web analytics

Voorbereiden op de herfst: de grote schoonmaak

In een vorig artikel konden jullie al lezen dat ik druk bezig ben met de voorbereidingen op de herfst. Ik ben echt dol op het aanbreken van een nieuw seizoen en het treffen van de nodige voorbereidingen. Het aanschaffen van nieuwe spullen vind ik zeer leuk maar tegelijkertijd moet er ook heel wat opgeruimd worden. In dit artikel neem ik jullie daarom mee doorheen de grote (herfst) schoonmaak!

Twee keer per jaar ga ik eens rigoureus door al mijn spullen heen: aan het begin van de lente en aan het begin van de herfst. Dat zijn in mijn ogen de ideale momenten om alles eens grondig aan te pakken.

Er zijn een aantal plaatsen die ik steevast onder handen neem: mijn beautycollectie (aka de badkamer), mijn bureau, mijn kleerkast en de rest van de slaapkamer. Dit zijn de plaatsen waar ik mij of het meest bevind of waar de meeste spullen opgeborgen zijn. Hier komt dus logischerwijs ook veel rommel.

Ik begin met het weghalen van de spullen die ik niet meer wil of niet meer gebruik. Door eerst alle clutter weg te filteren gaat het opruimen een stuk makkelijker. Eens alle overbodige spullen weg zijn en alle rommel weggegooid is kan ik echt gaan opruimen. Hiervoor neem ik eerst alle spullen weg, ga ik er écht eens grondig door met wat kuisgerief en daarna ga ik alles opnieuw ordenen en rangschikken.

Ik doe dit nu vrij vaak en nog schrik ik elke keer van de grote hoeveelheid rommel die ik terug vind. Van parfumdoosjes tot restaurant rekeningen van een jaar geleden, vraag me niet hoe ik het doe maar op een of andere manier hou ik het toch altijd bij. Ik geloofde het vroeger nooit maar je bent écht gelukkiger met minder spullen.

Eens alles opgeruimd en netjes is wil ik het ook zo lang mogelijk zo houden. Daarom heb ik sinds kort geleerd dat voldoende prullenbakken in huis hebben echt wel een must is. Je wilt niet weten hoe vaak ik iets wil weggooien en het dan neerleg onder het motto van: “ik gooi het later wel weg”. Zeker op mijn slaapkamer, waar ik tot voor kort nog geen prullenbak had staan. Verder hoeft een prullenbak ook niet saai te zijn maar kan het ook echt een deel van je interieur worden. Ik koos zelf voor een ‘klassieke’ zilveren prullenbak maar je kunt het zo opvallend maken als je zelf wilt!

Natuurlijk kuis ik meer dan genoeg en ik ruim ook echt heel vaak op. Toch merk ik dat het nodig is om af en toe eens een grote schoonmaak door te voeren en echt kritisch naar je spullen te kijken. Tijdens een gewone opruimsessie glippen er altijd wel zaken doorheen die je gemist hebt. Door twee keer per jaar een grote schoonmaak te houden is alles weer helemaal fris en klaar voor een nieuw seizoen!

Hou jij een grote schoonmaak?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. September 19, 2018 / 7:17 am

    Goed bezig! Ik ben ook begonnen aan een grote schoonmaak. Veel spullen maken mij alleen maar onrustig!

  2. September 19, 2018 / 9:58 am

    Ik zou het moeten doen, echt, maar zo hard geen zin in…

    Mijn vanity moet opnieuw geminimaliseerd worden en ik wil al lang een capsule wardrobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?