web analytics

Reizen naar Amerika: de voorbereidingen

Als je mijn blog al even volgt, dan weet je waarschijnlijk al wel dat ik de laatste jaren een aantal keer naar de VS ben gereisd. Wij proberen gemiddeld 1 à 2 keer per jaar af te zakken naar Orlando, Florida.

Inmiddels is het reizen naar Amerika wel wat routine geworden voor ons maar dat was in het begin dus echt niet het geval. Bij het reizen naar de VS komen namelijk heel wat dingen kijken waaronder bv. het aanvragen van een visum of ESTA.

Daarom wil ik jullie in dit artikel graag wat meer vertellen over het reizen naar Amerika en alle voorbereidingen die hierbij komen kijken. Het is dus niet zo simpel als gewoon vliegtickets boeken en vertrekken. Als je benieuwd bent naar alle nodige voorbereidingen, lees dan zeker verder!

Stap 1: Een internationaal paspoort

Ik woon in België dus ik weet natuurlijk niet hoe het in Nederland zit maar hier in België heeft niet iedereen standaard een internationaal paspoort. Wij krijgen voor ons 12e jaar een kids ID en van zodra we 12 jaar worden krijgen we een elektronische identiteitskaart met een chip.

Met deze identiteitskaart kunnen we al het nodige doen binnen de EU. Van het moment dat je buiten de EU reist heb je een internationaal paspoort nodig, oftewel zo’n donkerrood boekje waarin je stempels verzamelt.

Dit internationaal paspoort moet je aanvragen bij het gemeentehuis waar je woont. De prijs van je internationaal paspoort (ook wel reispas genoemd) hangt af van de plaats waar je woont. Meestal kost dit rond de 80 à 85 euro. Een extra kost om rekening mee te houden dus!

Eens je je paspoort in handen hebt kunnen we verder met de volgende stap want bij je reispas begint nu eenmaal alles!

Stap 2: Het aanvragen van je ESTA

Als je naar Amerika wilt reizen moet je een ESTA aanvragen. Een ESTA zou je kunnen vergelijken met een visum, al is het niet helemaal hetzelfde. Bij een visum heb je vaak strengere verplichtingen waar je aan moet voldoen.

Bij een ESTA zijn die verplichtingen iets minder streng. Als je een burger bent van de EU kun je zo’n ESTA aanvragen waarmee je de VS dus mag betreden. Een ESTA is trouwens ook geen fysiek document maar eerder een elektronische reistoestemming voor de VS.

Je kunt zelf je eigen ESTA aanvragen maar ik ga heel eerlijk zijn: het is niet het makkelijkste formulier om zelf in te vullen. Ze stellen namelijk echt véél vragen en een fout antwoord kan al genoeg zijn voor de VS om de toegang tot het land te ontzeggen.

Daarom zou het een goed idee kunnen zijn om het aan te vragen van je ESTA uit te besteden aan een firma die hierin gespecialiseerd is. Je vult gewoon je gegevens in in het Nederlands en de firma doet al het werk voor jou. Geen last van moeilijke, Engelstalige termen waar niemand iets van begrijpt.

Geldigheid van een ESTA

Een ESTA is vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig. Binnen deze twee jaar mag je zo frequent naar Amerika afreizen als je zelf wilt maar elk verblijf in de USA mag maximaal 90 aaneengesloten dagen duren.

Voor een langer verblijf is het noodzakelijk een visum Amerika aan te vragen.

Stap 3: De toestemming

Eens je ESTA ingediend is en je toestemming hebt gekregen van de VS kan het echte plannen van de reis beginnen. Je internationale paspoort is 7 jaar geldig en je ESTA is goed voor 2 jaar.

Als je dus van plan bent om misschien vaker naar de VS te reizen hoef je je nadien van niets meer iets aan te trekken eens al het initiële papierwerk in orde is.

Dit is alleszins het punt waarop alles begint. Zonder een internationale reispas en het aanvragen van een ESTA kom je de VS gewoon niet in. Het is dus zeer belangrijk om even goed de tijd te nemen voor dit papierwerk. En vooral ook: begin RUIM op tijd met al de nodige zaken aan te vragen.

Ik hoop in ieder geval dat ik jullie in dit artikel al genoeg heb kunnen bijleren over de nodige voorbereidingen om naar de USA te reizen. In de volgende artikels binnen deze serie vertel ik graag meer over de minder saaie zaken ;-). Zo komt er o.a. nog een artikel aan over het vinden van goedkope vluchten. Stay tuned voor meer!

Ben jij al naar Amerika geweest of zou je dit graag eens doen? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. December 2, 2019 / 2:03 pm

    Ik ben zo benieuwd hoe je het daar gaat hebben, sowieso benieuwd naar alle mooie foto’s en avonturen die je daar gaat beleven. Tof dat je je volgers hierin mee neemt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?