Op reis naar Seoul, Taipei en Hong Kong (tips van anderen)

Volgend jaar juni vertrekken mijn vriend en ik richting Seoul (Zuid-Korea), Taipei (Taiwan) en Hong Kong. Spannend want dit is voor ons beiden volledig nieuw terrein! We zijn al druk bezig met het plannen van de reis en besloten hiervoor beroep te doen op collegabloggers. Inmiddels heb ik al zoveel inspiratie op gedaan die ik natuurlijk wel met jullie moest delen. Lees dus zeker verder als je benieuwd bent naar de tips van andere bloggers omtrent deze bestemmingen!

Op reis naar seoul taipei hong kong

Foto Seoul – Credit: Bunch of Backpackers

Seoul (Zuid-Korea)

We beginnen onze reis in Seoul, Zuid-Korea. Hier gaan we een dag of 5-6 verblijven dus zeker voldoende tijd om alles eens goed te bezichtigen. Op de website van Bunch of Backpackers vind je alvast 10 goede redenen om Seoul te bezoeken. Manouk van BoB begint haar blogpost met: “Vergeet Tokio en vergeet Hong Kong”. Nu ben ik zelf al in Tokio geweest en ik vond het geweldig dus ik kijk er écht naar uit om Seoul te bezoeken.

Zelf ben ik vooral heel erg benieuwd naar de cultuur daar (ik hou echt enorm van k-pop), de bezienswaardigheden én het eten. Korean BBQ staat hoog op mijn prioriteitenlijst, net zoals het bezichtigen van paleizen en tempels. In de ‘Wat te doen in Seoul‘ blogpost van IkReis vond ik alvast een paar mooie paleizen die ik zeker wil gaan bekijken!

Op reis naar seoul taipei hong kong

Foto Taipei – Credit: We Are Travellers

Taipei (Taiwan)

Na Seoul zetten we onze reis verder naar Taipei, Taiwan. Op de blog van Expeditie Aardbol heb ik alvast een heleboel leuke tips gezien! Zo heeft ze een blogpost geschreven over bezienswaardigheden in Taipei. Ook in Taipei vind je weer veel prachtige authentieke tempels terug die het bezoeken waard zijn. Ook hun authentieke night markets zouden een bezoekje waard zijn. Ik heb al veel goeds gehoord over alle street food in Taipei en als echte foodie staat dat dus wel hoog op m’n lijstje!

In Taipei vind je blijkbaar ook allerlei Creative Parks. Dit zijn plekken waar oude gebouwen omgetoverd worden tot creatieve wijken. Er zijn in totaal drie parken waar je een heleboel toffe winkeltjes, koffietenten en kunstwerken terug kunt vinden. Via de Wat te doen in Taipei? blog van WeAreTravellers kom je er meer over te weten! Ik wist eerlijk gezegd niet dat deze parken er waren dus ik ben blij dat ik dit gelezen heb, het lijkt me allemaal zeer interessant!

Op reis naar seoul taipei hong kong

Foto night markets Taipei – Credit: Expeditie Aardbol

Hong Kong

De laatste halte is Hong Kong, vanuit Hong Kong keren we weer naar huis. Ook hier gaan we een aantal dagen spenderen waarin we graag de plaatselijke cultuur én keuken willen ontdekken. Over het eten in Hong Kong heb ik ook al zoveel goeds gehoord, o.a. ook via de Hong Kong – Foodie’s heaven blogpost van Travel Rumors. Ik ben dol op seafood én dimsum dus ik denk dat ik hier niet ga verhongeren.

Op Backpack vol verhalen vond ik een blogpost met 10 dingen om te doen in Hong Kong. In dit artikel vond ik alvast een aantal dingen die ik zeker en vast wil doen waaronder het bezoeken van Victoria Peak, de Star Ferry nemen en de Symphony of Lights gaan bekijken. Lees dus zeker dit artikel eens als je ook graag eens naar Hong Kong zou willen gaan.

Op reis naar seoul taipei hong kong

Foto van Hong Kong – Credit: Backpack vol verhalen

Ik heb in ieder geval alweer genoeg inspiratie opgedaan! Ik kan haast niet meer wachten tot het zo ver is na het zien van al deze mooie foto’s en handige tips. Hopelijk lukt het ons om alles in twee weken te doen, haha! Ik hou jullie zeker op de hoogte op Instagram zodra ik daar ben en achteraf mogen jullie nog genoeg travel reports verwachten.

Ben jij al op een van deze plaatsen geweest?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?