web analytics

Orlando #3: Islands of Adventure

Ik had jullie beloofd om wat meer te vertellen over mijn vakantie en om vooral wat dieper in te gaan op alle pretparken die ik bezocht heb in Orlando. Vorige maand vertelde ik jullie wat meer over Epcot en Animal Kingdom, twee Disney parken. Dit keer is het de beurt aan Universal Islands of Adventure, het park dat we op dag drie bezochten. Kijk je mee?

Islands of Adventure

Ik vertelde jullie in het begin al dat ieder themapark nog onderverdeeld is in meerdere parken. In Disney World heb je verschillende parken maar ook Universal heeft er twee: Universal Studios en Islands of Adventure. Islands of Adventure was het park dat we de derde dag bezochten en helaas ook de dag waarop mijn infectie toesloeg (de hele uitleg vind je hier). Het grootste deel van de dag staat dus nogal slecht in m’n geheugen gegrift maar ik ga zeker m’n best doen om dit verslag niet te negatief te maken.

Islands of Adventure is dus 1/2e van Universal. Universal staat vooral bekend vanwege hun films en ook hun parken zijn daarom erg geliefd. Je hebt o.a. een deel met attracties omtrent Harry Potter maar ook Spiderman en The Incredible Hulk zijn aanwezig in het park. De Hulk coaster was helaas gesloten voor onderhoud maar hij moet naar het schijnt echt wel de moeite zijn.

Islands of Adventure

De vorige twee parken die ik hier op TPP besprak waren wat ‘kalmer’. Geen erge attracties of spannende thrill rides, alles bleef nogal vrij rustig. Islands of Adventure is daarentegen een grote thrill. Je hebt twee waterachtbanen waar je echt zeik maar dan ook zeiknat in wordt, dat is al thrill genoeg op zichzelf. Ook de attracties van Harry Potter en Spiderman zijn, ondanks dat ze zich binnen afspelen, vrij heftig dankzij de 3D-effecten.

Aan het Harry Potter gedeelte staan ook nog twee andere achtbanen mét overkop, waarbij je tegelijkertijd ook nog eens los hangt met je benen. Vergelijkbaar met de Vampire in Walibi, alleen net dat tikkeltje spectulairder. Ook The Incredible Hulk coaster heeft een paar loopings dus als achtbanen je ding zijn, dan is Islands of Adventure echt wel wat voor jou.

Islands of Adventure

Geen zin in loopings of word je snel duizelig in 3D-attracties? Ook dan zijn er nog genoeg alternatieven. Er is een rustiger gedeelte omtrent Jurassic Park maar ook een gedeelte voor kids dat geïnspireerd is op The Cat in the Hat (en ja, dat is op mijn leeftijd ook gewoon nog leuk!). Nog een aanrader is de “The Eight Voyage of Sindbad” stuntshow, echt heel spectaculair en fantastisch geacteerd!

Islands of Adventure

Universal is misschien niet zo populair als Disney World en dat is geheel onterecht. Universal is misschien wel iets meer gericht op een ouder publiek dat meer into thrill rides is maar toch, het zijn echt wel geweldige parken. Ik vond Studios nog nét iets leuker qua attracties maar misschien ben ik niet zo objectief omdat ik me die dag zo verschrikkelijk ziek voelde.

De attracties, de afwisseling qua intensiteit en de mooie vormgeving van het park zorgen ervoor dat ik Islands of Adventure echt een 8/10 kan geven!

Welk park lijkt jou het leukst?

Amy
Share:

4 Comments

 1. May 3, 2016 / 1:12 pm

  3 woorden: Beste. Pretpark. Ever! Ik ben hier ook ooit geweest en ik vond het echt geweldig!
  In de popeye attractie wordt je inderdaad zeiknat, tot op je onderbroek! En de Draken achtbaan met twee banen door elkaar heen vond ik ook geweldig! 🙂

 2. May 3, 2016 / 2:42 pm

  Ik vond Universal Studio’s het allerleukste toen ik in Florida was. Ik zou er heel graag nog een keer heen willen.

 3. May 4, 2016 / 7:19 am

  Looks like fun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?