 17, 2017 / 8:53 pm

  Ah het lijkt me zo gaaf om hier eens naar toe te gaan!

 3. Christine
  January 4, 2018 / 2:24 pm

  Leuke foto! Ik wil ook wel eens gaan 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?