web analytics

Naar Orlando met vrienden: tips over reizen in groep

Jullie weten inmiddels al wel dat ik dol ben op Orlando, Florida. Het lekkere warme weer, het eten, de pretparken, … Kortom, ik probeer er zo vaak mogelijk naartoe te gaan. Meestal doen wij zo’n reis als koppel maar ook onder een groep vrienden kan het zeker leuk zijn. In dit artikel wil ik daarom iets verder ingaan op het reizen in groep.

Verblijf

Als koppel is het niet moeilijk om een goede verblijfsplaats te vinden. Hotels, hostels, Airbnb, … Met twee personen vind je meestal wel iets. Dit is vaak het punt waarop het lastiger wordt als je wilt reizen in groep.

Gelukkig is dat in Orlando wel allemaal goed geregeld aangezien ze daar vaker grotere groepen zoals scholen en tour groups ontvangen.

Wij zijn zelf ook een groepsreis naar Orlando aan het plannen en hebben een aantal mooie villa’s gezien bij TUI Villas, allemaal in de buurt van Kissimmee. Als je met een grote (of grotere) groep naar Orlando gaat is dat wel de regio die ik zou willen aanraden aangezien je zo het dichtst bij de parken zit.

Een duidelijke planning

Als koppel is het vaak iets makkelijker om alles op gevoel te doen en ter plekke te kijken wat je wilt doen. In groep ligt dat toch vaak iets lastiger aangezien niet iedereen dezelfde mening kan hebben. Je moet dus echt wel een goede planning en duidelijke afspraken maken op voorhand.

Daarom kijk ik op voorhand graag al waar ik wil eten, zeker omdat ik een lastige eter ben en de hele groep niet wil lastigvallen met mijn keuzes. Als je dit op voorhand al een beetje regelt met de rest van de groep krijg je geen discussies tijdens de reis.

Voor Disney World kun je meer dan voldoende research doen qua eten. Wij kijken graag op websites zoals All Ears, waarin je alle up to date menu’s terug kunt vinden inclusief prijzen. Zo krijg je dus ook geen discussies over prijzen!

Ook probeer ik, ongeacht of je met een grote groep of alleen bent, de dagen op voorhand al in te plannen. Het kan tamelijk druk worden in de pretparken en in groep is dat niet echt gezellig. Een goede tip hiervoor is het raadplegen van de Crowd Calendar.

Zo’n crowd calendar is een kalender waarop je kan zien welke parken het drukst zijn op bepaalde dagen. Doe hier je voordeel mee en beslis, in overleg, welke parken je wanneer gaat doen. Zo ga je het meest uit je vakantie halen en zeker als groep.

Deze crowd calender voor Universal heb ik al vaak gebruikt en het heeft me al veel tijd bespaard! Alleen maar goed want zo heb je meer tijd om lekkere donuts van de Voodoo Doughnut te eten!

Vliegen

Wil je naar Florida vliegen in groep, zorg er dan voor dat je op voorhand je plaatsen vastlegt in het vliegtuig en dat je op voorhand incheckt. Ik kan het gewoon niet genoeg benadrukken bij lange afstandsvluchten hoe belangrijk dit is. Vaak zie ik koppels of groepen die vergeten in te checken en dan een hele vlucht lang niet bij elkaar kunnen zetten.

Het kan niet bij iedere maatschappij even makkelijk (of het kan alleen tegen betaling) maar het is zeker een optie die je even goed moet nakijken. Wij kiezen daarom vaak voor maatschappijen waarbij je wél op voorhand een stoel kan kiezen.

Extra tip: wil je een extra goede deal doen op je vliegtickets? Kijk dan ook eens bij een andere luchthaven dan Orlando. Neem bv. een huurauto (die kosten kun je ook makkelijk verdelen binnen je groep) en landt op een luchthaven zoals Miami. Vaak is dit veel goedkoper!

Dit waren in ieder geval een aantal tips waar je rekening mee kunt houden als je in groep naar Orlando wilt reizen of als je ergens anders naartoe wilt.

Ik nam voornamelijk Orlando als voorbeeld aangezien je met de pretparken en attracties toch wel even vooruit moet plannen, zéker in groep. Je wilt natuurlijk dat je verblijf goed geregeld is en dat je duidelijke afspraken maakt zodat je ruzies kunt voorkomen.

Reis jij vaak in groep of vooral alleen/als duo?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?