web analytics

MAC Cosmetics foundations overzicht

MAC Cosmetics heeft een heleboel foundations hun in assortiment zitten maar “welke MAC foundation past bij mij?” vragen veel mensen zich af. Het is namelijk best wel lastig om de juiste MAC foundation voor jouw huidtype en/of huidskleur te vinden.

Daarom leek het me wel handig om een lijstje te maken waarin je alle MAC foundations en hun eigenschappen terug kunt vinden.

Met dit MAC Cosmetics foundations overzicht weet je gelijk welke MAC foundation het best bij jou past!

MAC Studio Fix Fluid SPF15 (koop hier)

De Studio Fix Fluid is een van de meest populaire en bestverkochte MAC foundations. Dit heeft dit product te danken aan zijn langhoudende, dekkende finish die voor verschillende huidtypes geschikt is.

Hij geeft een medium tot volledige dekking die niet te mat maar ook niet te glanzend is. Daardoor is deze foundation vooral geschikt voor mensen met een normale of vette huid.

Ben je dus op zoek naar een natuurlijk resultaat dat toch een volledige dekking geeft? Dan is de MAC Studio Fix Fluid SPF15 foundation ideaal.

MAC Pro Longwear Nourishing (koop hier)

De MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation biedt een romige, medium dekking die tot 24 uur blijft zitten – de langste van alle MAC foundations voor een ongeëvenaarde houdbaarheid.

De lichte, comfortabele en waterafstotende formule hydrateert de huid onmiddellijk en geeft haar een subtiele glans voor een natuurlijkere teint die niet plooit, koekt of uitzakt. Gemicroniseerde pigmenten zorgen voor een gladde applicatie, met naadloze blending, kleurechtheid en een zachte matte finish.

Deze foundation is dankzij zijn langhoudende en verzorgende karakter geschikt voor ieder huidtype.

MAC Face & Body foundation (koop hier)

Face & Body is de meest lichte, transparante foundation die er is. Hij kan zowel op het gezicht als op het lichaam gebruikt worden waardoor hij vaak gebruikt wordt voor fotoshoots.

Deze MAC foundation is volledig op waterbasis en is zeer langhoudend. De formule is beschikbaar in een ruime waaier van kleuren en bevat verscheidene verzachtende ingrediënten die de huid hydrateren en verzorgen.

Door de lichte formule kan de foundation voor ieder huidtype gebruikt worden.

Ben je dus op zoek naar een foundation die je niet voelt of ziet zitten? MAC Face & Body is the way to go!

MAC Studio Waterweight SPF30 (koop hier)

Deze baanbrekende foundation bevat een super-vloeibare, elastische gel-serum formule. Hij hydrateert de huid, is heel comfortabel én blijft ook nog eens lang zitten. Hij geeft een medium dekking die je dankzij de lichte formule goed op kunt bouwen.

Vanwege zijn vloeibare, hydraterende karakter is de Studio Waterweight SPF30 vooral goed geschikt voor mensen met een (super)droge tot normale huid.

Mensen met een vette huid skippen deze foundation beter of moeten deze goed afpoederen.

MAC Matchmaster SPF15 (koop hier)

De MAC Matchmaster SPF15 Foundation maakt gebruik van transparante pigmenten zodat de finish zich aanpast aan de ondertoon van uw huid.

De foundation geeft een halfmatte finish en heeft hydraterende eigenschappen. De medium dekking kan geleidelijk aan worden opgebouwd. Deze unieke  MAC formule bevat lijntjesverminderende soft-focuspoeders.

Vanwege de hydraterende formule is deze foundation vooral goed geschikt voor een droge, normale of gecombineerde huid.

MAC Studio Sculpt SPF15 (koop hier)

De MAC Studio Sculpt SPF15 Foundation is een crèmige, luxueuze foundation op gelbasis die een medium tot hoge dekking biedt met een natuurlijke satijnen finish die lang blijft zitten.

Deze foundation van MAC hydrateert en revitaliseert de huid onmiddellijk zodat ze er glad, zacht en goed verzorgd uitziet.

Vanwege de gelbasis is deze foundation perfect voor mensen met een droge huid die toch op zoek zijn naar een goede dekking en voor wie de Face & Body of Studio Waterweight niet genoeg dekking biedt.

Ook is de Studio Sculpt perfect voor mensen die last hebben van rimpeltjes en deze graag willen opvullen.

Conclusie:

MAC foundations voor een vette huid:

 • Studio Fix Fluid SPF15
 • Pro Longwear Nourishing
 • Studio Waterweight SPF30 (mits afpoederen)

MAC foundations voor een droge huid:

 • Studio Sculpt SPF15
 • Matchmaster SPF15
 • Studio Waterweight SPF30
 • Face & Body

MAC foundations voor een normale huid:

 • Face & Body
 • Studio Fix Fluid SPF15
 • Matchmaster SPF15
 • Pro Longwear Nourishing

Looking for Something?