web analytics

Orlando #6: Universal Studios

Ik had jullie beloofd om wat meer te vertellen over mijn vakantie en om vooral wat dieper in te gaan op alle pretparken die ik bezocht heb in Orlando. Universal Islands of Adventure had ik eerder al besproken, nu is Universal Studios aan de beurt. Kijk je mee?

Universal Studios

Universal Studios was een van de laatste parken op onze planning maar zeker een van de leukere. Don’t ge me wrong, ik hou echt van de sfeer die bij Disney hangt maar zo’n pretpark vol thrill rides is stiekem meer mijn ding. Voor avontuur zit je goed bij Universal Studios!

Universal Studios

Zodra je binnenkomt komt de Hollywood Rip Ride Rockit je tegemoet. Deze achtbaan gaat echt steil omhoog dus het is zeker voor de durvers onder ons. Het leukste aan deze achtbaan is de muziek. Deze achtbaan is zo gebouwd dat je zelf een liedje kunt kiezen dat zich afspeelt tijdens de rit. Alleen jij kunt dit liedje horen en het liedje is perfect afgestemd op alle bergen, draaien én op de overkop. Meekwelen met I Will Survive terwijl je helemaal door elkaar geschud wordt? Het kan allemaal!

Universal Studios

Ook zijn er een heleboel leuke attracties binnen te doen. Je hebt een 3D attractie van Despicable Me, een achtbaan van The Mummy die zich binnen in het donker afspeelt, een shooter van Men in Black, een 4D attractie van Shrek, 3D van Terminator, … Heel veel dingen met special effects dus als je van 3D dingen houdt kun je hier zeker je draai vinden.

Universal Studios

Verder heb je ook een enorm gedeelte van The Simpsons met een géweldige attractie en een heleboel leuke winkels en restaurants in thema. Zo kun je een Duff gaan drinken of een taco halen bij de Bumblee Man. Ook hebben ze er gigantische donuts die zeker de moeite waard zijn om te proberen.

Universal Studios

In het Islands of Adventure park heb je al een heel Harry Potter gedeelte maar ook Universal Studios heeft zijn eigen Harry Potter stukje. Beiden zijn verbonden via een trein die langs King’s Cross passeert, uiteraard geïnspireerd op King’s Cross in Londen. Ieder gedeelte heeft zijn eigen theming en eigen speciale Harry Potter achtbaan.

Universal Studios

Ik vond Universal Studios zeker een van de leukste parken. Er waren leuke thrill rides maar ook even goed 3D attracties waarbij je even rustig kon neerzitten. Ideaal om dit park meer naar het einde toe te doen als je voeten al wat minder kunnen hebben. Alle attracties in dit park zijn enorm afwisselend en alle verschillende thema’s zijn echt goed uitgewerkt.

Welke attractie lijkt jou het leukst?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

3 Comments

 1. December 16, 2016 / 8:57 am

  Oh dat ziet er echt fantastisch uit! Geniet ervan meid x

 2. December 16, 2016 / 12:29 pm

  Universal Studios is inderdaad echt suuuuuperleuk!

 3. Co
  January 4, 2017 / 8:39 am

  Leuk om te lezen, brengt me weer helemaal terug 🙂 Sinds de toevoeging van Diagon Alley vind ik Universal Studios net zo leuk als Islands of Adventure, het is zo mooi gemaakt! Alleen de Simpsons doe ik nooit meer, ik was zo beroerd na afloop, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?