web analytics

XLS Kuur Koude afslankingsthee

Zowel detoxthee als afslankthee zijn tegenwoordig immens populair. Toch zijn het twee verschillende zaken die je zeker niet mag verwisselen! Een detoxthee gaat voornamelijk zorgen voor extra veel vochtafdrijving, terwijl een afslankthee er eerder voor gaat zorgen dat je minder honger zult hebben en minder zult snoepen waardoor je gewicht verliest. Ik kocht de XLS Kuur Koude afslankingsthee en heb hem goed kunnen testen dus als je benieuwd bent, lees dan zeker verder.

XLS Kuur Koude afslankingsthee

Afslankingsthee vs detoxthee

Ik zei het al in de intro maar ik vind het belangrijk om het nogmaals aan te halen: er zit een groot verschil tussen de verschillende soorten theeën. Een detoxthee dient dus eerder als algemene ondersteuning van je gezondheid. Het gaat je meer energie geven, de vochtafdrijving stimuleren én je nieren en lever wat ontgiften op een natuurlijke manier.

Een detoxthee is dus niet bedoeld om af te vallen, al kan dat natuurlijk wel als je veel vocht vasthoudt en dit dus gaat verliezen. Vet raak je er dus niet mee kwijt, vocht wel.Moest je toch liever je hardnekkige kilo’s kwijtspelen, dan kun je ervoor kiezen om voor een echte afslankthee zoals de XLS Koude Afslankingsthee te gaan. LET OP! Ook dit is natuurlijk geen wondermiddel.

Bij iedere thee geldt: het is en blijft een hulpmiddel bovenop een gezonde levensstijl. Je gaat dus geen 10kg vet kwijtspelen door een weekje thee te drinken.

XLS Kuur Koude afslankingsthee

Een echte afslankthee is vooral geschikt om je honger te onderdrukken. Door zo’n thee te drinken heb je dus sneller een vol gevoel en minder neiging om te gaan snoepen. De thee gaat er dus niet zo zeer voor zorgen dat je gewicht kwijtspeelt maar vooral dat er geen overtollig gewicht bijkomt door teveel te eten.

Als je dus wat beter op je porties wilt letten is zo’n theetje dus ideaal. Bij sommige soorten afslankthee krijg je wel een drainerend effect zoals bij een detoxthee, al hebben ze dat niet allemaal. Deze thee van XLS heeft die eigenschap gelukkig ook!

De smaak van de XLS Kuur Koude Afslankingsthee

Het grote verschil met de XLS thee en andere theetjes die ik geprobeerd heb is dat hij echt wel low maintenance is. Je drinkt slechts 1 kopje ‘s ochtends als je wakker wordt. De thee is koud en proeft licht naar citroen dus zelfs voor niet-theedrinkers is het best goed te doen. Andere detox en afslank theeën zijn vaak nogal kruidig van smaak dus als je hier niet van houdt is dit zeker een beter alternatief. Je hoeft ook niet doorheen de hele dag thee te zetten aangezien 1 kopje voldoende is.

XLS Kuur Koude afslankingsthee

Het eindresultaat

Maar nu het belangrijkste: heeft het ook effectief geholpen? Ja, maar zeker niet extreem drastisch. Ik merkte wel dat ik minder vocht ophield rondom mijn buik en dat de weegschaal ook minder aangaf. Ook merkte ik wel dat ik ‘s middags niet zoveel honger had als anders en dus moest ik veel minder eten om verzadigd te raken.

Het is niet zo’n extreem lange kuur dus ik had niet dezelfde resultaten als bij een detoxthee maar toch, het was zeker goed merkbaar. Een wondermiddel is het zeker niet en ik ben dus helaas geen 5kg kwijt. Eerder iets van een 500 gram en 3 cm buikomtrek maar dat is ook al een fijn resultaat, haha!

De XLS Koude Afslankingsthee is o.a. verkrijgbaar bij de online apotheek Viata.

Drink jij liever thee of koffie?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

3 Comments

 1. Annette
  August 29, 2017 / 8:44 am

  Ik heb deze ook eens gehad, ik ben een thee liefhebber van koffie krijg ik opvliegers door de hoeveelheid caffeine (denk ik) 🙂

 2. August 29, 2017 / 11:05 am

  Ik heb die ook een tijdje geprobeerd! Was er ook tevreden over, ik verloor wel geen gewicht maar hoeveel ik ook at, ik bleef op hetzelfde cijfer staan. Ook mooi meegenomen haha

 3. Christine
  September 12, 2017 / 8:58 pm

  Wel een leuk product! Kan al eens handig zijn tijdens de feestdagen of examens denk ik haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?