web analytics

Zo krijg je nog snel een summer body: 6 tips

Als je je onzeker voelt over je lijf en je er tegenop ziet om een bikini aan te trekken, dan zijn dit zes tips om snel nog wat pondjes kwijt te raken en een echte summer body te krijgen:

1.       Genieten optimaal van groenten

Je hoeft niet alleen sla te eten als je snel een summer body wil. Alle koolhydraatarme groenten voldoen als je een slanker lichaam wil krijgen. Denk bij koolhydraatarme groente aan tomaat, komkommer, courgette en aubergine.

Maak een heerlijke schotel vol gegrilde groenten als avondeten of een rijk gevulde groentesoep of groene salade als lunch. Combineer verschillende groenten om zoveel mogelijk vezels en verschillende vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Groenten kun je werkelijk bij iedere maaltijd eten. Bij je ontbijt kun je denken aan een groene smoothie met spinazie of boerenkool. Een ander lekker ontbijt met groenten is een groenteomelet.

2.     Laat suiker staan

Door alleen al producten met suiker te laten staan, werk je effectief aan een summer body. Suiker draagt namelijk bij aan vetopslag. Het zal je verbazen hoe snel je zwembandje verdwijnt als je suiker skipt.

Vermijd de komende tijd niet alleen snoep, koek en ijs. Probeer ook alle frisdrank (behalve spa rood) te laten staan. Alleen als deze producten gezoet zijn met pure stevia, vormen ze geen probleem voor je gewicht.

Kijk ook kritisch naar andere producten waar suiker in zit, zoals veel kant-en-klare sausjes, cruesli en vleeswaren. Maak zelf sausjes van yoghurt, kruiden en olijfolie. Ook cruesli kun je gemakkelijk zelf maken. Bijvoorbeeld met havermout, honing, noten, zaden en pitten.

Er zijn vleeswaren die minder toevoegingen bevatten dan andere, dus zet deze vooral op je boodschappenlijstje. Voorbeelden hiervan zijn rosbief en kipfilet.

3.      Omarm eiwitten

Eiwitten zijn dé manier om een summer body te krijgen. Ze verzadigen niet alleen goed, maar je verbrandt er ook meer calorieën mee. Ga je voor een eiwitrijk ontbijtje, dan voel je je lange tijd verzadigd en grijp je minder snel naar ongezonde snacks.

Denk bij een eiwitrijk ontbijtje aan Griekse yoghurt met noten en bessen. Ook havermout behoort tot de eiwitrijke ontbijtjes. Je verhoogt de hoeveelheid eiwitten nog door zaden en pitten toe te voegen.

Eiwitten bij de lunch kunnen in de vorm van kip of peulvruchten in een salade.

Bij het avondeten kun je denken aan een eiwitrijke vis als kabeljauw en het pseudograan quinoa. Dit oergraan van de Inca’s bevat relatief veel eiwitten, net als haver. Dit zijn dus goede keuzes als je snel een summerbody wil.

4.     Kies de juiste vetten

Je zou het misschien niet zeggen, maar er zijn vetten die je helpen om buikvet te verminderen. Bijvoorbeeld omega 3 en MCT’s. Deze vind je in vette vis, kokosolie en MCT-olie.

Zet deze voedingsmiddelen dus op het menu om snel een summer body te krijgen. Ze verzadigen ook nog eens heel goed, dus je eet ook nog eens minder. Dat heeft een positief effect op je gewicht.

5.      Peulvruchten, mager vlees en vette vis

Afvallen betekent niet dat je zo min mogelijk eet. Het gaat erom zoveel mogelijk gezonde, verzadigende voedingsstoffen binnen te krijgen. Na een voedzame maaltijd heb je immers niet snel weer honger, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt.

Een lekker stukje mager vlees is dus helemaal prima als je wil afvallen. Bijvoorbeeld biefstuk, entrecote of tartaar. Peulvruchten en vleesvervangers op basis van mycoproteïne vormen een gezonde optie voor vegetariërs en vette vis is perfect om gezonde 3-vetzuren binnen te krijgen.

6.     HIIT

High intensive interval training is de beste manier om een summer body te krijgen, dus ga lekker bewegen.

Gewone dagelijkse lichaamsbeweging voldoet trouwens ook. Je kunt dus ook iedere dag een rondje gaan wandelen of fietsen voor een lijf waarmee jij je op je gemak voelt in een bikini.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?