web analytics

Zo neem je je beautyproducten mee op reis

Ik ben iemand die liefst zo vaak mogelijk op reis gaat en mijn beautyproducten gaan dan natuurlijk ook mee. Mijn vriend werkt trouwens ook op de luchthaven dus hij is heel erg bekend met alle regeltjes over de bagage. Daarom krijg ik geregeld vragen over beautyproducten mee op reis nemen. Wat mag er in je handbagage? Wat neem je best niet mee? Hoe pak je alles het beste in? Ik leg je vandaag alles uit!

Reis-favorieten-2_zps7a50e41f

De handbagage

Handbagage is een lastig iets want wat mag je wel en wat mag je niet meenemen en hoe moet je het vervoeren? De algemene regel is: vloeistoffen moeten apart en daarbij moet je je aan de regels houden.

Je moet al je vloeistoffen in een doorzichtige ziploc bag doen en deze uit je tas halen van zodra je door de security gaat. Deze ziploc bag heeft een maximum grootte van 1 liter.

In deze ziploc bag mag je ook slechts 1 liter aan vloeistoffen meenemen, waarvan ieder product maximum 100 ml mag zijn. Je mag dus 10 flesjes van 100 ml meenemen, of 10 flesjes van minder ml uiteraard.Van zodra een product boven de 100 ml gaat, pakken ze het af op de security en mag het niet mee het vliegtuig op.

Er zijn ook bepaalde dingen die NIET mee mogen in de handbagage. Denk dan aan pincetten, nagelknippers, schaartjes en ALLES op drijfgas. Je mag dus zeker geen haarlak of deodorant op drijfgas meenemen in je handbagage.

Wil je toch fris ruiken op het vliegtuig? Ga dan voor een stick deodorant. Verder mogen alle producten gewoon mee. Blush, oogschaduw, eyeliner, zolang het volume aangegeven staat als gram ipv milliliter telt het niet als vloeistof en mag het zo mee in je handbagage.

Reis-favorieten-3_zps6ed223e4

Wat neem je mee op het vliegtuig?

Als je een lange vlucht voor de boeg hebt is het best om je voorzorgen te nemen. Zeker hygiënische producten zijn erg belangrijk op het vliegtuig. Denk bv. aan vochtige doekjes, desinfecterende handgel en deodorant.

Ook kun je misschien een sample van een dagcrème meenemen want airco droogt je huid énorm uit. Ook een maskertje (zeker zo’n sheet mask) kan erg lekker zijn op het vliegtuig, het is namelijk het ideale moment om wat me-time in te lassen.

De normale bagage

In je normale bagage mag je alles meenemen, dus inderdaad ook schaartjes en pincetten. Ook alle vloeistoffen die je teveel hebt of waar je over twijfelt mogen in je gewone bagage.

Het enige wat wél kan gebeuren is dat licht ontvlambare producten kunnen ontploffen in het vliegtuig, bij mij is het namelijk al vaker gebeurd dat een nagellak het zomaar begaf en ontplofte. Niet echt prettig om mee te maken dus hou hier rekening mee en steek je nagellak eventueel in een apart zakje.

Europa-Park-2_zps3wzqyzb5

Zo blijft alles veilig

Wat niet veel mensen weten is dat je bagage allesbehalve zacht wordt behandeld. Zelfs al is het personeel nog zo zacht met je bagage, dan sukkelt je bagage alsnog een aantal meter naar beneden als hij van de bagageband komt. Daarom is het erg belangrijk om alles goed in te pakken.

Oogschaduw(palettes) kun je eventueel beschermen in toiletpapier of keukenrol. Ook een stevig toilettasje is zeker handig om de schokken op te vangen. Steek extra fragile dingen nog eens extra tussen een hoop kleren en alles zou veilig moeten aankomen.Ik hoop jullie bij deze genoeg geïnformeerd te hebben. Inmiddels heb ik al een deel korte en lange reizen achter de rug en er is tot nu toe, hout vasthouden, nog niets fout gegaan met mijn cosmetica. Alles is telkens heelhuids aangekomen en ik heb nog nooit wat moeten achterlaten bij de security.

Wil je graag meer lezen over je beautyproducten op reis? Lees dan ook deze artikels:

Amy
Share:

3 Comments

 1. Dingske
  July 22, 2016 / 8:20 am

  Interessant artikel.

  Ik gebruik zelf handgel onder m’n oksels als deo: ruikt neutraal en de alcohol erin remt bacteriegroei af. Een kleine verstuiver met gewone eau de cologne erin werkt hetzelfde.
  Palettes beveilig ik extra door tussen het poeder en het deksel een steriel compresje te doen en het doosje daarna dicht te klemmen met papierklemmen.
  Foundation in stickvorm vind ik ook handiger op reis dan vloeibare.

 2. July 25, 2016 / 8:49 am

  Zou je eigenlijk een compressed deo mogen meenemen dan? Ik dacht dat ze daar het drijfgas uit gehaald hadden?

 3. Saar
  July 26, 2016 / 11:41 pm

  Leuk artikel! Ik heb die tip van de zip bag ook in de luchthaven van Oostende gekregen dus nu steek ik mijn producten ook in een doorzichtig tasje. Kocht je de lady speed stick in Amerika? ( dit even ter zijde)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?