web analytics

De verschillen tussen Disneyland Parijs en Magic Kingdom

Ik hou ontzettend veel van Disney parken. De leuke attracties, het ontmoeten van Disney figuren, de prinsessen, de muziek, … In een Disney park heb je gewoon het gevoel alsof je in een droomwereld leeft. Inmiddels heb ik zowel Disneyland Parijs als Magic Kingdom in Disney World Orlando bezocht. Beide parken hebben enorm veel overeenkomsten maar ook veel verschillen. Het leek me dus wel eens leuk om beiden met elkaar te vergelijken. Kijk je mee naar de verschillen tussen Disneyland Parijs en Magic Kingdom?

verschillen tussen Disneyland Parijs en Magic Kingdom

Cinderella Castle (Magic Kingdom) – Sleeping Beauty Castle (Disneyland Parijs)

Main Street USA

We zullen allereerst beginnen met het begin van het park: Main Street USA. Dit is de enorm lange straat vol met schattige winkeltjes en eetgelegenheden. Het is de straat die uitkomt op dé eyecatcher van het park: het kasteel.

Bij beide parken is er een Main Street USA en deze straat heeft bij beide parken ongeveer hetzelfde thema. Er is een beide parken ook een Casey’s Corner, een restaurant waar je naartoe moet voor de lekkerste hotdogs.

Het kasteel

Als je Main Street USA blijft volgen kom je bij beide parken uit op het kasteel. Het kasteel is voor vele mensen hét teken van Disneyland of Disney World. Je ziet er dus ook enorm veel mensen foto’s maken en het is een zeer populaire bezienswaardigheid.

Toch is er een enorm verschil tussen beide parken want het gaat hier telkens om een ander kasteel. In Disneyland Parijs vind je het kasteel van Doornroosje terug. Dit kasteel is vrij hoog met verschillende torens en is roze van kleur. Je kunt onder het kasteel door wandelen en onderin het kasteel bevindt zich een kerker met een draak.Het kasteel dat je in Disney World terugvindt is het kasteel van Assepoester. Ook dit kasteel is immens groot en heeft een aantal uitstekende torens. Dit kasteel is veel lichter qua kleur en is wit/beige gecombineerd met blauw. Onder dit kasteel kun je helaas niet doorwandelen. Wel worden er geregeld leuke shows gedaan vlak voor het kasteel.

Beide kastelen maken deel uit van de vuurwerkshows in de parken. Meestal wordt er vanalles op de kastelen geprojecteerd in het kader van een show. Achter het kasteel wordt er dan vuurwerk afgestoken en dat ziet er altijd práchtig uit!

Boven: wachten op de ferry naar Magic Kingdom – Onder: de ingang van de Studios

De verbinding met de andere parken

Disney World bestaat uit 4 verschillende parken: Magic Kingdom, Animal Kingdom, Epcot en Hollywood Studios. Disneyland Parijs bestaat uit het Disneyland park en Hollywood Studios. In Parijs is het best makkelijk want beide parken liggen gewoon naast elkaar.

In Disney World ligt dat dus iets anders aangezien alle parken enorm ver van elkaar verspreid liggen. Om van het ene park naar het andere te raken moet je gebruiken maken van hun Transportation system. Dit begint bij het Ticket & Transportation Center waarbij je naar ieder Disneypark kunt raken.Om naar Magic Kingdom te gaan kun je kiezen voor de ferry, monorail of een bus. De ferry is mijn persoonlijke favoriet. Het is gewoon zo’n spannend en leuk gevoel om het kasteel al van ver te zien liggen als je er met de boot heen vaart. Voor mij begint de Disneymagie al van op de ferry!

Je kunt Magic Kingdom dus ook niet direct bereiken met de wagen. De MK parking is de parking die aan het Ticket & Transportation Center ligt. Vanuit Ticket & Transportation Center is er ook een monorail naar Epcot, net als bussen naar Animal Kingdom en Hollywood Studios.

verschillen tussen Disneyland Parijs en Magic Kingdom

Big Thunder Mountain: Magic Kingdom links, Disneyland Parijs rechts

Overeenkomende attracties

Er zijn een heleboel attracties die overlappen. Ze zijn niet altijd exact hetzelfde in beide parken maar de opzet is grotendeels hetzelfde. Dit zijn een aantal attracties die je in beide parken terug kunt vinden:

 • It’s A Small World
 • Pirates of the Caribbean
 • Big Thunder Mountain
 • Space Mountain (gewone darkride in Magic Kingdom, achtbaan met loopings in Disneyland Parijs)
 • The Haunted Mansion (Magic Kingdom) / Phantom Manor (Disneyland Parijs)
 • Buzz Lightyear Laser Blast (Disneyland Parijs) / Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin (Magic Kingdom)
 • Peter Pan’s Flight
 • Dumbo

Een kleine uitzondering op deze lijst is Star Tours. Star Tours, een attractie met Star Wars thema, is er in zowel Disney World als Disneyland Parijs. In Disneyland Parijs staat deze attractie gewoon in het main park terwijl het in Orlando juist in Hollywood Studios staat. Het is er dus wel maar het staat alleen in een ander park.

Verschillende attracties

Magic Kingdom is uiteraard een pak groter dan Disneyland, waardoor er ook veel meer attracties staan die je in Parijs niet hebt. Toch zijn er ook een aantal attracties in Parijs die je in Magic Kingdom niet kunt vinden of die in een ander Disney World park staan. Dit zijn een aantal attracties die exclusief zijn aan 1 park:

 • Seven Dwarfs Mine Train (Magic Kingdom)
 • Snow White and the Seven Dwarfs (Disneyland Parijs)
 • Splash Mountain (Magic Kingdom)
 • Indiana Jones and the Temple of Peril (Disneyland Parijs)
 • Casey Jr. (Disneyland Parijs)
 • Jungle Cruise (Magic Kingdom)
 • Carousel of Progress (Magic Kingdom)
 • The Hall of Presidents (Magic Kingdom)
 • The Many Adventures of Winnie the Pooh (Magic Kingdom)

Een favoriet kiezen is voor mij enorm lastig. Uiteraard vind ik Magic Kingdom het leukst omdat het groter is (of groter lijkt) maar Disneyland Parijs heeft ook een aantal topattracties die zeker de moeite waard zijn. Ieder park heeft zijn charme en het Disneygevoel komt bij ieder park even sterk naar voren. Het maakt dus niet uit naar welk park je gaat, ieder park heeft genoeg Disneymagie voor iedereen!

Welk park lijkt jou het leukst? Ben je al in een van deze parken geweest?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

4 Comments

 1. May 23, 2017 / 10:25 am

  Wat gaaf dat je naar allebei de parken bent geweest! Ik ben zelf wel in die in parijs geweest, die vond ik al heel erg mooi!

 2. May 23, 2017 / 10:57 pm

  Wat tof om de verschillen te zien! Ik heb mij dat altijd afgevraagd. Het kasteel van Parijs vind ik wel meer een sprookjeskasteel!

 3. Christine
  May 24, 2017 / 8:01 pm

  Ik ben ook al naar beide geweest maar toen was ik nog heel klein, zou graag eens opnieuw gaan!

 4. May 24, 2017 / 9:44 pm

  Ik ken persoonlijk alleen Disneyland en ben echt een Disney fan dus mijn keuze is denk ik duidelijk 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?