web analytics

Van thuis uit werken? Zo maak je er aangename en productieve werkdagen van!

Sinds de coronapandemie is het voor velen normaal geworden om één of zelfs meerdere dagen per week van thuis uit te werken. Zeker mensen met een kantoorbaan krijgen tegenwoordig van veel werknemers de kans om hun werk thuis te doen. Nochtans is thuiswerken niet voor iedereen weggelegd. Sommigen vinden het moeilijk om thuis werk en privé gescheiden te houden, zijn sneller afgeleid dan op kantoor of voelen zich snel eenzaam zonder collega’s rond zich. Met deze tips maak je van je thuiswerkdagen aangename én productieve werkdagen. 

Richt je bureau in

Om te beginnen is het belangrijk dat je thuis een aangenaam plekje creëert waar je goed kunt zitten om te werken. Heb je een aparte bureauruimte? Dan kun je deze optimaal inrichten met een mooie pvc vloer, gordijnen, ergonomische kantoormeubelen zoals een goed bureau en bureaustoel en voldoende opbergruimte voor kaften, klein kantoormateriaal en dergelijke. Heb je geen aparte bureauruimte? Kies dan een andere geschikte plek en tover deze zo goed als mogelijk om tot jouw thuiswerk kantoor. Zelfs al ga je gewoon aan de eettafel zitten om te werken, is het nog fijn als je hier een goede bureaustoel plaatst, een tweede scherm en al je andere nodige werkgerief. 

Kies de juiste outfit en make-up

Veel mensen zijn geneigd om een joggingpak aan te trekken wanneer ze van thuis werken. Dat is begrijpelijk, want zeg nu zelf, een warme jogging aantrekken is toch heerlijk wanneer je thuis bent. Nochtans komt zo’n joggingpak je productiviteit niet ten goede, de grens tussen werk en privé wordt dan weer wat vager. Door ‘s ochtends de tijd te nemen om je klaar te maken en aan te kleden zoals je dat voor een dagje op kantoor zou doen, zul je je meer klaar voelen voor een nieuwe werkdag. Laat die jogging dus in de kast tot ‘s avonds en kies liever voor een jeansbroek en een nette trui of hemd. 

Plan vaste pauzemomenten in

Wanneer we van thuis aan het werken zijn, kan het weleens gebeuren dat we de tijd uit het oog verliezen en aan één stuk doorwerken. Op kantoor gaan we namelijk veel sneller eens naar de koffiemachine wandelen en is er ‘s middags ook een gezamenlijke lunchpauze. Om wat meer structuur in je dag te krijgen, plan je wanneer je van thuis werkt dus best een aantal vaste pauzemomenten in. 

Opgeruimd staat netjes

Aan een rommelig bureau kun je niet geconcentreerd werken, dus zorg ervoor dat je thuiswerkplek er altijd netjes bij ligt. Voorzie daarom voldoende opbergruimte voor al je kantoormateriaal en dergelijke. Moet je je home office nog inrichten? Kies dan voor meubilair en bouwmaterialen van Impermo die je gemakkelijk kan poetsen. Zo is het weer wat makkelijker om je thuiswerkplek netjes en proper te houden. 

Plan je agenda

Als je geregeld van thuis werkt is het verstandig om je agenda hieraan aan te passen. Plan meetings bijvoorbeeld zoveel mogelijk in op dagen dat je wel naar kantoor gaat en doe thuis dan weer liever taken waarvoor je geconcentreerd moet kunnen doorwerken. Zo worden je dagen thuis én op kantoor productiever. 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?