Update: Fitbit Blaze

In juli had ik al eens een review geschreven over mijn toen gloednieuwe Fitbit Blaze activity tracker. Inmiddels zijn we alweer een hele tijd verder dus het leek me wel leuk om een update te geven omtrent dit horloge. Gebruik ik hem nog steeds? Is hij zijn geld waard? Werkt hij nog steeds naar behoren? Ik vertel het jullie allemaal in dit artikel.

De Fitbit Blaze is een activity tracker en smartwatch tegelijkertijd. Hij houdt je stappen, hartslag, slaap en dagelijkse activiteiten volledig bij. Het is dus echt wel een handig horloge om inzicht te krijgen over je eigen lichaam.

In mijn vorige Fitbit artikel vertelde ik uitgebreid over alle mogelijkheden die je bij dit horloge hebt. Nu ik hem een tijdje in huis heb kan ik jullie ook eindelijk vertellen welke opties ik het vaakst gebruik en welke eigenlijk niet.

Ik kan jullie ook zeggen dat ik mijn Fitbit nog geen enkele dag uit heb gelaten sinds ik hem heb. Ik draag mijn Fitbit dag en nacht en doe hem eigenlijk alleen uit om te douchen of om hem schoon te maken en op te laden. Moest hij ooit stuk gaan zal ik zeker niet twijfelen om hem opnieuw aan te schaffen!

De belangrijkste functies van de Fitbit zijn voor mij toch de stappenteller, de hartslagmeter en het bijhouden van de verbrande calorieën tijdens het sporten. Mijn slaap check ik ook nog steeds geregeld om te zien of ik mijn slaapcyclus eventueel aan moet passen door vroeger te gaan slapen. Ik check het zeker niet meer dagelijks zoals in het begin maar het is voor mij wel een belangrijke en handige functie.

Uiteraard is de stappenteller ook nog steeds superbelangrijk. Als je mij al even volgt dan weet je dat ik het echt moeilijk heb om gewicht te verliezen. Door mijn lipoedeem is mijn metabolisme sterk vertraagt en hou ik enorm veel vocht vast, iets wat echt niet bevorderend werkt als je gewicht wil verliezen. Ook heb ik vaak last van zware benen, waardoor ik mijn minimale hoeveelheid stappen nooit echt haalde.

Vroeger wist ik wel al dat ik niet echt actief genoeg was maar ik wuifde het altijd weg omdat ik het niet kon opvolgen. Nu ik het zwart op wit heb staan ben ik juist wel gemotiveerd om toch meer te bewegen en om mijn minimale hoeveelheid stappen te halen.

Het bijhouden van mijn workouts is ook een zeer belangrijke functie die ik bijna dagelijks gebruik. Ik sport tegenwoordig bijna iedere dag en vind het fijn om alle informatie hieromtrent bij te houden. Door mijn activiteiten te loggen kan ik zien hoeveel calorieën ik verbrand heb, hoe hoog mijn hartslag was en hoe lang ik effectief gesport heb. Vooral de hartslag vind ik erg belangrijk omdat ik op die manier altijd een optimale vetverbranding heb.

De functies die ik eigenlijk het minst gebruik zijn de Fitstar workouts en de notificaties van je telefoon. De Fitbit Blaze is niet alleen een activity tracker maar ook een smartwatch. Je kunt de muziek die je afspeelt op je telefoon bedienen vanaf je Fitbit en de Fitbit kan ook de notificaties van je telefoon weergeven. Ik heb mijn telefoon altijd wel in de buurt en als ik sport wil ik niet gestoord worden. Daarom heb ik de notificaties gewoon uitstaan omdat het voor mij niet echt van belang is.

De Fitstar workouts gebruik ik ook zelden. Ik volg een plan met workouts opgesteld door een personal trainer of ik doe gewoon aan cardio zoals fietsen op de hometrainer of lopen op een loopband. De Fitstar workouts zijn best handig als je niet goed weet wat je moet doen maar als je een volledig plan hebt is het wel wat overbodig. Het is goed dat deze optie er is maar ik gebruik ze dus zelf bijna nooit.

Voor mij is de Fitbit Blaze inmiddels onmisbaar geworden. De stappenteller, hartslagmeter en het bijhouden van mijn workouts zijn voor mij van enorm belang. Ik ken mijn lichaam veel beter sinds ik de Fitbit in huis heb en heb het gevoel dat ik het controle over mijn lichaam steeds beter terugkrijg.

Ik zie wat mijn lichaam kan en wat het niet kan maar ook wat ik nodig heb. Op momenten dat ik gestresseerd ben merk ik gelijk dat mijn hartslag te hoog is. Of als ik te weinig slaap kan ik dat makkelijk opsporen en uitzoeken wanneer ik het best kan gaan slapen. Sinds ik mijn Fitbit Blaze heb ben ik ook alweer 4kg kwijt dus voor mij toch wel een bewijs dat het echt wel motiverend werkt!

Welke functies zou jij het vaakst gebruiken?

Share:

3 Comments

 1. Yara
  November 16, 2017 / 12:10 pm

  Wauw, dit ziet er handig uit! Ik zou zelf de stappenteller en het bijhouden van workouts het meest gebruiken.
  Liefs,
  Yara

 2. Justine
  November 16, 2017 / 9:51 pm

  Ik werk in de zorg maar we mogen geen horloge rond de pols dragen, zou je hem in je zak kunnen steken? Of zal hij dan niet behoorlijk werken?

 3. Christine
  November 28, 2017 / 7:48 pm

  Ik heb zelf ook een stappenteller die mijn hartslag meet, dus hij kan ook mijn slaap registreren en dan vind ik super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?