Update: Tastea 30 Day Detox

Een maand geleden had ik al een artikel gepost over de Tastea 30 Day Detox, waarin ik het begin van mijn theekuur aankondigde. Inmiddels zit mijn detox kuur er op en heb ik de thee echt goed kunnen testen. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan zeker verder!

Tegenwoordig zijn de Teatox kuren helemaal hot en happening. Er zijn er enorm veel die niet al te koosjer zijn omdat ze laxeermiddel bevatten en dus eigenlijk té sterk zouden zijn voor je lichaam. Mijn lichaam kon zeker wel een detox gebruiken en ook van al dat nare vocht wou ik af geraken. Daarom besloot ik mee te doen aan de trend maar wel door voor een natuurlijk product te kiezen. Dat natuurlijke product werd dus de thee van Tastea. Bij Tastea maken ze alleen gebruik van pure ingrediënten die enorm veel smaak én geur hebben. Het is dus niet zomaar wat theegruis dat je zit op te drinken. De thee bevat ook geen laxerende ingrediënten dus voor nare bijwerkingen was ik gelukkig niet bang!

Bij Tastea verkopen ze verschillende soorten thee voor verschillende doeleinden. De meest gekochte thee’s zijn de 30 Day Detox en de Skintight. Beiden zouden moeten helpen om wat strakker in je vel te zitten, al helpt de Skintight vooral echt bij afvallen. Bij de 30 Day Detox thee’s gaat het vooral om een betere gezondheid en betere afvoer van afvalstoffen. Hierdoor zou je minder vocht moeten ophouden, iets wat ik zeker kon gebruiken.

Ik heb 30 dagen lang elke ochtend en elke avond braaf mijn thee gedronken. Bij een detox is het ook belangrijk dat je zo clean mogelijk eet want het blijft natuurlijk een ontgiftingskuur. Je lichaam gaan ontgiften met thee maar wel junkfood blijven eten, dat gaat natuurlijk niet. Ik heb dus geprobeerd om zoveel mogelijk clean te eten en om redelijk veel water te drinken. De Morning en Evening thee van Tastea gebruikte ik dus als extra ondersteuning.

Tijdens de detox merkte ik al dat de thee écht werkt. Ik krijg al vochtafdrijvende therapie bij de kinesist (of fysiotherapeut in Nederland) dus ik weet hoe het voelt als je vocht gaat afdrijven. Als ik vol vocht zit voel ik me net een ballon die op springen staat, echt heel erg naar. Als het vocht afgedreven wordt voel ik me precies een ballon die plat is gestoken, haha! Ook moet ik veel meer plassen doorheen de dag omdat al het vocht loskomt en omdat alle gifstoffen mee afgevoerd worden. Al deze ‘symptomen’ die ik normaal alleen bij de kinesist heb had ik nu dus ook bij deze thee.

In totaal ben ik, na de 30 dagen detoxen en relatief clean eten, 10 (!!!!) cm verloren op mijn buik. Mijn buik is veel minder opgeblazen en ziet er al veel beter uit als ervoor. Mijn gewicht is niet sterk afgenomen maar ik zit inmiddels veel strakker in mijn vel. Zelfs mijn benen, die aangedaan zijn door mijn ziekte, zien er al een pak strakker uit. Ik voel me net iets minder Baymax nu, haha!

Voor mij heeft de Tastea 30 Day Detox dus veel goed gedaan. Ik voel me veel strakker en minder opgeblazen, de vochtafdrijving is extra goed in gang gezet én hierdoor heb ik dus ook meer energie doorheen de dag. Ik ga mijn lichaam even terug laten ontwennen van het detoxen maar ik ga deze kuur zeker nog eens opnieuw volgen. Het is zeker geen wondermiddel maar wel een fijn hulpmiddel als je wat extra aan je gezondheid wilt werken. Het heeft mij trouwens ook geleerd om meer thee te drinken i.p.v. koffie dus yay! Nooit gedacht dat ik nog een echte theeleut zou worden.

De Tastea 30 Day Detox kost € 39,95 voor de 2 potten thee en is verkrijgbaar via de webshop van Tastea.

Ben jij een thee of een koffie drinker? 

Share:

5 Comments

 1. August 16, 2017 / 3:04 pm

  Ik heb deze ook gehad en vond hem prima. Heb ook wat andere smaken van dit merk gehad maar die vond ik niet allemaal even geslaagd.

 2. Nienke Hilbrands
  August 16, 2017 / 9:37 pm

  Wow, fijne review! Ik heb deze thee detox ook geprobeerd, maar merkte zelf helaas vrij weinig.

 3. Christine
  August 17, 2017 / 1:05 am

  Ohh nu twijfel ik ook echt! Sinds mijn nieuwe anticonceptie hou ik zoooveel water op! Sporten en veel drinken helpt wel een beetje maar ik voel me vaak echt een ‘waterzakje’ 🙁

 4. August 17, 2017 / 11:35 am

  oooh, wauw thanks voor de tip! Ik weet al voor wie deze thee een leuk cadeau kan zijn! 😉

 5. August 17, 2017 / 8:07 pm

  Mmmm ziet der lekker uit..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?