Easy maar effectieve workouts

Youtubefilmpjes en fitnessprogramma’s, het zijn echt een uitkomst als je wil vermageren. Je hoeft je huis niet te verlaten en niemand zal je zien zwoegen en zweten, ideaal toch? Wel als je al een basisconditie hebt. Ik heb me een tijdje terug aan P90X gewaagd én aan Blogilates en beiden waren geen succes. Vooral de Blogilates filmpjes zien er supersimpel uit maar niets is minder waar, na 3 minuten zag ik al zwarte vlekken voor m’n ogen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar workouts die je 1) thuis kan doen en 2) die vrij makkelijk zijn, ook voor beginners. Voor veel mensen zullen ze wel iets te easy zijn maar als je een slechte conditie hebt (zoals ik) moet je de volgende filmpjes zeker eens bekijken én doen.

De video’s van Tone It Up zijn bij mij groot favoriet. Ik zie en voel veel verschil en toch zijn ze best wel goed vol te houden. Je voelt ze echt werken maar het is niet zo dat je na 2 minuten tegen de grond ligt, iets wat ik bij de meeste Blogilates filmpjes wel heb. Vooral hun video’s rond armen hebben mij al zeer goed geholpen. Dit zijn mijn favorieten:

Blogilates vind ik meestal dus iets te vermoeiend maar toch zijn er wel een paar filmpjes die ik graag meeneem in mijn routine. Deze zijn nog steeds heel hard en vermoeiend maar ik heb tenminste niet het gevoel dat mijn hart eruit gaat komen. Ze zijn dus misschien iets moeilijker dan die van Tone It Up maar nog steeds goed te doen. Mijn favorieten zijn de challenges zoals bv. deze Call Me Maybe Mighty Squat challenge.

Op het LivestrongWoman kanaal vind je ook veel video’s die perfect geschikt zijn voor beginners. Je vindt er ook veel fijne recepten en basically alles wat je nodig hebt om gezond te kunnen vermageren. Er werken ook veel verschillende mensen mee aan dit kanaal dus je vindt vast wel iemand die jou gaat kunnen helpen. Deze beginner workouts kan ik alleszins aanraden:

Ik kan dus vooral alle Tone It Up video’s aanraden, zowel op hun eigen kanaal als op het LivestrongWoman kanaal. Ze zijn meestal vrij kort dus je kunt zoveel variëren als je wil. Ze zijn makkelijk te doen en ze geven toch ook goede resultaten. Als je weinig tijd hebt of een slechte conditie vind ik ze echt ideaal.

Wat zijn jouw favoriete workout video’s?

Share:

7 Comments

 1. Natascha
  May 28, 2014 / 9:18 am

  Handige tips! Als de andere workouts te zwaar zijn voor je kun je inderdaad beter wat minder zwaar beginnen. De workouts die je nu nog niet lukten komen vanzelf wel 🙂

 2. May 28, 2014 / 11:12 am

  Ik heb ook last van slechte conditie, fijn dat je dit deelt! Ik wil namelijk niet zozeer afvallen (dat is bij mij niet nodig), maar ik wil wel graag iets gespierder worden en een betere conditie krijgen. Alleen ben ik na één filmpje van Blogilates echt kapot vaak haha, dan denk ik wel: ik moet gewoon doorpakken, maar misschien is het beter om eerst mijn conditie wat meer op te bouwen. Ik ga de Tone it up filmpjes zeker proberen, bedankt voor de tip! 🙂

 3. beauties
  May 28, 2014 / 11:47 am

  ik zorg gewoon dat ik in het dagelijkse leven wat meer wandel of fiets 🙂

 4. Karlien - Polished Cats
  May 28, 2014 / 12:05 pm

  Tone it Up vind ik persoonlijk ook een hele goede fitness workout
  Blogilates vind ik ook heel goed 🙂
  Maar zo thuis ben ik een pak minder gemotiveerd dan bv in de fitness ofzo

  Liefs,
  Karlien

 5. May 28, 2014 / 2:09 pm

  zo handig 🙂 ik doe wel eens 30 day shred

 6. May 28, 2014 / 2:43 pm

  och ik wou dat ik zn lichaam kon krijgen morgen haha handig artikel liefs x

 7. May 29, 2014 / 10:10 pm

  Ik ben zo ook begonnen maar merkte toch dat ik telkens opgaf, vind thuis de motivatie meestal niet. Nu ga ik 2x per week naar de fitness en hou dat nu toch al bijna 3 maanden vol :d x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *