Orlando #5: Busch Gardens

Ik had jullie beloofd om wat meer te vertellen over mijn vakantie en om vooral wat dieper in te gaan op alle pretparken die ik bezocht heb in Orlando. Dit keer is Busch Gardens aan de beurt, wat technisch gezien eigenlijk niet in Orlando ligt maar ik wil het wel onder dezelfde reeks zetten. Kijk je mee?

Busch Gardens

Busch Gardens is the odd one in deze reeks over alle pretparken want het ligt in Tampa. Ik heb deze hele blogpost reeks naar Orlando vernoemd omdat alle andere parken (Disney World, Universal en Sea World) wel gewoon in Orlando liggen. Toch besloten we om een shuttle bus te bestellen naar Tampa, wat ongeveer een dik uurtje rijden op afstand van ons hotel was.

Busch Gardens is een heel uniek park en zeker niet te vergelijken met alle andere parken. Je hebt er stevige achtbanen (de grootste, hoogste en snelste van Florida op dat moment) maar ook veel leuke shows en vooral heel veel dieren. Dit is echt zo’n park waar het onmogelijk is om je te vervelen omdat er gewoon zoveel verschillende dingen te doen zijn.

Busch Gardens

Een van de leukste aspecten van Busch Gardens zijn de rollercoasters. Je hebt er echt een heleboel en allemaal zijn ze even leuk. Let wel op, de meeste achtbanen in Busch Gardens zijn wel echte thrill rides dus als hoge en snelle achtbanen niet je ding zijn, dan ga je dit onderdeel waarschijnlijk niets vinden.

Je hebt Cheetah Hunt, een rollercoaster die ze tegen aanzienlijke snelheid lanceren. Het is een hele lange en snelle baan en je gaat ook 1 keertje overkop.

In Kumba ga je wel wat vaker overkop want deze achtbaan telt maar liefst 7 (!!!) inversies. Niet zo geschikt met een volle maag dus, haha!

Mijn persoonlijke favoriet van allemaal is toch de SheiKra. Dit is een achtbaan van 61 meter hoogte die maar liefst een snelheid van 112 km/uur haalt! Hij heeft 1 inversie maar het allerleukste van de achtbaan is het begin. Ze laten je namelijk eventjes steil naar beneden hangen boven, voor je effectief begint te rijden. Best creepy als je hoogtevrees hebt maar oh zo leuk!

Busch Gardens

Als groot liefhebber van dieren kun je ook zeker terecht bij Busch Gardens. Alle dieren leven in een natuurlijke habitat en worden dus zeker NIET opgesloten in kleine kooien. Mijn absolute favoriet was de Lory Landing, een GIGANTISCHE volière in het park. Je mag voor $ 12 een bakje nectar gaan halen die je daarna aan de lori’s mag voeren.

Ik sta bij familie en vrienden ook wel beter bekend als ‘crazy bird lady’ en dat voelen de vogels dan ook. Zelfs zonder nectar had ik redelijk veel aantrek, al waren ze natuurlijk nog vriendelijker toen ik achteraf wél met een potje binnenkwam. Op een bepaald moment zaten er vijf vogeltjes op mij, haha. Zo schattig! Ik kon hier wel uren blijven staan en heb echt oprecht genoten van mijn tijd bij al deze lieve vogeltjes. Al miste ik mijn vogeltjes thuis natuurlijk nog harder nadat ik hier weg was. Wat andere mensen met honden en/of katten hebben heb ik met vogels. I just love them!

Busch Gardens

Je zou denken dat Disney World en Universal mij enorm verwend hebben maar als ik 1 park mocht kiezen zou ik toch echt wel voor Busch Gardens kiezen. Er zit niet zo’n gigantisch reclame team achter zoals bij Disney en Universal en van echte beleving kan je niet spreken maar toch, het is zo’n fantastisch park.

De achtbanen zijn geweldig en ideaal voor mensen die op zoek zijn naar thrill rides. Alle rustige attracties en shows zijn zó entertainend en gewoon al die lieve dieren kunnen zien maakt mijn dag helemaal goed. En natuurlijk ook gewoon dikke bonuspunten voor Lory Landing want OMG VOGELS.

Het was die busrit van een uur dus meer dan waard, ondanks dat ik op dat moment nog énorm ziek en misselijk was. Toen ik terugkwam van Busch Gardens voelde ik mij echt 100x beter want het was zo’n leuk (en rustig!) park waar ik echt op mijn gemak kon zijn. Geen overdreven vettig eten, geen overdreven drukte en vooral even zen zijn omringd door alle lieve dieren & leuke attracties.

Voor mij is Busch Gardens dus echt een absolute must do als je naar Florida gaat, gewoon omdat het park zo divers is tegenover alle andere pretparken.

Lijkt Busch Gardens jou wat?

Share:

3 Comments

 1. September 27, 2016 / 11:05 am

  Fun times! Knap dat je het over Universal verkiest zelfs.

 2. September 27, 2016 / 11:35 am

  Die laatste foto is zo leuk haha! en goed geschreven,

 3. Co
  October 3, 2016 / 12:16 pm

  Busch Gardens is ook een van mijn favoriete parken in Florida. Ik kreeg hiervoor toevallig kaarten voor bij mijn bezoek aan Discovery Cove (ook een aanrader trouwens!) en was enorm verrast. Vooral de combinatie met achtbanen en de dierentuin is top. Mijn favoriete achtbaan is trouwens ook de SheiKra, wat een heerlijke baan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?