web analytics

Orlando #1: Epcot

Ik ben inmiddels alweer een paar weken terug van vakantie in Orlando. Jammer maar helaas, het gewone leven gaat natuurlijk gewoon door. Ik had jullie beloofd om wat meer te vertellen over mijn vakantie en om vooral wat dieper in te gaan op alle pretparken. Pretparken waren namelijk de voornaamste reden voor mijn vakantie dus het leek me wel leuk om er iets meer over te vertellen. Vandaag wil ik de spits afbijten met het eerste park dat ik bezocht: Epcot (een park van Disney World). Kijk je mee?

Epcot

Disney World bestaat in totaal uit vier verschillende parken. Je hebt het klassieke Magic Kingdom park dat heel sterk op dat van Parijs lijkt. Ook de Hollywood Studios zijn zowel aanwezig in Orlando als in Parijs. De twee parken die je in Parijs niet hebt zijn Animal Kingdom en Epcot. Epcot was het park dat ik op de eerste dag bezocht. Voor we vertrokken hebben we een crowd calendar geraadpleegd om te zien welke parken het minst druk zouden zijn op bepaalde dagen. We kwamen aan op 1 maart maar pas ‘s avonds laat dus 2 maart was eigenlijk onze eerste dag. De crowd calendar gaf Epcot aan als het minst drukke park die dag dus besloten we daar naartoe te gaan.

Epcot is een beetje vergelijkbaar met Europa Park. Het is een park dat zich volledig toespitst op de verschillende landen in deze wereld. Je hebt dus verschillende delen in het park die allemaal voor een bepaald land staan. Ook heb je een heel deel dat zich toespitst op de toekomst, met veel 3D attracties maar ook attracties die zich afspelen in de ruimte.

Epcot

Voor de echt spannende attracties moet je alleszins niet naar Epcot gaan, er staat maar een echt snelle attractie en dat is Test Track. Test Track is een attractie waarin je je eigen auto kunt maken in een simulatie en deze auto daarna gaan uittesten. We zijn in totaal twee keer geweest en de eerste keer scoorde onze auto iets meer dan 200 punten, daarna maakten we een hippie busje dat bij de top 3 milieuvriendelijkste wagens van de dag hoorde. Het klinkt zo misschien heel lame maar eens je de snelheid van je wagen moet testen gaat de ‘achtbaan’ wel héél snel. Je moet zelfs een gordel aandoen dus dan weet je wel hoe heftig het is, haha. Op de foto hierboven zie je onze eerste wagen.

Epcot

Ik ga natuurlijk niet elke attractie apart benoemen want er was zoveel te zien. Zoals ik dus eerder al zei: naar Epcot kom je echt om te kijken en om te genieten en niet voor achtbanen. Epcot heeft zóveel attracties waar je van bij kan leren maar dan op een leuke manier gebracht. Je hebt een leuke show over de geschiedenis van Amerika, mooie gebouwen waar je de Noorse cultuur kunt ontdekken, een film over Frankrijk, … Er is zoveel te bekijken! Zelfs alleen voor de mooie gebouwen zou je al naar Epcot willen.

Epcot

Niet alleen je ogen worden geprikkeld, je smaakpapillen ook. Want hoe kun je beter cultuur opsnuiven dan door eens lekker te gaan eten? Doordat ieder stuk van het park zijn eigen land en thema heeft is de cuisine hier dus ook op aangepast. Je kunt gaan eten in Marokko, Duitsland, China, Frankrijk, Canada, … Noem maar op!

Echte cultuurbarbaren dat we zijn zijn we gewoon naar Duitsland gegaan voor een goeie bratwurst. Braadworsten zijn écht mijn zwakte, alleen vind ik ze zo belachelijk dun als ik ze in België eet. Hier in het Duitse deel van Epcot wordt het eten ook gemaakt en geserveerd door echte Duitsers (die tijdelijk in Amerika komen werken per seizoen) dus wees maar zeker dat het fantastisch lekker was. Een goede brede braadworst die lekker vettig was en heerlijk kraakt in je mond, dát is een braadworst! Het wordt ook gereserveerd met paprika chips, iets wat ik nérgens anders ben tegen gekomen in Amerika. Alleen wel jammer van de agressieve vogels die alles komen stelen.

Epcot

Zou ik Epcot aanraden? Jazeker! Ik heb er niet optimaal van kunnen genieten omdat ik nog zo moe was van de lange reis maar het was zeker de moeite waard. Veel mensen vinden Epcot het mindere park van de drie maar ondanks dat er geen echte achtbanen zijn is het zeker een leuk park. Het is leuk om zoveel culturen te bezoeken en te bekijken terwijl je gewoon op dezelfde plaats zit. De gebouwen, de planten, de muziek, de winkels, … Werkelijk álles is er mooi. Ik geef Epcot een 8,5/10.

Zou jij graag eens naar Epcot willen? 

Amy
Share:

9 Comments

 1. March 31, 2016 / 9:17 am

  Ik ken dit helemaal niet joh, ik weet te weinig van al die mooie plekken! Maar het ziet er leuk uit 🙂

 2. March 31, 2016 / 9:44 am

  Wauw wat een prachtig park! Ben er nog nooit geweest maar wat lijkt zo’n reis me geweldig 😀

 3. March 31, 2016 / 10:34 am

  Hah, zo grappig om die Japanse pagode en shrine te zien daar 😀

 4. Jana
  March 31, 2016 / 2:13 pm

  Ik ben niet zo heel erg “into” pretparken maar ik vind het wel leuk om er over te lezen. Ik had nog nooit van Epcot gehoord!

 5. March 31, 2016 / 2:31 pm

  Aaaah, ik wil! En hoe fijn dat het gewoon echte Duitsers zijn?
  In Disneyland is het eten ook wel echt heel goed in de restaurants vind ik, geen honger geleden daar haha 😀

 6. DisneyChicks.nl
  March 31, 2016 / 4:11 pm

  Ah wat gaaf dat je daar geweest bent! Dit park lijkt ons zo leuk omdat er zoveel culturen in verwerkt zijn. We love Disney! 🙂

 7. Quinty
  March 31, 2016 / 5:18 pm

  Ik wist helemaal niet dat disneyworld verschillende parken had. Ik wil er zelf ook graag een keertje heen maar ben ook al heel lang niet meer in disneyland geweest dus denk dat ik daar eerst heen ga. Iets dichter bij haha: )

 8. April 3, 2016 / 10:36 am

  Wat super leuk om te zien! Ik ben hier (inmiddels bijna 6 jaar geleden) ook geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?