web analytics

Orlando #4: Magic Kingdom

Ik had jullie beloofd om wat meer te vertellen over mijn vakantie en om vooral wat dieper in te gaan op alle pretparken die ik bezocht heb in Orlando. Inmiddels is tijd om iets te vertellen over Magic Kingdom oftewel het klassieke Disney park zoals de meesten het kennen. Kijk je mee?

Magic Kingdom

Magic Kingdom bezochten we op zaterdag omdat het park dan tot 11 uur open is. We hadden inmiddels Epcot en Animal Kingdom al achter ons liggen dus het werd stilaan tijd om het échte Disney park eens te bezoeken. Magic Kingdom lijkt dus het meest op Disneyland Parijs. Je hebt Mainstreet USA, het grote kasteel, de klassieke attracties en uiteraard de ontmoetingen met alle bekende Disney figuren.

Magic Kingdom is ook gelijk het drukste park van de vier dus het is erg belangrijk om goed te plannen en om je fast passes te gebruiken. De beste attracties om een fast pass voor te nemen zijn Big Thunder Mountain, Seven Dwarfs Mine Train (hiervoor MOET je een fast pass hebben tenzij je 2 uur wilt aanschuiven) en Peter Pan. Je kunt je fast passes al een halfjaar op voorhand bestellen dus guess what? Wij wisten dat niet en waren veel te laat waardoor we helaas geen pass voor Seven Dwarfs Mine Train meer konden bemachtigen, over deze attractie kan ik je helaas dus ook niet meer vertellen. Ik vind het niet erg om aan te schuiven maar door zo ziek te zijn (zie Islands Of Adventure artikel) had ik geen zin om 2 uur aan te schuiven.

Magic Kingdom
Het leuke aan Magic Kingdom is dat er voor ieder wat wils is. Je hebt de kalmere attracties zoals Peter Pan (waarmee je door Londen kunt vliegen, echt super leuk en ook goed geschikt voor kinderen!), de Mad Tea Party theekopjes, de schietattractie van Buzz Lightyear, Pirates of the Caribbean (fun fact: de film is geïnspireerd op de attractie en niet andersom).

Hou je van wat meer adrenaline dan kun je terecht bij Space Mountain. Let op: als je in Parijs in Space Mountain bent geweest en ervan houdt om over kop te gaan, dan gaat deze achtbaan vast een teleurstelling zijn. De Amerikaanse Space Mountain heeft nog steeds de leuke lichteffecten en muziek maar is (helaas) een gewone achtbaan. Ook een hele leuke is Splash Mountain, een waterattractie in de vorm van boomstammetjes.

Lekker griezelen kan in The Haunted Mansion, van de gelijknamige film. Deze is soortgelijk aan Phantom Manor in Parijs, alleen nog donkerder en enger. Zeker de moeite waard!

Magic Kingdom

Ik vind Magic Kingdom echt een geweldig park en het is zeker het #1 park dat je moet bezoeken als je in Orlando bent, gewoon omdat het het klassieke Disney park is. Je kunt op de foto met al je favoriete Disney figuren, Mickey ijsjes eten en er zijn zoveel leuke attracties en shows. Volgende keer ben ik wel van plan om meerdere dagen naar Magic Kingdom te gaan omdat het écht heel druk is en wij gingen dan al in van de rustigste periodes van het jaar. We hebben helaas veel attracties moeten skippen door de drukte maar goed excuus om nog eens terug te gaan, toch?

Ben jij al eens in (het klassieke) Disneyland geweest?

Amy
Share:

2 Comments

  1. Jonne
    June 11, 2016 / 9:10 am

    Dit klinkt allemaal zo ontzettend leuk. Nu wil ik er echt heel graag heen
    liefs. Jonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?