Walt Disney World Animal Kingdom (Orlando dag 2)

Ik had jullie beloofd om wat meer te vertellen over mijn vakantie en om vooral wat dieper in te gaan op alle pretparken die ik bezocht heb in Orlando. Vorige week vertelde ik al wat over Epcot, vandaag is Walt Disney World Animal Kingdom aan de beurt. Als je benieuwd bent naar mijn first impressions van dit pretpark, lees dan zeker verder!

Animal Kingdom

Net zoals Epcot is Animal Kingdom een deel van Disney World. Moest je meer willen weten over alle parken en over de crowd calendar, lees dan zeker mijn vorige blogpost even terug. Donderdag 3 maart was in ieder geval de beste dag om Animal Kingdom te bezoeken dus hebben we deze planning maar aangehouden en op onze tweede dag Animal Kingdom bezocht.

Animal Kingdom

Zoals de naam al doet vermoeden is Animal Kingdom een park dat vooral rond dieren en natuur draait. Ook hier zijn weer geen extreme attracties of achtbanen maar juist weer leuke dingen om van bij te leren. Er zijn echt énorm veel dieren te bewonderen en ook bijna alle attracties hebben wel wat met dieren of de natuur te maken.

Toch is er wel een achtbaan aanwezig die écht de moeite waard is en gebaseerd is op een fictief ‘dier’: de yeti. Expedition Everest is een achtbaan in de bergen waarbij je achterna gezeten wordt door een yeti. Je legt een deel van de achtbaan buiten af maar ook een deel binnen. Wat er allemaal precies gebeurt wil ik niet verklappen maar het is echt wel de moeite. Het is allemaal zo complex gedaan en gevonden, heel speciaal. Zeker geen normale achtbaan!

Ook Dinosaur is best een spannende attractie. Hiermee ga je terug in de tijd en ga je dinosaurussen achterna. De attractie is binnen en geloof me: het karretje waar je in zit gaat serieus rammelen. Zeker een van de ‘heftigere’ attracties in Animal Kingdom maar ook erg leuk!

Animal Kingdom

Nog een andere must-do in Animal Kingdom is de Kilimanjaro Safari. Dit is dus een echte safari waarbij je allemaal dieren te zien krijgt zoals olifanten, leeuwen, giraffen, … Je rijdt rond in een echte wagen dus soms durft er al eens een giraffe over de weg lopen en dan zit je vast, haha. De dieren zitten niet (!!!!) vast in kooien maar lopen gewoon vrij rond in de natuur daar. Door het warme klimaat kunnen ze prima overleven! Als je je afvraagt of het niet gevaarlijk is dat de dieren loslopen: 100% zeker van niet. De gevaarlijke dieren worden tegengehouden door natuurlijke barrières zoals rivieren, waardoor ze niet bij de auto kunnen. Zolang je je handen binnenhoudt kan er niks gebeuren!

Animal Kingdom

Het ‘Rafiki’s Planet Watch’ gedeelte van het park vond ik ook erg leuk. Hierin kon je veel vreemde dieren gaan bekijken én er was ook een soort kinderboerderij. Iedereen was zo gefascineerd door alle geiten en koeien omdat ze dat daar niet zo gewend zijn als hier. Ik ben natuurlijk opgegroeid tussen de boerderijdieren (dat krijg je als je op de boerebuiten in Vlaanderen woont) maar het was toch erg gezellig om eens naar de dieren te gaan en ze te aaien. Ik voelde me ineens weer thuis, ook al zat ik aan de andere kant van de wereld.

Animal Kingdom

Als je dieren, natuur & ontdekkingen houdt dan is Animal Kingdom écht wat voor jou. Bij Disney World werken honderden dierenartsen en onderzoekers die ervoor zorgen dat de dieren niets te kort komen. Ze hebben allemaal genoeg ruimte, genoeg te eten en geen last van de bezoekers. Animal Kingdom sluit ook altijd als vroegste zodat de dieren voldoende rust krijgen. Ook voor het lekkere eten moet je zeker naar Animal Kingdom gaan. Ze hebben er namelijk een soort food court buiten waarbij je bij verschillende kraampjes eten kunt bestellen. Aanraders zijn de ribbetjes bij de Harambe Market.

Dit was dus mijn kleine ‘review’ van Disney’s Animal Kingdom. Volgende keer vertel ik je meer over het eerste Universal park: Islands of Adventure!

Zou jij graag eens naar Animal Kingdom willen? 

Share:

2 Comments

  1. April 9, 2016 / 2:15 pm

    Ziet er zooo leuk uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?