Terug uit Tokio!

Als je mij volgt op social media, dan heb je het waarschijnlijk al gemerkt: ik ben naar Japan geweest. Omdat het mijn eerste keer Japan was zijn we in Tokio gebleven, omdat we niet zoveel tijd hadden en eerst wat ‘feeling’ wouden krijgen voor het land. Gelijk het hele land doortrekken leek ons dus niet zo’n goed idee en daarom werd onze eerste bestemming Tokio.

Japan is een land dat al een hele tijd op mijn lijstje stond. Ik vind de Japanse cultuur echt heerlijk, waarschijnlijk ook omdat het grootste deel van de gamingcultuur daar gevestigd is. Ook hun eten vind ik zálig en als ik hier in België de kans krijg om Japans te eten zal ik het niet laten. Om naar het land voor oorsprong te gaan leek me dus een geweldige opportuniteit!

Ik ben iemand die graag de tijd krijgt om te wennen en om alles op het gemakje te ontdekken. Omdat we maar een week in Japan hadden besloten we om in Tokio te blijven. Heel Japan doorkruisen staat zeker nog op de planning maar voor nu wouden we het ‘kalm’ houden. Door in Tokio te blijven hadden we extra veel tijd om de hoofdstad te bezoeken en om alles rustig aan te doen. Misschien was Japan toch niet zo leuk als ik dacht en dan had ik ineens veel te veel geld uitgegeven aan een doorreis of ik zou gestresseerd raken door het vele reizen.

Wel… Gelukkig is het allemaal heel goed meegevallen! Ik snap helemaal waar de Japanliefde vandaan komt. Japan is echt een fantastisch land en ik kan niet wachten om snel terug te keren! De hele cultuur, de mensen, het eten, … Ik was na een dag of 2 gelijk gewend en vind het nu weer lastig om de Belgische mentaliteit te wennen, haha! Ineens moet ik weer rechts staan op de roltrap of duurt het langer dan 5 minuten voor ik mijn eten heb op restaurant ;-). Ook de leuke geluidjes in de metro (en vooral de stiptheid van het openbaar vervoer, KUCH KUCH NMBS) mis ik zeker wel!

We hadden een Airbnb gehuurd in de wijk Akihabara, ook wel beter gekend als Electric Town. Deze wijk staat bekend om al zijn arcades en is echt dé place to be voor gamers. Zowel mijn vriend als ikzelf zijn fervente gamers dus we zaten hier echt wel op onze plaats. Er waren enorm veel mensen, het was er echt super luid maar het bruisende leven in Tokio mis ik inmiddels echt wel. Het is gewoon heerlijk om omringd te zijn door mensen met dezelfde interesses i.p.v. aangestaard te worden omdat je Pokémon Go speelt.

We hebben alle bekende wijken in Tokio bezocht, lekker veel geshopt én natuurlijk ook de Pokemon Store in Ikebukuro bezocht. Zonder overdrijven: ik heb een halve koffer vol met knuffels mee, haha! Ik heb ook nog wat beautydingetjes geshopt bij Etude House en een pakje of 6 Japanse Kit Kats mee. Moesten jullie geïnteresseerd zijn in een shoplog, laat het me dan zeker weten.

Nu is mijn vraag aan jullie: wat willen jullie graag terugzien op The Pink Perfectionist? Willen jullie liever persoonlijke blogposts met alle activiteiten die ik gedaan heb en wat ik ervan vond of zijn jullie eerder geïnteresseerd in een soort city guide met hotspots? Of zijn jullie vooral geïnteresseerd in het afreizen naar Japan en hoe we dat zo goedkoop mogelijk geflikt hebben? Laat het me allemaal weten in de comments en dan begin ik z.s.m. aan mijn blogposts!

Ben jij al in Japan geweest of staat het nog op de planning?

Share:

5 Comments

 1. October 15, 2017 / 9:55 am

  Gaaf! Ik vind alles leuk! De gamecultuur daar, de hotspots, hoe je goedkoop kan reizen, allemaal interessant 🙂

 2. Manon
  October 15, 2017 / 10:31 am

  Lijkt mij wel gaaf om een keer naar Tokyo te kunnen gaan!

 3. October 15, 2017 / 3:31 pm

  Heel tof, alles wat je wilt delen natuurlijk 🙂 shoplog vind ik altijd leuk

 4. October 18, 2017 / 10:13 pm

  Ik ben zo jaloers!!! Ben dit jaar ook naar Japan geweest en ik mis het echt super erg! Ik vond het zo tof!

 5. Christine
  October 25, 2017 / 8:17 pm

  Ik wil zoooooo graag naar Japan en Korea!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?